×

E-mail instellen op uw gsm, tablet of computer

Stel uw gsm, tablet of computer in om e-mails te verzenden en ontvangen. U moet verbonden zijn met het internet om e-mail te kunnen instellen, verzenden of ontvangen.

Eerste gebruik of wachtwoord vergeten?

Als u uw mailbox voor het eerst gebruikt, activeer uw mailbox door het tijdelijke wachtwoord op uw activeringsbrief in te geven. Als u het wachtwoord van uw mailbox vergeten bent, dan kunt u een nieuw wachtwoord instellen.

E-mail instellen op uw gsm of tablet

Selecteer uw toestel en volg de instructies. We tonen u stap voor stap hoe u een e-mail programma kunt instellen.
Stel uw gsm of tablet in
Liever niets configureren? Download de Proximus Mail-applicatie en lees uw e-mail meteen via de app.

E-mail instellen op uw pc of Mac

Selecteer hieronder het programma dat u wilt instellen op uw computer en volg de instructies.

Liever niets configureren? Meld u aan op Proximus Webmail en lees uw e-mail via de website.

Windows 10 Mail

Windows 10 Mail

Hoe Windows 10 Mail configureren?

1. Klik op Accounts in het linkermenu en vervolgens op Account toevoegen.
  2. Selecteer Ander account.
  3. Vul uw e-mailadres, uw naam en wachtwoord in. Uw contactpersonen krijgen de naam die u invult te zien wanneer ze mails van u ontvangen.
  4. Klik op Aanmelden (dit kan enkele minuten duren) en op Gereed.
  5. Klik op uw Proximus-account in het menu rechts.
  6. Klik op Opties voor het synchroniseren van inhoud.
  7. Scroll naar beneden en klik op Informatie over inkomende en uitgaande mailserver.
  8. Controleer de instellingen:
    • E-mail: Aan
    • Server voor binnenkomende e-mail: imap.proximus.be:993:1
    • Server voor uitgaande e-mail (SMTP): relay.proximus.be:587:0
    • Op de server voor uitgaande e-mail is authenticatie vereist: vink deze optie aan.
    • Zelfde accountgegevens gebruiken voor verzenden van e-mail: vink deze optie aan.
    • SSL vereisen voor inkomende e-mail: vink deze optie aan.
    • SSL vereisen voor uitgaande e-mail: vink deze optie aan.
  9. Klik op Gereed en op Opslaan.

Vanaf nu kunt u uw e-mails verzenden en ontvangen via Windows Mail voor Windows 10.

Nog hulp nodig?

U vindt meer uitleg over het toevoegen van een e-mailaccount in Windows 10 Mail op www.microsoft.com.

Windows 8 Mail

Windows 8 Mail

Hoe Windows 8 Mail configureren?

1. Klik in de rechtermenubalk op Instellingen.
  2. Klik op Accounts en vervolgens op Een account toevoegen.
  3. Selecteer Ander account.
  4. Vink het vakje "IMAP" aan en klik op Verbinding maken.
  5. Klik op Meer details weergeven en vul de velden in zoals hieronder beschreven. Klik daarna op Verbinding maken.
    1. E-mailadres: vul uw e-mailadres in.
    2. Gebruikersnaam: vul opnieuw uw e-mailadres in.
    3. Wachtwoord: vul uw wachtwoord in. Als u dat wilt, kunt u het vakje "Wachtwoord onthouden" aanvinken.
    4. Server voor binnenkomende e-mail (IMAP): vul imap.proximus.be in.
    5. Poort: 993
    6. Op de server voor binnenkomende e-mail is SSL vereist: vink dit vakje aan.
    7. Server voor uitgaande e-mail (SMTP): vul relay.proximus.be in.
    8. Poort: 587
    9. Op de server voor uitgaande e-mail is SSL vereist: vink dit vakje aan.
    10. Op de server voor uitgaande e-mail is authenticatie vereist: vink dit vakje aan.
    11. Dezelfde gebruikersnaam en hetzelfde wachtwoord gebruiken om e-mail te versturen en ontvangen: vink dit vakje aan.

Vanaf nu kunt u uw e-mails verzenden en ontvangen via Windows Mail voor Windows 8.

Nog hulp nodig?

U vindt meer uitleg over het toevoegen van een e-mailaccount in Windows 8 Mail op www.microsoft.com.

Windows Live

Windows Live

Hoe Windows Live Mail configureren?

1. Klik in de menubalk op Accounts en vervolgens op E-mail.
  2. Klik op E-mailaccount en vervolgens op Volgende.
  3. Vul de velden in zoals hieronder beschreven en klik op Volgende.
    1. E-mail address: vul uw e-mailadres in.
    2. Wachtwoord: vul uw wachtwoord in.
    3. Schermnaam voor verzonden berichten: vul uw naam in. Uw contactpersonen krijgen deze naam te zien als ze mails van u ontvangen.
    4. Serverinstellingen handmatig configureren: vink dit vakje aan.
  4. Vul de velden in zoals hieronder beschreven en klik op Volgende.

Informatie over de server voor inkomende e-mail

1. Servertype: selecteer IMAP in het dropdownmenu.
    2. Serveradres: vul imap.proximus.be in.
    3. Poort: 993
    4. Vereist een beveiligde verbinding (SSL): vink dit vakje aan.span>
    5. Gebruikersnaam voor aanmelden: vul uw e-mailadres in.

Informatie over de server voor uitgaande e-mail

1. Serveradres: vul relay.proximus.be in.
    2. Poort: 587
    3. Vereist een beveiligde verbinding (SSL): vink dit vakje aan.
    4. Vereist verificatie: vink dit vakje aan.
  5. Klik op Voltooien en vervolgens op Sluiten.

Vanaf nu kunt u uw e-mails verzenden en ontvangen via Windows Live Mail.

Nog hulp nodig?

U vindt meer uitleg over het toevoegen van een e-mailaccount in Windows Live Mail op www.microsoft.com.

Outlook 2016

Outlook 2016

Hoe Outlook 2016 configureren?

1. Klik in de menubalk op Bestand.
  2. Klik op de knop Account toevoegen.
  3. Vink het vakje "Handmatige instelling of extra servertypen" aan en klik op Volgende.
  4. Vink het vakje "POP of IMAP" aan en klik op Volgende.
  5. Vul de velden in zoals hieronder beschreven:
    1. Naam: vul uw voornaam en familienaam in.
    2. E-mailadres: vul uw e-mailadres in.
    3. Type Account: selecteer IMAP in het dropdownmenu.
    4. Server voor inkomende e-mail: vul imap.proximus.be in.
    5. Server voor uitgaande e-mail (SMTP): vul relay.proximus.be in.
    6. Gebruikersnaam: vul opnieuw uw e-mailadres in.
    7. Wachtwoord: vul uw wachtwoord in. Als u dat wilt, kunt u het vakje "Wachtwoord onthouden" aanvinken.
  6. Klik op de knop Meer instellingen. Selecteer de tab Geavanceerd, vul de velden in zoals hieronder beschreven en klik op de knop OK.
    1. Inkomende e-mail (IMAP): vul 993 in.
    2. Gebruik het volgende type versleutelde verbinding: selecteer SSL in het dropdownmenu.
    3. Uitgaande e-mail (SMTP): vul 587 in.
    4. Gebruik het volgende type versleutelde verbinding: selecteer STARTTLS (or TLS) in het dropdownmenu.
  7. Selecteer de tab Server voor uitgaande e-mail, vul de velden in zoals hieronder beschreven en klik op de knop OK.
    1. Voor de server voor uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist: vink dit vakje aan.
    2. Aanmelden met: selecteer deze optie.
    3. Gebruikersnaam: vul uw e-mailadres in.
    4. Wachtwoord: vul uw wachtwoord in. Als u dat wilt, kunt u het vakje "Wachtwoord onthouden" aanvinken.
  8. Klik op Volgende, vervolgens op Sluiten en daarna op Voltooien.

Vanaf nu kunt u uw e-mails verzenden en ontvangen via Outlook 2016.

Nog hulp nodig?

U vindt meer uitleg over het toevoegen van een e-mailaccount in Outlook 2016 op www.microsoft.com.

Outlook 2013

Outlook 2013

Hoe Outlook 2013 configureren?

1. Klik in de menubalk op Bestand en vervolgens op Info.
  2. Klik op de knop Account toevoegen.
  3. Vink het vakje "Handmatige instelling of extra servertypen" aan en klik op Volgende.
  4. Vink het vakje "POP of IMAP" aan en klik op Volgende.
  5. Vul de velden in zoals hieronder beschreven en klik op de knop Meer instellingen.
    1. Naam: vul uw voornaam en familienaam in.
    2. E-mailadres: vul uw e-mailadres in.
    3. Type Account: selecteer IMAP in het dropdownmenu.
    4. Server voor inkomende e-mail: vul imap.proximus.be in.
    5. Server voor uitgaande e-mail (SMTP): vul relay.proximus.be in.
    6. Gebruikersnaam: vul opnieuw uw e-mailadres in.
    7. Wachtwoord: vul uw wachtwoord in. Als u dat wilt, kunt u het vakje "Wachtwoord onthouden" aanvinken.
  6. Selecteer de tab Geavanceerd, vul de velden in zoals hieronder beschreven en klik op de knop OK.
    1. Inkomende e-mail (IMAP): vul 993 in.
    2. Gebruik het volgende type versleutelde verbinding: selecteer SSL in het dropdownmenu.
    3. Uitgaande e-mail (SMTP): vul 587 in.
    4. Gebruik het volgende type versleutelde verbinding: selecteer STARTTLS (or TLS) in het dropdownmenu.
  7. Selecteer de tab Server voor uitgaande e-mail, vul de velden in zoals hieronder beschreven en klik op de knop OK.
    1. Voor de server voor uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist: vink dit vakje aan.
    2. Aanmelden met: selecteer deze optie.
    3. Gebruikersnaam: vul uw e-mailadres in.
    4. Wachtwoord: vul uw wachtwoord in. Als u dat wilt, kunt u het vakje "Wachtwoord onthouden" aanvinken.
  8. Klik op Volgende, vervolgens op Sluiten en daarna op Voltooien.

Vanaf nu kunt u uw e-mails verzenden en ontvangen via Outlook 2013.

Nog hulp nodig?

U vindt meer uitleg over het toevoegen van een e-mailaccount in Outlook 2013 op www.microsoft.com.

Outlook 2010

Outlook 2010

Hoe Outlook 2010 configureren?

1. Klik in de menubalk op Bestand en vervolgens op Info.
  2. Klik op de knop Account toevoegen.
  3. Vink het vakje "Serverinstellingen of extra servertypen handmatig configureren" aan en klik op Volgende.
  4. Vink het vakje "Internet E-mail" aan en klik op Volgende.
  5. Vul de velden in zoals hieronder beschreven en klik op de knop Meer instellingen.
    1. Naam: vul uw voornaam en familienaam in.
    2. E-mailadres: vul uw e-mailadres in.
    3. Type Account: selecteer IMAP in het dropdownmenu.
    4. Server voor inkomende e-mail: vul imap.proximus.be in.
    5. Server voor uitgaande e-mail (SMTP): vul relay.proximus.be in.
    6. Gebruikersnaam: vul opnieuw uw e-mailadres in.
    7. Wachtwoord: vul uw wachtwoord in. Als u dat wilt, kunt u het vakje "Wachtwoord onthouden" aanvinken.
  6. Selecteer de tab Geavanceerd, vul de velden in zoals hieronder beschreven en klik op de knop OK.
    1. Inkomende e-mail (IMAP): vul 993 in.
    2. Gebruik het volgende type versleutelde verbinding: selecteer SSL in het dropdownmenu.
    3. Uitgaande e-mail (SMTP): vul 587 in.
    4. Gebruik het volgende type versleutelde verbinding: selecteer STARTTLS (or TLS) in het dropdownmenu.
  7. Selecteer de tab Server voor uitgaande e-mail, vul de velden in zoals hieronder beschreven en klik op de knop OK.
    1. Voor de server voor uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist: vink dit vakje aan.
    2. Aanmelden met: selecteer deze optie.
    3. Gebruikersnaam: vul uw e-mailadres in.
    4. Wachtwoord: vul uw wachtwoord in. Als u dat wilt, kunt u het vakje "Wachtwoord onthouden" aanvinken.
  8. Klik op Volgende en vervolgens op Voltooien.

Vanaf nu kunt u uw e-mails verzenden en ontvangen via Outlook 2010.

Nog hulp nodig?

U vindt meer uitleg over het toevoegen van een e-mailaccount in Outlook 2010 op www.microsoft.com.

Outlook 2007

Outlook 2007

Hoe Outlook 2007 configureren?

1. Klik in de menubalk op Extra en vervolgens op Accountinstellingen.
  2. Selecteer de tab E-mail en klik op Nieuw.
  3. Vink het vakje "Microsoft Exchange, POP3, IMAP of HTTP" aan en klik op Volgende.
  4. Vink het vakje "Serverinstellingen of extra servertypen handmatig configureren" aan en klik op Volgende.
  5. Vink het vakje "Internet E-mail" aan en klik op Volgende.
  6. Vul de velden in zoals hieronder beschreven en klik op de knop Meer instellingen.
    1. Naam : vul uw voornaam en familienaam in.
    2. E-mailadres: vul uw e-mailadres in.
    3. Type account: selecteer IMAP in het dropdownmenu.
    4. Server voor inkomende e-mail: vul imap.proximus.be in.
    5. Server voor uitgaande e-mail (SMTP): vul relay.proximus.be in.
    6. Gebruikersnaam: vul opnieuw uw e-mailadres in.
    7. Wachtwoord: vul uw wachtwoord in. Als u dat wilt, kunt u het vakje "Wachtwoord onthouden" aanvinken.
  7. Selecteer de tab Geavanceerd, vul de velden in zoals hieronder beschreven en klik op de knop OK.
    1. Inkomende e-mail (IMAP): vul 993 in.
    2. Voor deze server is een versleutelde verbinding vereist (SSL): vink dit vakje aan.
    3. Uitgaande e-mail (SMTP): vul 587 in.
    4. Gebruik het volgende type versleutelde verbinding: selecteer STARTTLS in het dropdownmenu.
  8. Selecteer de tab Server voor uitgaande e-mail, vul de velden in zoals hieronder beschreven en klik op de knop OK.
    1. Voor de server voor uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist: vink dit vakje aan.
    2. Aanmelden met: selecteer deze optie.
    3. Gebruikersnaam: vul uw e-mailadres in.
    4. Wachtwoord: vul uw wachtwoord in. Als u dat wilt, kunt u het vakje "Wachtwoord onthouden" aanvinken.
  9. Klik op Volgende en vervolgens op Voltooien.

Vanaf nu kunt u uw e-mails verzenden en ontvangen via Outlook 2007.

Nog hulp nodig?

U vindt meer uitleg over het toevoegen van een e-mailaccount in Outlook 2007 op www.microsoft.com.

Apple Mail

Apple Mail

Hoe Apple Mail configureren?

1. Klik in de menubalk op Mail en vervolgens op Voorkeuren.
  2. Selecteer de tab Accounts en klik op de "+"-knop.
  3. Vul de velden in zoals hieronder beschreven en klik op de knop Ga door.
    1. Volledige naam: vul uw voornaam en familienaam in.
    2. E-mailadres: vul enkel het deel van uw e-mailadres in dat voor het @-teken staat.
    3. Wachtwoord: vul uw wachtwoord in.
  4. Vul de velden in zoals hieronder beschreven en klik op de knop Ga door.
    1. Type Account: selecteer IMAP
    2. Beschrijving: als u dat wilt, kunt u uw account een naam geven.
    3. Server inkomende post: vul imap.proximus.be in.
    4. Gebruikersnaam: vink dit vakje aan.
    5. Wachtwoord: als dit veld niet automatisch werd ingevuld, dan vult u hier opnieuw uw wachtwoord in.
  5. Vul de velden in zoals hieronder beschreven en klik op de knop Ga door.
    1. Beschrijving: als u dat wilt, kunt u uw account een naam geven.
    2. Server uitgaande post: vul relay.proximus.be in.
    3. Gebruik alleen deze server: vink dit vakje aan.
    4. Gebruikersnaam: laat dit veld leeg.
    5. Wachtwoord: laat dit veld leeg.
  6. Klik op Maak aan.
  7. Selecteer uw account in de tab Accounts.
  8. Vul de velden in zoals hieronder beschreven.
    1. E-mailadres: vul uw e-mailadres in.
    2. Server uitgaande mail (SMTP): kies Wijzig SMTP-serverlijst in het dropdownmenu.
  9. Selecteer de tab Geavanceerd, vul de velden in zoals hieronder beschreven en klik op de knop OK.
    1. Gebruik aangepaste poort: vul 587 in.
    2. Gebruik SSL (Secure Sockets Layer): vink dit vakje aan.
    3. Identiteitscontrole: kies Wachtwoord in het dropdownmenu.
    4. Gebruikersnaam: vul uw e-mailadres in.
    5. Wachtwoord: vul uw wachtwoord in.

Vanaf nu kunt u uw e-mails verzenden en ontvangen via Apple Mail.

Nog hulp nodig?

U vindt meer uitleg over het toevoegen van een e-mailaccount in Apple Mail op www.apple.com.

Ander mailprogramma

Other Mail

Hoe een ander mailprogramma configureren?

Gebruik de volgende instellingen om uw mailprogramma te configureren:

• Inkomende mailserver
    • Adres: imap.proximus.be
    • Beveiliging: SSL
    • Poort: 993

Verkiest u POP3 boven IMAP? Gebruik dan het adres pop.proximus.be en selecteer poort 995 met SSL-beveiliging.

• Uitgaande mailserver
    • Adres: relay.proximus.be
    • Beveiliging: STARTTLS, TLS of SSL
    • Poort: 587
    • Authentificatie: Ja