Tijd voor film: nu in de bioscoop (23 oktober)

Films | Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Er verschijnt weer heel wat lekkers in de Belgische zalen deze week: er is o.a. de nieuwe 'Terminator: Dark Fate', de Vlaamse duikbootfilm 'Torpedo', 'The Mustang', het langspeeldebuut van Laure de Clermont-Tonnerre met Matthias Schoenaerts in de hoofdrol, 'Hors Normes', een nieuwe hartverwarmende komedie van de makers van de hit-komedie 'Intouchables', een documentaire van Ron Howard over de flamboyante operazanger Pavarotti en ook De Buurtpolitie keert terug naar het witte doek. De popcorn staat klaar, dus rep je naar de dichtstbijzijnde bioscoop om jouw favoriete film mee te pikken.

De meeste films die nu in de bioscoop te zien zijn, verschijnen ongeveer vier maanden later in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Terminator: Dark Fate

Deze film is het vervolg op 'Terminator 2: Judgment Day' uit 1991. Dani Ramos, een jonge vrouw uit Mexico City, raakt betrokken bij de oorlog tussen mensen en cyborgs, beter bekend als 'Terminators'. De cyborgs zijn weer herrezen en trachten een eind te maken aan de mensheid en zijn beschaving.

Science-Fiction actiefilm van Tim Miller, met Mackenzie Davis, Arnold Schwarzenegger, Edward Furlong en Linda Hamilton

Torpedo

Kobe Van Steenberghe en Hendrik Verthé, de jonge producers van 'Patser', maken van gedurfde projecten hun handelsmerk. 'Torpedo' wordt dan ook een avonturenfilm én een duikbootfilm, in de stijl van 'Indiana Jones' en met een Hollywoodiaanse productiekwaliteit. Het verhaal speelt zich af in 1943, in het Vlaamse verzetsmilieu. Een bende rebellen krijgt daar een geheime opdracht: ze moeten met een gekaapte Duitse U-Boot van Congo naar de Verenigde Staten varen. Aan boord van die duikboot: een cargo waarmee de geallieerden de oorlog wel eens zouden kunnen winnen. Koen De Bouw moest trouwens leren duiken voor deze film.

Actiefilm van Sven Huybrechts, met Koen De Bouw, Ella-June Henrard, Gilles De Schryver, Sven De Ridder en Vic De Wachter

Lees ook:
De strafste rollen van Koen De Bouw
Deze nieuwe Vlaamse topfilms komen binnenkort in de zalen

De Buurtpolitie: Het Circus

De Buurtpolitie onderzoekt een plofkraak op een geldautomaat. Het onderzoek leidt hen naar een circus dat net zijn tenten heeft opgezet. Maar wat is de link tussen het circus en de plofkraak? En waarom gebeuren er zoveel vreemde dingen sinds het circus zijn intrede heeft gemaakt? De agenten zetten alles op alles om het mysterie op te lossen.

Familie/Actiefilm van Dennis Vanslembrouck met Andy Peelman, Manoe Frateur, Ilse La Monaca, Charlotte De Groof, Johan Kalifa Bals, Ianthe Tavernier, Willy Herremans, Dorien Reynaert, Henny Seroey en Tim Ost

The Mustang

"Ik kan niet goed met mensen om", zegt Roman (Matthias Schoenaerts) tegen de psycholoog als hij na lange tijd weer uit de isoleercel mag. Daar is geen woord van gelogen. De kaalgeschoren bajesklant uit zich makkelijker met geweld dan met woorden, een eigenschap die hem een baantje als strontschepper oplevert. Tussen de wilde paarden die ze in het afgelegen cachot in Nevada africhten - een programma waarmee gevangenissen iets aan de fors toenemende mustangpopulatie in de VS willen doen - voelt de getormenteerde ziel zich beter dan tussen mensen. Als hij op een dag een losgeslagen hengst moet kalmeren, ontdekt hij een zielsverwant. Kunnen ze elkaar temmen?

Hoewel dit een vreemd verhaal lijkt voor een Française die voor haar langspeeldebuut naar de VS trok, vermengt regisseur Laure de Clermont-Tonnerre Amerikaanse oergenres als de gevangenisfilm en western soepel met haar Europese filmtaal en fascinatie voor (therapie)dieren.

Drama van Laure de Clermont-Tonnerre, met Matthias Schoenaerts, Connie Britton, Bruce Dern, Jason Mitchell en Gideon Adlon

IMDb-score: 6,9/10


Lees ook:
De straffe internationale carrière van Matthias Schoenaerts
Belgische acteurs of regisseurs in internationale films en series

Hors Normes

Hors Normes, de nieuwe film van de makers van de hit-komedie 'Intouchables', was de afsluiter op het afgelopen Festival van Cannes. De film is zowel een hartverwarmende komedie als een strenge en tamelijk deprimerende aanklacht tegen de tekortkomingen van het Franse zorgsysteem.

Bruno en Malik leven al 20 jaar in een bijzondere wereld: die van autistische kinderen en adolescenten. Ze hebben de leiding over twee non-profitorganisaties die kansarme jongeren uit moeilijke buurten opleiden tot begeleiders van kinderen met autisme, in het bijzonder de extreme gevallen die door andere instellingen worden geweigerd. Een buitengewoon verbond, voor buitengewone persoonlijkheden.

Komedie van Olivier Nakache & Eric Toledano, met Vincent Cassel, Reda Kateb, Hélène Vincent en Bryan Mialoundama

IMDb-score: 7,3/10


Pavarotti

Deze documentaire viert vooral de flamboyante en innemende persoonlijkheid van de wereldster. Hij brak de barrières van zijn kunstdiscipline open om een ster te worden bij het gewone publiek. Iets wat hem een voor operazangers een ongeziene fanbase opleverde, maar ook de wenkbrauwen deed fronsen bij 'serieuzere' mensen in het vak. Maar bovenal was Pavarotti een uitzonderlijk warme man met een groot hart en een liefde voor het leven en - als er dan toch ook over een negatief kantje aan de operazanger mag gesproken worden - de vrouwen.

Ook de man achter deze docu is allesbehalve een onbekende: niemand minder dan Ron Howard ('A Beautiful Mind', 'The Da Vinci Code') nam plaats in de regisseursstoel. Hij gebruikt het overvloedige beeldmateriaal van interviews en concerten maar graaft ook diep in het familiearchief. Bovendien strikte hij interviews met vele mensen die dichtbij de hartelijke Italiaan stonden tijdens zijn leven: van vrienden, familie, collega's en concurrenten tot Bono.

Documentaire van Ron Howard

IMDb-score: 7,5/10

Amazing Grace

Met 'Amazing Grace' creëerde Aretha Franklin in 1972 de best verkochte live gospelplaat aller tijden. Niemand minder dan regisseur Sidney Pollack legde bovendien de twee concerten vast op beeld. En nu, meer dan 45 jaar later, kan je deze euforische muziekdocumentaire eindelijk aanschouwen.  

De film werd opgenomen tijdens twee concertavonden in de New Temple Missionary Baptist Church voor haar voltallige congregatie en onder begeleiding van het Southern California Community Choir met dominee/gospellegende James Cleveland. Regisseur en Oscarwinnaar Sidney Pollack ('They Shoot Horses, Don’t They') schoot de beelden, maar werkte nooit verder aan het project omdat het te moeilijk bleek om beeld en geluid op elkaar af te stemmen. Dankzij moderne technologie kunnen we nu genieten van het concert alsof het gisteren was.

Queen of Soul Aretha Franklin bezweert een extatisch publiek, maar de echte magie van deze concertfilm ligt ergens daartussen, in zijn authenticiteit. Pollack en redder van de film Alan Elliott zijn erin geslaagd een werkelijk unieke sensatie te capteren op film, die meer wegheeft van een religieuze ervaring dan van een performance.

Muziekdocumentaire van Alan Elliott en Sydney Pollack

IMDb-score: 7,6/10

Kapsalon Romy

Kapsalon Romy is gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Tamara Bos. Met frisse tegenzin past oma Stine op haar kleindochter Romy omdat haar pas gescheiden dochter Margot moet werken. Oma, nog steeds actief als kapster, worstelt met beginnende Alzheimer. Romy vindt het niet leuk dat ze elke dag naar de kapsalon moet, maar alles wordt anders als oma Stine haar kleindochter in vertrouwen neemt over haar toenemende verwardheid. Dan realiseert Romy zich dat oma niet alleen op haar past, maar zij ook op oma. De band tussen de twee groeit terwijl oma steeds meer lijkt te veranderen: ze is liever dan anders, makkelijker, en ze vertelt over haar kindertijd in Denemarken. Romy staat oma zoveel mogelijk bij in het runnen van de kapsalon, maar als dat niet langer gaat trekt Romy haar eigen plan. Ze besluit oma's grootste wens in vervulling te laten gaan.

Een ingetogen en ontroerend familieportret van de befaamde regisseuse Mischa Kamp, die al meerdere keren het Gouden Kalf won, de hoofdprijs op het Nederlands Film Festival.

Drama van Mischa Kamp, met Vita Heijmen, Beppie Melissen en Noortje Herlaar

IMDb-score: 7,5/10

By the Name of Tania

Er is een plaats waar rijke mannen wonen. Ze zijn zo rijk dat ze over de meisjes die ze leuk vinden, goudstof strooien. Het was zo’n verhaal dat Tania haar dorp in de jungle deed verlaten om naar de regio van de goudmijnen te gaan. Tania vertelt haar verhaal aan een politieagent. Ze herinnert zich dat ze gevangen werd genomen en gedwongen werd zichzelf te prostitueren. Ze herinnert zich het langzame verlies van haar eigen identiteit, wat haar leven voor altijd heeft veranderd. Terwijl Tania spreekt, neemt de camera ons mee van de jungle naar het mijngebied, van haar huis waar haar grootmoeder stierf naar de prostitutiebars.

De landschappen van de Amazone, drijvende sloppenwijken en de jungle contrasteren met de duisternis van de geschiedenis, de armoede en de aangrijpende getuigenis van een jong meisje. Ondanks de fascinerende en poëtische beelden blijft de horror die Tania meemaakte nog lang nazinderen. Een ontroerende documentaire die een stem en een identiteit geeft aan iemand die haar naam had verloren. Nu Tania vandaag veilig is, onthullen haar woorden een diepere zelfkennis.

Deze Belgische hybride film van regisseurs Mary Jimenez en Bénédicte Liénard beleefde haar wereldpremière op het filmfestival van Berlijn, waar ze genomineerd werd voor Beste Documentaire.

Documentaire van Mary Jimenez en Bénédicte Liénard, met Fiorella J. Aquila, Tanit Lidia Coquiche Cenepo en Ismael Vasquez Colchado

IMDb-score: 6,7/10

Haunt

De jonge Harper heeft een ongezonde relatie achter de rug. Het lijkt erop dat haar ex-vriendje haar aan het stalken is. Tijdens Halloween gaat ze met vrienden naar een vervloekt huis dat hun grootste angsten belooft waar te maken. Terwijl ze langzaam maar zeker tot het gruwelijke besef komen dat sommige nachtmerries echt zijn, wordt duidelijk dat het een fatale nacht zal worden.

Horrorthriller van Scott Beck en Bryan Woods, met Katie Stevens, Will Brittain en Lauryn Alisa McClain

IMDb-score: 6,3/10

Waar is het grote boek van Sinterklaas?

Guus Blik, de eigenaar van de grootste speelgoedfabriek van het land, vindt het belachelijk dat Sinterklaas speelgoed 'gratis weggeeft' aan de kinderen. Hij steelt het boek van Sinterklaas en daardoor dreigt pakjesavond in het water te vallen. Ten einde raad vraagt de Sint aan de Kerstman of hij zijn boek mag lenen, maar dan blijkt dat Guus ook op de Noordpool heeft toegeslagen. Lukt het Sinterklaas om samen met de Kerstman beide feestdagen te redden?

Familiefilm van Armando de Boer, met Carlo Boszhard, Irene Moors, Vic De Wachter en Wilbert Gieske (Vlaamse stemmen van o.a. Kristel Verbeke, Gene Thomas en hun dochter Lily Thomas)

Donne-moi des Ailes

Christian, een wetenschapper, bestudeert wilde ganzen. Voor zijn zoon, een tiener die geobsedeerd is door videogames, is het idee van een vakantie met zijn vader in de vrije natuur een nachtmerrie. Vader en zoon moeten samenwerken aan een bijzonder project: een bedreigde soort redden. Ze vertrekken met het tweepersoonsvliegtuigje van Christian.

Frans-Noorse familiefilm van Nicolas Vanier, met Jean-Paul Rouve, Mélanie Doutey en Lilou Fogli

IMDb-score: 7,9/10

La Fameuse Invasion des Ours en Sicile

Alles begint op Sicilië, de dag dat Tonio, de zoon van Léonce, de koning der beren, wordt gekidnapt door jagers. Koning Léonce maakt gebruik van de strengheid van de winter die zijn volk bedreigt met hongersnood en besluit te vertrekken op zoektocht naar Tonio. Hij valt het gebied binnen waar mensen wonen. Met de hulp van zijn leger en een goochelaar vindt hij uiteindelijk Tonio en neemt hij de leiding van het land over. Maar hij zal snel begrijpen dat de beren misschien niet geschikt zijn om te leven in het land van de mensen.

Animatiefilm van Lorenzo Mattotti, met de stemmen van Leïla Bekhti, Arthur Dupont en Jean-Claude Carrière

IMDb-score: 8,0/10

Top-5 meest bezochte films in de bioscoop deze week

1. Maleficent: Mistress of Evil: live-action avonturenfilm van Joachim Rønning, met Angelina Jolie, Elle Fanning, Michelle Pfeiffer, Harris Dickinson, Chiwetel Ejiofor, Sam Riley, Imelda Staunton en Juno Temple
2. Joker: Thriller van Todd Phillips, met Joaquin Phoenix, Robert De Niro, Zazie Beetz, Frances Conroy en Brett Cullen
3. Hustlers: Drama van Lorene Scafaria met Jennifer Lopez, Constance Wu, Julia Stiles, Keke Palmer, Lili Reinhart en Cardi B
4. Gemini Man: Actiethriller van Ang Lee, met Will Smith, Mary Elizabeth Winstead, Clive Owen en Benedict Wong
5. Everest, de Jonge Yeti (Abominable): Animatiefilm van  Jill Culton en Todd Wilderman (DreamWorks & Pearl Studio), met de stemmen van  Chloe Bennet, Albert Tsai, Tenzing Norgay Trainor (O.V.) / Sara Gracia Santacreu, Bram De Mets, Thibault Janssens, Gène Bervoets Katrien De Becker, Els De Schepper, Ini Massez, Pieter-Jan De Smet, Kevin Bellemans en Juan Gerlo (Vlaamse versie)

Bekijk ook:
De gemeenste Disneyslechteriken
Joker: meesterlijk portret van een psychopaat


Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top