De gemeenste Disneyslechteriken

Met Maleficent: Mistress of Evil heeft Disney een vervolg uitgebracht op de succesvolle live-actionfilm uit 2014 met Angelina Jolie in de hoofdrol. Die vertelt het verhaal van Doornroosje vanuit het oogpunt van de heks Malafide.

Maleficent: Mistress of Evil volgt de complexe relatie tussen de heks Maleficent en prinses Aurora. Het is inmiddels enkele jaren geleden dat Maleficent besloot om Aurora te vervloeken. Samen moeten ze nu nieuwe bondgenoten vinden in hun pogingen de magische wezens van de wereld te beschermen.

Maleficent of Malafide is niet de enige angstaanjagende slechterik uit de Disneyfilms. Wij zetten de meest gemene personages op een rij.

Scar

De oom van Simba in The Lion King is jaloers op koning Mufasa, maar om de troon te bestijgen, bedenkt hij wel een erg wreed plan. Eerst lokt hij Simba in de val door hem naar het olifantenkerkhof te sturen om hem daar te laten doden door de hyena’s. Later ontketent hij een stormloop van gnoes waarbij Simba maar net gered kan worden door zijn vader. Hij slaagt er wel in om Mufasa te vermoorden en vervolgens Simba te doen geloven dat hij voor zijn dood verantwoordelijk is. Wanneer hij de macht overneemt op Koningsrots maakt hij er een onleefbare streek van.

De stem van Scar wordt in de nieuwe live-actionfilm ingesproken door Chiwetel Eijiofor. In de originele animatiefilm uit 1994 werd de rol gespeeld door Jeremy Irons.

Jafar

Jafar is de grootvizier van Agrabah en een op het eerste zicht loyale adviseur van de sultan. In werkelijkheid doet hij er alles aan om de magische lamp uit de grot der wonderen te bemachtigen om zijn grote wens te vervullen: zelf sultan worden. Met zijn bezwerende staf slaagt hij erin zijn wil op te dringen en wanneer hij uiteindelijk de magische lamp weet te bemachtigen, maakt hij van zichzelf de meest krachtige tovenaar ter wereld.

Jafar wordt in de nieuwe live-actionfilm vertolkt door Marwan Kenzari, in de oorspronkelijke animatiefilm uit 1992 werd zijn stem ingesproken door Jonathan Freeman.

Aladdin is nu beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx

Cruella de Vil

Mode is de passie van Cruella de Vil en voor een mooie bontjas is ze bereid om heel erg ver te gaan. Ze raakt geobsedeerd door de vacht van Dalmatiërs en stuurt er haar handlangers op uit om 99 puppy’s te stelen. Naast deze wrede plannen is Cruella de Vil ook gewoon een onbeleefde, egoïstische en hebberige vrouw die graag in het middelpunt van de belangstelling staat.

Het personage zal in 2021 haar eigen live-actionfilm krijgen met Emma Stone in de hoofdrol. Eerder werd ze al meesterlijk vertolkt door Glenn Close.

De boze koningin

Ook in Disney’s allereerste tekenfilm Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen zat er al een erg gemeen personage. De koningin vindt zichzelf de mooiste van het land en wil dat ook blijven. Wanneer haar toverspiegel op een dag Sneeuwwitje antwoordt op de vraag: "Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de mooiste van het land?", moet Sneeuwwitje er dan ook aan. Eerst stuurt de stiefmoeder van Sneeuwwitje een jager op haar af, later vermomt ze zichzelf als oud vrouwtje en laat haar eten van een vergiftigde appel.

Het was Lucille La Verne die haar stem leende aan het iconische personage uit de tekenfilm. In de fantasyfilm Snow White and the Huntsman wordt ze vertolkt door Charlize Theron.

Ursula

Ursula is een zeeheks die uit het rijk van koning Triton is verbannen en zelf de macht wil grijpen. Ze belooft de jonge zeemeermin Ariël tijdelijk in een mens te veranderen om Erik te kunnen bezoeken. In ruil daarvoor moet ze wel haar stem afstaan én binnen de drie dagen Erik een liefdeskus geven. Lukt dit niet, zal ze volledig in Ursula’s macht zijn. Wanneer dat lijkt te gaan lukken, transformeert Ursula zich in een mooie jonge vrouw met de stem van Ariël om Erik te misleiden.

De stem van Ursula werd in de originele film ingesproken door Pat Carroll. Ook van The Little Mermaid staat er een live-actionfilm op stapel.

De boze stiefmoeder

De stiefmoeder uit Assepoester, ook wel bekend als mevrouw Tremaine, blijkt na het overlijden van haar vader een erg gemene en jaloerse vrouw. Zij en haar dochters Anastasia en Drizella dwingen Assepoester om hun dienstmeid te worden. Wanneer alle ongehuwde meisjes uit het rijk uitgenodigd worden voor een bal van de koning mag Assepoester dan ook niet gaan. Met de hulp van een goede fee raakt ze uiteindelijk toch op het bal, waar ze de aandacht van de prins weet te trekken. Bij haar vlucht uit het paleis voor de betovering verbroken wordt, verliest ze een van haar muiltjes. Wanneer alle meisjes in het land dit muiltje moeten passen om de identiteit van de geliefde van de prins te achterhalen, sluit mevrouw Tremaine Assepoester op en breekt het muiltje zelfs in stukken.  

In de live-actionfilm Cinderella uit 2015 werd de stiefmoeder gespeeld door Cate Blanchett, in de originele animatiefilm werd de stem ingesproken door Eleanor Audley.

Shere Khan

Shere Khan is de tijger uit The Jungle Book die mensen haat en Mowgli het liefst gewoon zou opeten. Mensen horen volgens hem niet thuis in de jungle en hoewel Mowgli een onschuldig kind lijkt, is Shere Khan ervan overtuigd dat hij vroeg of laat terreur zal zaaien. De andere bewoners van de jungle zijn bang van Shere Khan en met de slang Kaa heeft hij ook nog een duivelse handlanger.

In de originele animatiefilm werd de stem van Shere Khan ingesproken door George Sanders. In de live-actionfilm uit 2016 werd hij vertolkt door Idris Elba.

Kapitein Haak

Kapitein Haak is de beruchte piratenhoofdman van Nooitgedachtland die wraak wil nemen op Peter Pan nadat die bij een eerder gevecht zijn hand afhakte, dat vervolgens werd opgegeten door een krokodil. Sindsdien wordt hij nog altijd achtervolgd door die krokodil. Kapitein Haak lokt Peter Pan en zijn vrienden in een hinderlaag. In tegenstelling tot in het originele verhaal van J.M. Barrie komt de kapitein op het einde van de Disneyfilm niet aan zijn einde. Zo kon hij nog eens terugkeren in de sequel én in de live-actionfilm Hook van Steven Spielberg uit 1991 (gespeeld door Dustin Hoffman).

Claude Frollo

Rechter Claude Frollo voedt de misvormde Quasimodo op in De klokkenluider van de Notre Dame, maar doet dit enkel en alleen uit angst voor een straf van God. Bovendien denkt hij dat hij Quasimodo op een dag als wapen zal kunnen gebruiken tegen de zigeuners, die hij het liefst van al wil uitroeien. Wanneer hij verliefd wordt op de mooie zigeunerin Esmeralda, verafschuwt hij dan ook tegelijk zijn gevoelens voor haar. Hij wil dat Esmeralda zijn minnares wordt, anders zal ze moeten sterven. Wanneer Esmeralda weet te ontsnappen, begint hij een genadeloze klopjacht door heel Parijs.

In de originele animatiefilm uit 1996 werd de stem van Frollo ingesproken door Tony Jay. Ook van The Hunchback of Notre Dame staat er een live-actionremake op stapel.

Music Maestro

Het opmerkelijke verhaal achter de zomerhit ‘Dragostea Din Tei’

Proximus Pickx duikt elke week in de muziekgeschiedenis, op zoek naar de strafste verhalen achter zomerhits die wereldfaam hebben genoten. Deze keer doen we uit de doeken hoe de gruwelijk catchy zomer

Schoonheid in coronatijden: de Antwerpse provincie in vijf prachtnummers

In deze moeilijke tijden voor de provincie Antwerpen, blikken we terug op enkele liedjes die ons herinneren aan de schoonheid van ’t stad en het omringende platteland. In deze vijf nummers bezingen An

Vijf dingen die je niet wist over David Duchovny

De Amerikaanse acteur David Duchovny wordt vandaag 60. Denk je echt alles te weten over de ster van ‘X-Files’ en ‘Californication’? Hier zijn vijf wist-je-datjes die je misschien niet kende over de ac

Het succes van 'Like Me': waarom jong en oud genieten van dit succesrecept

De muzikale fictiereeks ‘#LikeMe’ is een waanzinnig succes geworden. Een enorm populaire serie, twee gouden albums, uitverkochte concerten… Ketnet en productiehuis Fabric Magic hebben letterlijk goud

Billie Eilish leert zichzelf beter kennen in My Future

Tieneridool Billie Eilish heeft een nieuw nummer gelanceerd, en wat voor eentje. My Future staat nog maar enkele dagen online maar sloeg op de streamingdiensten meteen in als een bom. Redenen genoeg o

Wat je nog niet wist over Amy Winehouse

Negen jaar geleden verloor de muziekindustrie één van haar meest unieke stemmen, die van Amy Winehouse. Na het overlijden van de Britse singer-songwriter ging documentairemaker Asif Kapadia aan de sla

Internationale zussendag: deze bekende zussenbands veroverden de wereld

Op de eerste zondag van augustus vieren zij die gezegend zijn met een zus de internationale zussendag. Ook Proximus Pickx doet mee: wij serveren de meest gevierde zussenbands uit de muziekgeschiedenis

Bart Kaëll wordt 60: een portret van ‘Bart Gijselinck’

Vandaag is naast Will Tura ook een andere Vlaamse zanger jarig. Bart Gijselinck, u welbekend onder de artiestennaam Bart Kaëll, viert vandaag zijn zestigste verjaardag. Proximus Pickx vat voor u zijn

Will Tura wordt tachtig: een portret van de 'keizer van het Vlaamse lied'

Met een arsenaal van meer dan 700 hits heeft Will Tura volledig het recht om als ‘keizer van het Vlaamse lied’ beschreven te worden. Hij krijgt voor zijn tachtigste verjaardag een standbeeld in ‘zijn’

Muziekfestivals die cultuurgeschiedenis schreven, deel 2: de seventies

Nu we verstoken zijn van onze teergeliefde zomerfestivals, richt Proximus Pickx elke week zijn spots op een legendarisch festival dat zijn stempel gedrukt heeft op een welbepaald decennium. In dit twe

Het opmerkelijke verhaal achter de wereldhit ‘Mmmbop’

Proximus Pickx duikt elke week in de muziekgeschiedenis, op zoek naar de strafste verhalen achter zomerhits die wereldfaam hebben genoten. Deze keer doen we uit de doeken hoe de gruwelijk catchy zomer

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand

Sport in de kijker

One day, one goal: verschroeiende halve volley van Dani Alves jaagt Getafe-doelman schrik aan

Maart 2011. Hun tachtigste seizoen op rij in de hoogste Spaanse voetbalcompetitie is een waar boerenjaar voor FC Barcelona. Met een sterrenelftal bestaande uit o.a. Messi, Iniesta, Xavi, Piqué en Puyo

Dit zijn de duurste voetbaltransfers in elk van de drie linies

Vandaag is het dag op dag twee jaar geleden dat Kepa Arrizabalaga zijn krabbel onder een contract bij Chelsea zette. Daarmee was een transfersom gemoeid van 72 miljoen euro, wat van hem de duurste doe

One day, one goal: Jack Wilshere scoort een van de mooiste teamgoals ooit

Met drie spelers een hele defensie wegtikken in één tijd, het overkwam het Arsenal-trio Santi Cazorla, Olivier Giroud en Jack Wilshere in 2013. Die laatste legde in het Premier League-duel met Norwich

De dag waarop Van Avermaet voor altijd Gouden Greg zou worden

Dag op dag vier jaar geleden beleefde de Belgische wielerwereld een moment om blijvend te savoureren. In Rio de Janeiro, op het wereldvermaarde strand van Copacabana, kroonde Greg Van Avermaet zich op

One day, one goal: Kaká toont zijn klasse tegen Manchester United

Enkel en alleen een beroep doen op je voeten volstaat niet altijd in het voetbal. Soms is er een vleugje genie nodig om de weg naar het vijandelijke doel te overbruggen. Op 24 april 2007 demonstreert

One day, one goal: Tim Cahill volleyt de netten aan flarden tegen Nederland

We schrijven woensdag 18 juni 2014. In het bloedhete Porto Alegre neemt Australië het in de poulefase van het WK in Brazilië op tegen Nederland. In de 21ste minuut zou Tim Cahill er zijn moment de glo

François Fornieri zorgt voor extra lokale verankering bij Standard

François Fornieri, eigenaar van het farmabedrijf Mithra, wordt aandeelhouder bij Standard en co-gedelegeerd bestuurder samen met Bruno Venanzi, die voorzitter blijft. Maar wie is die Luikse zakenman e

One day, one goal: de weergaloze treffer van James Rodriguez tegen Uruguay

Op 28 juni 2014, tijdens de match tussen Colombia en Uruguay, wist een zekere James Rodriguez de wereld te verbazen met zijn talent door zijn team voor het eerst in de geschiedenis naar de kwartfinale

Waarom iedereen van Ronaldo houdt

Of je nu Braziliaan of Argentijn bent of supportert voor Real Madrid of Barcelona, iedereen houdt enkel en alleen maar positieve gevoelens over aan de Braziliaanse voetballegende Ronaldo. Waaraan heef

Ingenieuze vrije trap Ronaldinho bezegelt WK-lot van Engeland

Het WK 2002 zal voor ons Belgen altijd in het geheugen gegrift blijven als het wereldkampioen waar de Jamaicaanse scheidsrechter Peter Prendergast België richting de exit duwde in het achtste finaledu

One day, one goal: het weergaloze kunststukje van Giroud tegen Crystal Palace

De liefde tussen Arsenal en Franse balvirtuozen kent een lange geschiedenis. In 2012 streek Oliver Giroud neer op de Londense bodem. Ondanks zijn neus voor doelpunten, stoorden sommigen zich aan zijn

De zwaarste crashes in de Formule 1-geschiedenis

Vandaag is het dag op dag 44 jaar geleden dat Niki Lauda met zijn Formule 1-bolide zwaar crashte op de Nürburgring in Duitsland. Helaas voor de fans van de koninginnenklasse van de autosport was de cr

Focus op films, series & tv

Deze striphelden schopten het tot op het witte doek

Striphelden uit onze jeugdjaren beleven alsmaar vaker een tweede leven in de cinemazalen. Vanavond om 20u50 zendt Eén "Asterix en de Olympische Spelen" opnieuw uit, maar de olijke Galliërs zijn lang n

'Hasta la Vista!', en andere klassiekers waar personages met een beperking schitteren

Regisseur Geoffrey Enthoven kwam in 2011 met de taboedoorbrekende film ‘Hasta la Vista!’ op de proppen. Het concept: drie jonge gasten, elk met een beperking, gaan samen op reis naar Spanje. Een ‘wijn

Dit kijkvoer wordt momenteel het meest verslonden op Netflix

Netflix was de voorbije weken voor vele gebruikers het toevluchtsoord bij uitstek om de verveling tegen te gaan, bij gebrek aan andere afleiding in deze coronazomer. Hieronder een overzicht van de tie

Vijf dingen die je niet wist over David Duchovny

De Amerikaanse acteur David Duchovny wordt vandaag 60. Denk je echt alles te weten over de ster van ‘X-Files’ en ‘Californication’? Hier zijn vijf wist-je-datjes die je misschien niet kende over de ac

Duik al schaterlachend het weekend in met de grappigste internetfilmpjes

Hoera! Het einde van de werkweek is in zicht. Dat vieren we door uit te blazen met het meest hilarische beeldmateriaal dat het wereldwijde web rijk is. Dit is onze oogst van de voorbije week.

Vlucht dit weekend van de hittegolf dankzij deze kijktips

Het was deze week al erg warm, maar tijdens het weekend klimt het kwik nog enkele graden hoger. Geen nood als er geen zwembad in de tuin staat, voor afkoeling kan je ook perfect binnenblijven. Proximu

International Cat Day: vijf films die je laten 'spinnen' van plezier

Op 8 augustus is het International Cat Day. In deze coronatijden koesteren we onze huisdieren nog meer dan anders en Proximus Pickx viert deze dag van de viervoeter met vijf opvallende films waarin ka

Charlize Theron wordt 45: van traumatische jeugd naar topper in Hollywood

Charlize Theron is een zeer grote naam in Hollywood. De in Zuid-Afrika geboren actrice wordt vandaag 45 jaar en het is dan ook hoog tijd om haar in de picture te zetten. Proximus Pickx grasduint doorh

Shame! Deze klasbakken van het witte doek blijven onder de radar

Robert Pattinson is vanavond om 20u30 op Q2 te zien in ‘Water for Elephants’, als verliefde olifantentemmer. In de film over een rondtrekkend tweederangscircus is een glansrol weggelegd voor Christoph

Veel meer dan Mr. Bean: vijf vergeten filmrollen van Rowan Atkinson

Vanavond is het schuddebuiken met Rowan Atkinson in de spionagekomedie ‘Johnny English’, om 21u05 op VTM. Proximus Pickx nam de filmografie van Mr. Bean onder de loep, en stelde vast dat de Engelse ko

Het succes van 'Like Me': waarom jong en oud genieten van dit succesrecept

De muzikale fictiereeks ‘#LikeMe’ is een waanzinnig succes geworden. Een enorm populaire serie, twee gouden albums, uitverkochte concerten… Ketnet en productiehuis Fabric Magic hebben letterlijk goud

Toerist in eigen land: deze series en films laten je Limburg ontdekken

Vlaanderen boven, aldus ene Raymond van het Groenewoud. Deze coronazomer is het uitgelezen moment om ons Vlaanderenland te herontdekken. Proximus Pickx grasduinde alvast in het audiovisuele archief om

Nieuws van het esport-front

ScreaM gaat aan de slag als Valorant-prof bij Team Liquid

Team Liquid, de Amerikaanse organisatie die beschouwd wordt als een van de belangrijkste binnen de esportswereld, heeft zijn nieuwe team op Valorant aangekondigd en een Belg maakt er deel van uit! We

Europese topteams treffen elkaar op DreamHack Open Summer 2020

De DreamHack Open Summer 2020 vindt plaats van 8 tot 16 augustus in Europa, Amerika, Azië en Oceanië. Belangrijk om te weten: het evenement zal enkele van de beste Europese teams samenbrengen! In Euro

ESL Benelux Championship kondigt zijn winterseizoen aan

De ESL Benelux Summer had dit jaar veel verrassingen en wendingen in petto op zowel CSGO als Clash of Clans, vanaf de eerste kwalificatiewedstrijden in maart tot de finales in mei. ESL Benelux wilde d

LG R6S: Team 86 en Activit-E plaatsen zich voor de play-offs

Het einde van de groepsfase van de Rainbow Six Siege-competitie nadert met rasse schreden en twee teams hebben zich al gekwalificeerd. Vier teams zullen op de laatste dag strijden om de resterende twe

NA- en GOS-teams krijgen met IEM New York laatste kans op kwalificatie voor de Major van Rio

Op 6 oktober begint de IEM New York 2020, met 32 uitgenodigde teams en $250.000 aan prijzengeld. Het toernooi is de laatste kans voor de Noord-Amerikaanse en GOS-teams om zich te kwalificeren voor de

FIFA 21: de eerste indrukken

Ook al ligt de release van FIFA 21 nog enkele weken in de toekomst, de informatie over het voetbalspel begint binnen te sijpelen. Het is dan ook tijd om de eerste beschikbare informatie over de nieuwe

Belgian League: Mechelen overklast Aethra en vervoegt Sector One in finale

Afgelopen maandag kwamen KVM Esports en Aethra elkaar tegen in de halve finale van de Belgian League-zomersplit. Een ultieme BO3 besliste over de tegenstander van Sector One in de finale. Ondanks een

Onze landgenoot Davidp tekent bij G2 Esports en wint meteen vierde Ignition Series op Valorant

David Prins, alias “Davidp”, is een naam die CSGO-fans meer dan waarschijnlijk bekend in de oren klinkt. Hij was inderdaad een van onze beste vertegenwoordigers als professionele speler op het Valve-s

Nisqy en Cloud9 heersen over de LCS

Terwijl het LEC in volle gang is en ons een topseizoen biedt, staan twee Europese teams in de top 10 van ESPN’s global power rankings van de maand juli. Maar wat is het niveau van de LCS-teams aan de

Worlds 2020 op LoL gaan door ondanks coronacrisis

League of Legends-fans kregen dit weekend goed nieuws van Riot Games. De computerspelontwikkelaar kondigde aan dat de tiende editie van de League of Legends Worlds zal starten op 25 september. We're

Esportskalender: augustus

Elke maand vindt u dankzij Proximus Pickx de kalender met Belgische en internationale esportsevenementen die u niet mag missen! BELGIËLeague of LegendsBelgian League: play-offs | 3 augustus: wedstrijd

LG R6S: WanteD en Team86 bevestigen, Activit-E haalt uit

De tweede week van de nieuwe LouvardGame Rainbow Six Siege-competitie ging afgelopen maandag van start. Na de eerste twee felbevochten speeldagen hebben deze plaatsgemaakt voor enkele overtuigende suc

Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?