De gemeenste Disneyslechteriken

Met Maleficent: Mistress of Evil heeft Disney een vervolg uitgebracht op de succesvolle live-actionfilm uit 2014 met Angelina Jolie in de hoofdrol. Die vertelt het verhaal van Doornroosje vanuit het oogpunt van de heks Malafide.
De gemeenste Disneyslechteriken © Disney

Maleficent: Mistress of Evil volgt de complexe relatie tussen de heks Maleficent en prinses Aurora. Het is inmiddels enkele jaren geleden dat Maleficent besloot om Aurora te vervloeken. Samen moeten ze nu nieuwe bondgenoten vinden in hun pogingen de magische wezens van de wereld te beschermen.

Maleficent of Malafide is niet de enige angstaanjagende slechterik uit de Disneyfilms. Wij zetten de meest gemene personages op een rij.

Scar

Scar © Isopix

De oom van Simba in The Lion King is jaloers op koning Mufasa, maar om de troon te bestijgen, bedenkt hij wel een erg wreed plan. Eerst lokt hij Simba in de val door hem naar het olifantenkerkhof te sturen om hem daar te laten doden door de hyena’s. Later ontketent hij een stormloop van gnoes waarbij Simba maar net gered kan worden door zijn vader. Hij slaagt er wel in om Mufasa te vermoorden en vervolgens Simba te doen geloven dat hij voor zijn dood verantwoordelijk is. Wanneer hij de macht overneemt op Koningsrots maakt hij er een onleefbare streek van.

De stem van Scar wordt in de nieuwe live-actionfilm ingesproken door Chiwetel Eijiofor. In de originele animatiefilm uit 1994 werd de rol gespeeld door Jeremy Irons.

Jafar

Jafar © Disney

Jafar is de grootvizier van Agrabah en een op het eerste zicht loyale adviseur van de sultan. In werkelijkheid doet hij er alles aan om de magische lamp uit de grot der wonderen te bemachtigen om zijn grote wens te vervullen: zelf sultan worden. Met zijn bezwerende staf slaagt hij erin zijn wil op te dringen en wanneer hij uiteindelijk de magische lamp weet te bemachtigen, maakt hij van zichzelf de meest krachtige tovenaar ter wereld.

Jafar wordt in de nieuwe live-actionfilm vertolkt door Marwan Kenzari, in de oorspronkelijke animatiefilm uit 1992 werd zijn stem ingesproken door Jonathan Freeman.

Aladdin is nu beschikbaar in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx

Cruella de Vil

Cruella de Vil © Isopix

Mode is de passie van Cruella de Vil en voor een mooie bontjas is ze bereid om heel erg ver te gaan. Ze raakt geobsedeerd door de vacht van Dalmatiërs en stuurt er haar handlangers op uit om 99 puppy’s te stelen. Naast deze wrede plannen is Cruella de Vil ook gewoon een onbeleefde, egoïstische en hebberige vrouw die graag in het middelpunt van de belangstelling staat.

Het personage zal in 2021 haar eigen live-actionfilm krijgen met Emma Stone in de hoofdrol. Eerder werd ze al meesterlijk vertolkt door Glenn Close.

De boze koningin

De boze koningin © Isopix

Ook in Disney’s allereerste tekenfilm Sneeuwwitje en de Zeven Dwergen zat er al een erg gemeen personage. De koningin vindt zichzelf de mooiste van het land en wil dat ook blijven. Wanneer haar toverspiegel op een dag Sneeuwwitje antwoordt op de vraag: "Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de mooiste van het land?", moet Sneeuwwitje er dan ook aan. Eerst stuurt de stiefmoeder van Sneeuwwitje een jager op haar af, later vermomt ze zichzelf als oud vrouwtje en laat haar eten van een vergiftigde appel.

Het was Lucille La Verne die haar stem leende aan het iconische personage uit de tekenfilm. In de fantasyfilm Snow White and the Huntsman wordt ze vertolkt door Charlize Theron.

Ursula

Ursula © Isopix

Ursula is een zeeheks die uit het rijk van koning Triton is verbannen en zelf de macht wil grijpen. Ze belooft de jonge zeemeermin Ariël tijdelijk in een mens te veranderen om Erik te kunnen bezoeken. In ruil daarvoor moet ze wel haar stem afstaan én binnen de drie dagen Erik een liefdeskus geven. Lukt dit niet, zal ze volledig in Ursula’s macht zijn. Wanneer dat lijkt te gaan lukken, transformeert Ursula zich in een mooie jonge vrouw met de stem van Ariël om Erik te misleiden.

De stem van Ursula werd in de originele film ingesproken door Pat Carroll. Ook van The Little Mermaid staat er een live-actionfilm op stapel.

De boze stiefmoeder

De boze stiefmoeder © Isopix

De stiefmoeder uit Assepoester, ook wel bekend als mevrouw Tremaine, blijkt na het overlijden van haar vader een erg gemene en jaloerse vrouw. Zij en haar dochters Anastasia en Drizella dwingen Assepoester om hun dienstmeid te worden. Wanneer alle ongehuwde meisjes uit het rijk uitgenodigd worden voor een bal van de koning mag Assepoester dan ook niet gaan. Met de hulp van een goede fee raakt ze uiteindelijk toch op het bal, waar ze de aandacht van de prins weet te trekken. Bij haar vlucht uit het paleis voor de betovering verbroken wordt, verliest ze een van haar muiltjes. Wanneer alle meisjes in het land dit muiltje moeten passen om de identiteit van de geliefde van de prins te achterhalen, sluit mevrouw Tremaine Assepoester op en breekt het muiltje zelfs in stukken.  

In de live-actionfilm Cinderella uit 2015 werd de stiefmoeder gespeeld door Cate Blanchett, in de originele animatiefilm werd de stem ingesproken door Eleanor Audley.

Shere Khan

Shere Khan © Isopix

Shere Khan is de tijger uit The Jungle Book die mensen haat en Mowgli het liefst gewoon zou opeten. Mensen horen volgens hem niet thuis in de jungle en hoewel Mowgli een onschuldig kind lijkt, is Shere Khan ervan overtuigd dat hij vroeg of laat terreur zal zaaien. De andere bewoners van de jungle zijn bang van Shere Khan en met de slang Kaa heeft hij ook nog een duivelse handlanger.

In de originele animatiefilm werd de stem van Shere Khan ingesproken door George Sanders. In de live-actionfilm uit 2016 werd hij vertolkt door Idris Elba.

Kapitein Haak

Kapitein Haak © Isopix

Kapitein Haak is de beruchte piratenhoofdman van Nooitgedachtland die wraak wil nemen op Peter Pan nadat die bij een eerder gevecht zijn hand afhakte, dat vervolgens werd opgegeten door een krokodil. Sindsdien wordt hij nog altijd achtervolgd door die krokodil. Kapitein Haak lokt Peter Pan en zijn vrienden in een hinderlaag. In tegenstelling tot in het originele verhaal van J.M. Barrie komt de kapitein op het einde van de Disneyfilm niet aan zijn einde. Zo kon hij nog eens terugkeren in de sequel én in de live-actionfilm Hook van Steven Spielberg uit 1991 (gespeeld door Dustin Hoffman).

Claude Frollo

Claude Frollo © Isopix

Rechter Claude Frollo voedt de misvormde Quasimodo op in De klokkenluider van de Notre Dame, maar doet dit enkel en alleen uit angst voor een straf van God. Bovendien denkt hij dat hij Quasimodo op een dag als wapen zal kunnen gebruiken tegen de zigeuners, die hij het liefst van al wil uitroeien. Wanneer hij verliefd wordt op de mooie zigeunerin Esmeralda, verafschuwt hij dan ook tegelijk zijn gevoelens voor haar. Hij wil dat Esmeralda zijn minnares wordt, anders zal ze moeten sterven. Wanneer Esmeralda weet te ontsnappen, begint hij een genadeloze klopjacht door heel Parijs.

In de originele animatiefilm uit 1996 werd de stem van Frollo ingesproken door Tony Jay. Ook van The Hunchback of Notre Dame staat er een live-actionremake op stapel.

Music Maestro

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand

Er gaat geen maand voorbij zonder afscheid te moeten nemen van enkele muzikale grootheden. Een in memoriam.

AB Canape: New Wave rock van The Cure

Het openbare leven komt stelselmatig weer op gang. De lockdownmaatregelen worden beetje per beetje versoepeld. Het zal echter nog even duren vooraleer we ergens opnieuw een live concert kunnen meepikk

AB Canape: sfeervolle genremix van The Cat Empire

Het openbare leven komt stelselmatig weer op gang. De lockdownmaatregelen worden beetje per beetje versoepeld. Het zal echter nog even duren vooraleer we ergens opnieuw een live concert kunnen meepikk

Canvas selecteert: een bloemlezing van de Koningin Elisabethwedstrijd

Nu de prestigieuze Koningin Elsabethwedstrijd deze jaargang uitgesteld is, komt Canvas met een alternatief op de proppen. De cultuurzender grasduinde in de geschiedenis van het concours en zendt het k

AB Canapé: de oorstrelende indietronica van gouden trio Alt-J

Het openbare leven komt stelselmatig weer op gang. De lockdownmaatregelen worden beetje per beetje versoepeld. Het zal echter nog even duren vooraleer we ergens opnieuw een live concert kunnen meepikk

Aflevering 3: Dena's Iraanse roots

In de derde aflevering van 'Topickx of the week' dompelt comédienne Dena Vahdani ons onder in haar Iraanse roots. Veel mensen kennen Iran voornamelijk als aartsvijand van de VS, maar de Brusselse toon

Mel B, van Spice Girl tot X Factor

Mel B doet bij iedereen een belletje rinkelen als voormalig lid van de Spice Girls. Toch houdt ze zich tot op de dag van vandaag op in de muziekwereld, zij het voornamelijk als jurylid bij talentensho

AB Canapé: classic rock uit het kraaiennest van The Black Crowes

Het openbare leven komt stelselmatig weer op gang. De lockdownmaatregelen worden beetje per beetje versoepeld. Het zal echter nog even duren vooraleer we ergens opnieuw een live concert kunnen meepikk

Clip van de week: I Wanna Go Outside

'We live in strange times', zoals de Engelse schrijver Douglas Adams placht te zeggen. In heel wat landen ligt het sociale leven nog steeds grotendeels plat. Ook wij Belgen moeten nog zoveel mogelijk

AB Canapé: de zoetgevooisde stem van singer-songwriter Suzanne Vega

Het openbare leven komt stelselmatig weer op gang. De lockdownmaatregelen worden beetje bij beetje versoepeld. Het zal echter nog even duren vooraleer we ergens opnieuw een live concert kunnen meepikk

AB Canapé: de experimentele postrock van Son Lux

Het openbare leven komt stelselmatig weer op gang. De lockdownmaatregelen worden beetje per beetje versoepeld. Het zal echter nog even duren vooraleer we ergens opnieuw een live concert kunnen meepikk

Willy geeft Belgische artiesten duwtje in de rug

Het zijn geen fijne tijden voor artiesten, zeker niet nu alle massa-evenementen gedurende deze zomer zijn afgezegd. Radiozender Willy steunt artiesten al vanaf het begin van de coronacrisis en lanceer

Sport in de kijker

Deze iconische sportgebaren ondersteunen de strijd tegen discriminatie

Na de dood van de Afro-Amerikaan George Floyd, die geweldadig om het leven werd gebracht door een blanke politieagent in Minneapolis, staan de Verenigde Staten in rep en roer. Het lokte afgelopen week

One day, one goal: de raket van Benjamin Pavard bevrijdt Frankrijk

Net geen twee jaar geleden vestigde Benjamin Pavard definitief zijn naam door een magistraal doelpunt te scoren in de achtste finales van het WK in Rusland. Een keerpunt in het toernooi voor de Franse

Mythische Kop verschaft Anfield aura van onoverwinnelijkheid

De mythische voetbaltempel Anfield ademt voetbal. Onder impuls van de steeds passionele en rumoerige Kop worden de bezoekers van meet af aan bij de keel gegrepen. Maar The Reds zijn niet altijd de vas

De ultieme elf van de Rode Duivels: de centrale middenvelder (1/2)

We zijn intussen toe aan de achtste aflevering in onze zoektocht naar het ultieme elftal van de Rode Duivels. Ook vandaag laten we jullie kiezen uit vier voormalige en huidige internationals. Nu is he

Lance Armstrong: "Het kon erger. Ik kon Floyd Landis zijn en elke dag ontwaken als een stuk stront"

Na het eerste deel vorige week legt deel 2 van de documentaire "Lance" de glorieperiode en de graduele ondergang van Lance Armstrong bloot. Ook al lijkt The Boss bij momenten gelouterd te zijn, toch s

"Waarom altijd ik?" Bad boy Balotelli gooit steevast eigen ruiten in

In de zevende aflevering in onze rubriek 'Enfants terribles' is het opnieuw tijd voor een opvallende verschijning in de voetbalwereld. Met Mario Balotelli lichten we er misschien wel een van de meest

On this day: Spanje rouwt om overleden voetballer José Antonio Reyes

Er zijn van die dagen waarvan je hoopt dat ze zo snel mogelijk passeren. 1 juni zal voor altijd zo’n dag blijven voor de familie van José Antonio Reyes. Het is namelijk dag op dag een jaar geleden dat

One day, one goal: Sony Anderson rondt collectief meesterwerk van Lyon af tegen Inter

We moeten al terug naar de vroege jaren 2000 om de hoogdagen van Lyon te herbeleven. De club werd in die periode zeven keer na elkaar kampioen in Frankrijk. Les Gones schitterden daarnaast ook op het

Gent snoept rivaal Club Brugge op nippertje tweede plaats af in eerste play-offjaar

2010 zal voor altijd de geschiedenis ingaan als het jaar waarin de play-offs hun intrede deden in het Belgische voetbal. Anderlecht zou met enig gemak kampioen worden, maar de strijd om de tweede plaa

One day, one goal: het geniale puntertje van Ronaldinho

De legende van Ronaldo de Assis Moreira, aka Ronaldinho, staat in de annalen van de voetbalgeschiedenis gebeiteld. Op 8 maart 2005 toonde de Braziliaanse baltechnicus een glimp van zijn klasse, ditmaa

De ultieme elf van de Rode Duivels: de rechtermiddenvelder

In de zevende aflevering in onze zoektocht naar het ultieme elftal van de Rode Duivels laten we je opnieuw kiezen uit een viertal voormalige en huidige Rode Duivels die naam en faam maakten op de posi

Ons wielerjargon: de bezemwagen, de schrik van elke sprinter

De coronacrisis bezorgde dit voorjaar menig wielerliefhebber een aantal teleurstellende maanden. Om het lange wachten toch enigszins te verzachten, laten we bij Proximus Picxk elke week ons licht schi

Focus op films, series & tv

Anekdotes vanop de filmset: de improvisatie van Louis de Funès in "La Grande Vadrouille"

"La Grande Vadrouille", ondertussen meer dan 50 jaar oud, blijft tot op de dag van vandaag een van de grootste kaskrakers in de geschiedenis van de Franse film. Hij prijkt nog steeds in de top 5 van d

Deze biopics brengen hulde aan historische figuren uit de wereldgeschiedenis

Vanavond is op CAZ de grandioze biopic 'Darkest Hour' te zien, met Gary Oldman in de hoofdrol van de weerbarstige staatsman Winston Churchill. Biopics bestaan in alle soorten, maten en gewichten, maar

The Muscles from Brussels verovert Hollywood in de jaren 90

Als je een Amerikaan vraagt wat ze over België weten, komt Jean-Claude Van Damme gegarandeerd als een van de eerste zaken ter sprake. De filmster met roots in Brussel schopte het eind de jaren 90 tot

Nieuw op Netflix deze week

Heb je je favoriete serie in één ruk uitgekeken? Niet getreurd, want Netflix verrijkt elke week haar platform met nieuwe releases. Een greep uit het aanbod voor deze week.

'The Batman' en de 'Batmobiel': een evolutie van ruim 80 jaar

Na de 'Batman'-trilogie met Christian Bale als hoofdrolspeler ligt de lat zeer hoog voor zijn opvolgers, vraag dat maar aan Ben Affleck… Robert Pattinson waagt er zich alvast aan en de 'Batman'-fans k

Het avontuur lonkt met deze films!

De kans lijkt klein dat we deze zomer verre reizen zullen kunnen maken, maar proeven van het avontuur kan gelukkig wel bij Proximus Pickx. In onze op aanvraag-catalogus groepeerden we enkele films die

Dit zijn de 10 meest bekeken series op Netflix in de maand mei

Netflix behoort tot de grote winnaars van de lockdown. Het platform was voor vele gebruikers het middel bij uitstek om de verveling tegen te gaan. Hieronder een overzicht van de 10 series die de Belge

Reizen Waes: de donkere en speelse kant van Japan

Tom Waes trok in februari voor Reizen Waes naar Japan en door de uitbraak van het coronavirus bleef het bij die ene buitenlandse reis. Vorige week kon je deel één bekijken, deze keer was het tijd voor

Deze kindsterren vochten voor hun rechten

Vandaag vieren we de Internationale Dag van het Kind, een feestdag waarop we de rechten van het kind extra in de kijker zetten. Voor deze gelegenheid belichten we de prille carrières van enkele kindst

The Thin Red Line: Dit zijn de beste 5 oorlogsklassiekers

Vanavond zendt CAZ om 20.40 uur de oorlogsfilm ‘The Thin Red Line’ uit. Deze film met Sean Penn, Jim Caviezel, Nick Nolte, Elias Koteas en Ben Chaplin won een Gouden Beer en wordt door regisseur Marti

Niet te missen op tv (1 juni - 7 juni): 4 x het leven zoals het is

De realiteit overtreft de fictie

Cinemajargon: director’s cut

Flashback, sequel, cliffhanger… Nadat we deze begrippen voor je ontleedden, legt Proximus Pickx deze week uit wat ‘The Director’s cut’ betekent. Een speciaal recht dat in de cinemawereld enkel aan reg

Nieuws van het esports-front

Esportskalender: juni

Elke maand vindt u dankzij Proximus Pickx de kalender met Belgische en internationale esportsevenementen die u niet mag missen! De maand juni wordt gekenmerkt door continuïteit en play-offs. Voor de

Proximus ePro League Play-offs: speeldag 2

De tweede van drie speeldagen staat voor de deur en sommige spelers kunnen zich al geen nederlaag meer veroorloven. Andere spelers kunnen zich dan weer nu al plaatsen voor de volgende ronde.Abdullah W

Proximus ePro League Play-offs: speeldag 1

De zes amateurspelers zijn bekend, de 10 profspelers zijn er klaar voor; de eindfase van de competitie kan eindelijk beginnen. Ook de poules zijn verdeeld en die beloven erg spannend te worden.In poul

G2 Esports European Brawl II: de Belgen blijven verbazen op Valorant

Sinds de komst van de game Valorant blijven verschillende Belgen zich onderscheiden op het internationale toneel. Dit was opnieuw het geval tijdens de European Brawl II, georganiseerd door de organisa

Belg Nivera is Frans kampioen op CSGO

Nivera, de jonge Belgische profspeler is met Team Heretics Frans kampioen geworden op Counter-Strike tijdens het ECN. Na een quasi perfect seizoen (13 overwinningen tegenover één nederlaag in dit seiz

Rainbow 6 Benelux League: mCon en uX gaming strijden om het laatste kwalificatieticket

Naarmate het einde van de groepsfase nadert, kennen meer en meer ploegen hun verdict. Terwijl drie teams nu al zeker zijn van de play-offs, zijn drie andere reeds uitgeschakeld. Een van de kleine nieu

NumberOne CSGO: Lamif en TheDice blijven aan de leiding, Clear veegt de nul weg

Terwijl Lamif en TheDice ongeslagen aan de top van het Legend Stage-klassement blijven, heeft Clear zijn eerste puntje beet in deze competitie op Counter Strike: Global Offensive. Naarmate de weken vo

Top 5 wedstrijden Regular Season van de Proximus ePro league

Het reguliere seizoen zit erop en we bleven zeker niet op onze honger zitten. In totaal hebben we 120 wedstrijden gezien. Wedstrijden die spannend waren, leuk om volgen en waarin vaak ook mooie doelpu

De Belgian League is terug! Wie onttroont Sector One?

Zoals beloofd maakt de Belgische competitie op League of Legends zijn comeback voor de zomereditie. Vijf teams hebben hard gewerkt en zich voorbereid op één enkel doel: de reus Sector One onttronen. N

Kortrijk-speler Manse: “Mijn profiel paste heel goed bij de club”

Na de ontmoeting met REGO en Nycom hebben we een afspraak met Manse “Manse01” Bogaerts, de speler die al twee seizoenen lang de kleuren van KV Kortrijk vertegenwoordigt. Zonder echt te hebben gedroomd

NumberOne: Lamif springt naar de eerste plaats, ook TheDice blijft ongeslagen

Speeldag drie van het NumberOne-circuit op Counter Strike: Global Offensive is afgewerkt. Twee teams blijven ongeslagen, drie andere teams moeten hun eerste overwinning nog boeken. De avond begon opni

Italië wint eEuro 2020 op Pro Evolution Soccer

Italië is reeds een grote natie in het traditionele voetbal en is nu ook de Europese kampioen van de virtuele velden. De Squadra Azzura won het eEuro 2020-evenement dat werd georganiseerd op Pro Evolu

Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

De pincode die je ingaf is niet correct. Probeer opnieuw.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?

Het kinderslot is uitgeschakeld gedurende 10 minuten.