Verborgen pareltjes op Netflix: onze kijktips voor deze maand

Tussen al het nieuwe aanbod van Netflix zitten elke maand voldoende pareltjes. De grote producties krijgen volop aandacht, maar een aantal minder opvallende titels vallen vaak dikwijls uit de boot.
Verborgen pareltjes op Netflix: onze kijktips voor deze maand © Channel 4 / Netflix

Als je door het grote bos de kleinere bomen niet meer ziet: deze (reality)series en docu's zijn wel degelijk de moeite waard. Onze selectie van deze maand: 'Derry Girls', 'Basketball or Nothing', 'The Family', 'Knightfall', 'Better Than Us' en 'La Victima Numero Ocho'.

Derry Girls

Derry Girls © Channel 4 / Netflix

De Ierse sitcom 'Derry Girls' is een mix van slapstick, absurd tienerdrama, nostalgie en vooral veel humor. In het politiek onrustige Noord-Ierland van de jaren '90 staan vijf scholieren voor de uitdagingen waarmee tieners overal ter wereld geconfronteerd worden. De politieke en historische gebeurtenissen in het toenmalige Ierland blijven wel op de achtergrond, waardoor de reeks ondanks de situering toch niet beladen is. Het eerste seizoen van deze verfrissende en humoristische reeks was een instant succes op Netflix, en sinds kort kan je ook met seizoen 2 aan de slag. Een derde seizoen is aangekondigd voor 2020.

De serie speelt zich af in (London)Derry. Een 'onrustig hoekje in het noordwesten van Ierland' waar vier Noord-Ierse en één Engelse tiener middenin hun puberteit zitten. Erin (Saoirse-Monica Jackson) woont samen met haar ouders, babyzusje, opa, tante en nichtje/vriendin Orla (Lousia Harland) in de stad. De twee nichtjes zitten samen met hun vriendinnen Michelle (Jamie-Lee O'Donnell) en Clare (Nicola Caughlan) en Clare's Engelse neef James (Dylan Llewellyn) op een strenge katholieke meisjesschool. Schrijver en bedenker van de reeks Lisa McGee groeide zelf op in Derry en baseerde de serie op haar leven als tiener.

Derry Girls: 2 seizoenen, nu te zien op Netflix

Basketball or Nothing

Basketball or Nothing © Netflix

'Basketball Or Nothing' is een nieuwe realityreeks over een klein basketbalteam uit Navajo Nation in Arizona. De leden van het basketbalteam van Chinle High uit Navajo Nation in Arizona willen kampioen worden zodat hun geïsoleerde gemeenschap iets heeft om trots op te zijn. De inwoners leven in een reservaat, het gemiddelde inkomen ligt er bedroevend laag en elektriciteit of stromend water is er allesbehalve vanzelfsprekend. Iedereen houdt van een underdog: de ploeg die niet de sterkste is en dan maar de slimste moet zijn. Voor basketbal is dat het basketbalteam van Chinle High in Navaja Nation.

Basketball or Nothing: 1 seizoen, nu te zien op Netflix

The Family

The Family © Netflix

"Het gaat niet om geloof, het gaat om macht." The Family is een documentaire in de vorm van een miniserie, die op zoek gaat naar de geschiedenis van een geheimzinnige groep conservatieve christenen die een sterke invloed heeft op de Amerikaanse politiek. En die wereldwijde ambities koestert. In vijf intense afleveringen legt The Family de interne werking van de groep bloot. De hoofdrollen zijn voor James Cromwell, David Rysdahl en Ben Rosenfield.

The Family: 1 seizoen, nu te zien op Netflix

Knightfall

Knightfall © History Channel / Netflix

Knightfall volgt de ondergang van de Orde van de Tempeliers, een ridderorde die tijdens de kruistochten meevocht in het Heilige Land. Tom Cullen (Downton Abbey) speelt de hoofdrol als Sir Landry, een Tempelier die vijftien jaar na de verloren kruistochten zijn geloof hervindt, als hij te horen krijgt dat de Heilige Graal zich mogelijk in Frankrijk bevindt.

In het tweede seizoen van deze historische dramaserie speelt Mark Hamill (Star Wars) een Tempelier die jarenlang gevangenschap in het Heilige Land overleefde en nu een nieuwe generatie ridders op moet leiden. Ook Genevieve Gaunt (The Royals), Tom Forbes (The Bastard Executioner) en Clementine Nicholson (Underworld: Blood Wars) werden aan de cast toegevoegd.

Knightfall: 2 seizoenen, nu te zien op Netflix

Better Than Us

Better Than Us © Netflix

Een familie die bijna uit elkaar valt, krijgt een geavanceerde robot die wordt gezocht door een concern, rechercheurs van moordzaken, en terroristen. Met 'Better Than Us' heeft Netflix voor het eerst een Russische Original toegevoegd aan zijn aanbod. De indrukwekkende serie vertelt het verhaal van de nabije toekomst waarin robots veel alledaagse klusjes uit handen nemen. Ze zorgen voor de kinderen en beveiligen je huis en omgeving. De robots zijn inmiddels zover dat ze zelfs empathie hebben ontwikkeld. Als een robot echter een moord pleegt en de jacht op haar wordt geopend, besluit zij onder te duiken bij een disfunctionele familie.

Better Than Us: 1 seizoen, nu te zien op Netflix

La Victima Numero Ocho

La Victima Numero Ocho © EiTB / Netflix

Niemand is te vertrouwen nadat een bomaanslag in Bilbao zeven doden heeft geëist en de levens van de vermoedelijke jihadist en iedereen om hem heen kapot heeft gemaakt. Na het succes van drie seizoenen 'La Casa de Papel' is het tijd voor de volgende Spaanstalige serie: 'La Víctima Numero Ocho'. Of ze het succes van 'La Casa de Papel' gaat evenaren, kunnen we nu nog niet voorspellen, maar het verhaal is alleszins even spannend.

De nieuwe serie draait namelijk om een terroristische aanslag in de stad Bilbao, die zeven mensen het leven kost. Er vallen ook heel wat gewonden, en er wordt al snel een dader opgepakt. Maar is dat wel de echte dader? We volgen de Spaanse politie in hun zoektocht naar de dader en de aanleiding van de aanslag. Ondertussen zien we hoe de aanslag invloed heeft op de slachtoffers. De titel van de reeks suggereert ook dat er nog meer te gebeuren staat. Er zijn dan wel zeven doden gevallen bij de aanslag, maar er wie is het 'slachtoffer nummer acht'?  

La Victima Numero Ocho: 1 seizoen, nu te zien op Netflix

Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV!

Lees ook:
Netflix: deze series staan op het menu in september!
De beste documentaires op Netflix
La Casa de Papel: klaar voor deel 3!

Music Maestro

Bekijk alles
De tien meest invloedrijke vrouwelijke artiesten van 2019

De tien meest invloedrijke vrouwelijke artiesten van 2019

Leve Lady Gaga en alle vrouwen die vandaag het mooie weer maken in de rock, pop, dance etc. Give credit where credit is due. Vrouwelijke artiesten worden nog te vaak onderbelicht en te weinig naar waarde geschat of beoordeeld op hun muzikale merites. En waarom Gaga als openingsfoto? Omdat ze op een vraag van een mannelijke journalist - over outfits en niet over haar muziek - antwoordde met: I'm a rock artist! "Stel de juiste vragen, jong!"

De tien favoriete platen van Sam Vloemans

De tien favoriete platen van Sam Vloemans

Sam Vloemans is muzikant, componist, arrangeur en producer. Hij is de drijvende kracht achter muziekcollectief Cargo Mas, naast eerdere projecten zoals zijn eigen band en Bord du Nord.

2020? Deze Belgische bands en artiesten hou je best in de gaten!

2020? Deze Belgische bands en artiesten hou je best in de gaten!

Hoog tijd om een blik te werpen op de bands en artiesten die hun opwachting maken voor 2020. We beperken ons in de keuze tot België. Talent genoeg van jonge - en iets oudere - muzikale duizendpoten die in 2020 potten zullen breken. Glazen bol-modus aan!

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand (december 2019)

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand (december 2019)

December was opnieuw een donkere maand. Verschillende muziekhelden overleden, en schitteren voortaan verder aan de hemel.

Goede voornemens? Hier zijn tien songs over nieuwjaar!

Goede voornemens? Hier zijn tien songs over nieuwjaar!

2020. Wat een prachtig getal. Of het een mooi jaar wordt, ligt voor een groot stuk aan de voornemens die je maakt. Iedereen maakt ze. Schoon schip maken, weg met oude gewoontes. We willen het allemaal, maar of we er ons ook aan kunnen houden? Patronen doorbreken is zo moeilijk. Nu ja, wij zochten alvast tien songs uit die je kunnen helpen om van 2020 een prachtig jaar te maken. Van ons alvast een opperbest jaar, en een schoon uiteinde!

Tien bands die je zeker moet leren kennen

Tien bands die je zeker moet leren kennen

Wie al eens zijn 'Discover Weekly'-playlist op Spotify bekijkt, krabt zich al snel eens in de haren. Wie zijn al die bands? Er staan bekende tussen en een resem onbekende. Maar welke bands zou je moeten kennen? Echt kennen? Nieuwe bands én bands met al een zekere pedigree? Te veel om op te noemen, maar we maakten alvast een selectie om je bibliotheek mee aan te vullen.

Dit waren de hits van 2019

Dit waren de hits van 2019

2019 zit er zo goed als op en dus is het tijd om terug te blikken op wat het jaar ons op muzikaal vlak allemaal te bieden had. De Schotse singer-songwriter Lewis Capaldi scoorde met zijn ballad 'Someone You Loved' de grootste hit van het jaar.

Deze zangeressen herken je meteen aan hun opmerkelijk stemgeluid

Deze zangeressen herken je meteen aan hun opmerkelijk stemgeluid

Dance Monkey van Tones and I is ongetwijfeld een van de hits van 2019! Het nummer staat al twaalf weken bovenaan in de Vlaamse Ultratop en ook in de rest van de wereld is het een monsterhit. Tones and I is de artiestennaam van Toni Watson, een Australische singer-songwriter met een erg aparte stem die tot voor kort nog op straat stond op te treden.

Tien opmerkelijke kerstsongs!

Tien opmerkelijke kerstsongs!

'I'm dreaming of a white Christmas.' Iedereen kent de klassieker der klassiekers. Kerst, dat zeemzoet feest vol cadeautjes en kerstbollen... Er zijn talloze kerstsongs geschreven. En elke zichzelf respecterende band brengt op het einde van het jaar wel een song uit waar je de jingle bells doorheen hoort klinken. Maar sommige bands really do take the mickey. Sarcasme, cynisme, dikke knipoog... ook zulke kerstsongs bestaan!

De MIA's in tien opmerkelijke momenten

De MIA's in tien opmerkelijke momenten

Met stip genoteerd in de agenda's van al wie van dicht of iets verder af met muziek te maken heeft: de MIA's. Dé jaarlijkse hoogmis van de Vlaamse muziekindustrie! Benieuwd wie er dit jaar met de awards gaat lopen, maar reken maar dat het een show wordt om van te smullen. Dat Zwangere Guy in de prijzen zal vallen, staat nu al vast. En Niels Destadsbader. Verder? Misschien nog eens Bazart? Of, wie weet, misschien krijgt Bart Peeters gewoon ook een Lifetime Achievement Award. Hoe het ook zij, wij gingen op zoek naar tien opmerkelijke momenten uit de geschiedenis van de MIA's. Live volgen? Dat kan op 6 februari 2020!

Belgen in het buitenland: op tour als sessiemuzikant, geluidsmixer ...

Belgen in het buitenland: op tour als sessiemuzikant, geluidsmixer ...

Belgen zijn hot. Daar we hebben het gezegd. In talloze disciplines blinken we uit, ook in muziek. En niet enkel als muzikanten. Een band bestaat bij gratie van de muzikanten én van de entourage. Lichttechniekers, geluidsmixers, roadies, ... Ja, er bestaan bekende Belgische muzikanten - sommigen reizen de wereld rond, maar er is ook de minder bekende crewleden, die onontbeerlijk zijn voor het oliën van de muziekmachine. Wij selecteerden er tien!

Niet te missen concerten in december

Niet te missen concerten in december

In december staan er weer heel wat niet te versmaden concerten op het programma. Dit zijn onze aanraders!

Sport in de kijker

Bekijk alles
Het gala van de Gouden Schoen

Het gala van de Gouden Schoen

Hans Vanaken van Club Brugge heeft voor het tweede jaar op rij de Gouden Schoen op zijn naam geschreven. De middenvelder bleef nipt Dieumerci Mbokani van Antwerp voor, ook al een ex-winnaar. Derde werd Ruslan Malinovskyi, die Racing Genk deze zomer ruilde voor Atalanta.

Deze tenniss(t)ers moeten we in het oog houden het komende jaar

Deze tenniss(t)ers moeten we in het oog houden het komende jaar

Het Grand Slam-seizoen opent dit jaar op 20 januari en dat gebeurt naar goede gewoonte met de Australian Open in de Rod Laver Arena. Maar naar welke tennissers (m/v) moeten we uitkijken in 2020?Bekijk de Australian Open van 20 janauri tot en met 2 februari live op Eurosport!

Deze tien veldrijders zijn de favorieten en outsiders voor de Belgische trui

Deze tien veldrijders zijn de favorieten en outsiders voor de Belgische trui

Op zondag 12 januari 2020 vindt het Belgisch Kampioenschap veldrijden plaats in Antwerpen. Vorig jaar won Toon Aerts dit BK. Hij haalde daarmee zijn eerste Belgische trui als prof binnen. Maar wie zijn de favorieten dit jaar? En welke outsiders zouden wel eens kunnen verrassen?

Wie pakken de prijzen bij het Gala van de Gouden Schoen 2019?

Wie pakken de prijzen bij het Gala van de Gouden Schoen 2019?

Wint een speler van Club Brugge voor de vierde keer op rij de Gouden Schoen, wie wordt de beste Belg in het buitenland, wie wordt verkozen tot beste coach, wie is de doelman van het jaar, wie de belofte van het jaar en wie de beste Belgische speelster? We komen het allemaal te weten op het Gala van de Gouden Schoen op woensdag 15 januari 2020. Een kleine vooruitblik met dit dossier.

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in januari volgen via Proximus Pickx

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in januari volgen via Proximus Pickx

Wie dacht dat de topsporters in de wintermaanden een rustpauze zouden nemen, zit ernaast. Ja, de heren voetballers in België laden even de batterijen op met een winterstage, maar in andere sporttakken schakelen ze net nu een versnelling hoger. De crossers hebben een overvolle agenda, net als de skiërs en schansspringers. Bovendien wordt er in het buitenland wel naar hartenlust gevoetbald en gebasketbald. Een overzicht.

Een jaar om van te smullen: deze sportevenementen zijn niet te missen in 2020

Een jaar om van te smullen: deze sportevenementen zijn niet te missen in 2020

Was 2019 al een sportjaar om duimen en vingers bij af te likken, in 2020 krijgen we zowaar nog meer lekkers voorgeschoteld. Het ene na het andere grote sportevent wordt op ons afgevuurd. We scheppen een beetje orde in de chaos. 2020, here we come.

Wat een topjaar: de sportieve Belgische hoogtepunten van 2019

Wat een topjaar: de sportieve Belgische hoogtepunten van 2019

Wat. Een. Jaar. De Belgische topsporters scheren meer dan ooit hoge toppen. De ene na de andere knalprestatie werd op ons afgevuurd. We maakten een overzicht en kijken al reikhalzend uit naar het EK voetbal en de Olympische Spelen van volgend jaar.

De top 10 sportieve huzarenstukken van 2019

De top 10 sportieve huzarenstukken van 2019

Deze atleten of atletes hebben in het buitenland sportgeschiedenis geschreven in 2019. Of het nu gaat om individuele prestaties of krachttoeren als team, om technische, statistische of atletische redenen, hier zijn in chronologische volgorde tien van de meest opmerkelijke sportieve wapenfeiten van de afgelopen 12 maanden.

Tops en flops van Week 14 in de NFL

Tops en flops van Week 14 in de NFL

De Titans zijn de te kloppen ploeg in AFC South, Drew Lock geeft Denver hoop, zorgwekkende Patriots en een krachtexplosie van George Kittle. Dit zijn de tops en flops van week 14 in de NFL

Tops en flops van Week 13 in de NFL

Tops en flops van Week 13 in de NFL

Ryan Tannehill laat de Titans dromen van de play-offs, de Bills kunnen weer aanvallen, de Raiders zijn hun aanval kwijt en de Dolphins zorgen voor de actie van het jaar: hier zijn de tops en flops van Week 13 in de NFL.

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in december volgen via Proximus Pickx

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in december volgen via Proximus Pickx

De rechte lijn richting Play-off 1 is ingezet en in de UEFA Champions League is het vechten om de laatste plaatsen in de volgende ronde. Daarnaast zijn de wintersporten baas, want zowel voor de veldrijd(st)ers als voor de skiërs breekt de drukste periode van het jaar aan. En waar zit je beter dan bij Proximus Pickx om dat al dat lekkers vanop de eerste rij te volgen?

Tops en flops van Week 12 in de NFL

Tops en flops van Week 12 in de NFL

De 49ers maken hun punt, Michael Thomas is koning in de lucht, Raiders gaan ten onder bij de Jets en Mason Rudolph heeft zijn kans in Pittsburgh verkeken. Dit zijn de tops en flops van week 12 in de NFL.

Focus op films, series & tv

Bekijk alles
Deze voormalige kindsterren kwamen op een tragische manier aan hun einde

Deze voormalige kindsterren kwamen op een tragische manier aan hun einde

Kindster zijn, het is niet meteen het ideale recept voor een gelukkig leven. Meer nog, heel wat voormalige kind- en tienersterren kwamen op latere leeftijd in de problemen te zitten. Bij meer dan één eindigde dat in een dramatisch, veel te vroeg afscheid. Denk maar aan Judy Garland, over wiens nadagen nu een film in de zalen loopt met een schitterende Renée Zellweger in de hoofdrol.

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (15 januari)

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (15 januari)

Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Tijd voor film: nu in de bioscoop (15 januari)

Tijd voor film: nu in de bioscoop (15 januari)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

Waarom Timothée Chalamet de rijzende ster van Hollywood is

Waarom Timothée Chalamet de rijzende ster van Hollywood is

In 2020 is Timothée Chalamet in drie films te zien. De nieuwe fetisjacteur van Hollywood zal de promotie van zijn drie films bovendien moeten combineren met zijn werk op de planken van een Londens theater. Maar waarom kan Hollywood niet meer zonder Timothée Chalamet? De hysterie die hij veroorzaakt, doet ons denken aan de jonge Leonardo DiCaprio in de nineties.

Tv-tips van de week (13 t.e.m. 19 januari)

Tv-tips van de week (13 t.e.m. 19 januari)

Wat is er de komende dagen de moeite van het bekijken waard op tv? Onze aanraders!

Sex Education, seizoen 2!

Sex Education, seizoen 2!

Vanaf vrijdag 17 januari komt Otis weer in actie in Sex Education! Een tweede seizoen vol gierende hormonen, onhandige liefde en gênante momenten…

Deze series verschijnen in januari op Netflix

Deze series verschijnen in januari op Netflix

Seriefans zitten de komende weken weer goed bij Netflix. In januari staat er heel wat nieuws op het menu!

Wat kan je verwachten op tv in 2020?

Wat kan je verwachten op tv in 2020?

2020 luidt een nieuw decennium in, het is dus niet zomaar een jaarovergang. En bij een veelbelovend jaar horen even veelbelovende tv-programma’s. Wij zetten voor jou op een rij welke shows of series je zeker moet bekijken op tv in het voor- en najaar van 2020. Plof in de sofa en geniet van een goede portie Belgisch of buitenlands entertainment.

De leukste familiefilms van 2020

De leukste familiefilms van 2020

Een nieuw jaar, dat betekent weer heel wat nieuwe films in het vooruitzicht! Wij zetten ze even op een rij, zodat je alvast een keuze kan maken uit de nieuwste familiefilms die in 2020 op het witte doek zullen verschijnen!

De filmtoppers van 2020

De filmtoppers van 2020

2020 belooft een knaller van een filmjaar te worden. Welke toppers kan je gaan bekijken in de bioscoop? Verneem er hier alles over!

Nog sneller, actueler en spannender: Over Water is terug

Nog sneller, actueler en spannender: Over Water is terug

Vanaf zondag brengt Eén het tweede seizoen van de psychologische dramareeks Over Water. De tiendelige reeks speelt zich opnieuw af tegen de achtergrond van de stad Antwerpen en de haven.

Ook in januari zit er een leuke bonusfilm bij je Tuttimus en Familus!

Ook in januari zit er een leuke bonusfilm bij je Tuttimus en Familus!

Om het nieuwe jaar op een toffe manier in te zetten, kan je als Tuttimus en Familus-klant ook deze maand weer je keuze maken uit een mooie bonusfilm uit onze exclusieve op aanvraag-catalogus. Er is voor ieder wat wils. Veel plezier!

Nieuws van het esports-front

Bekijk alles
Kwalificaties UEFA eEuro 2020 op PES: België kent zijn tegenstanders

Kwalificaties UEFA eEuro 2020 op PES: België kent zijn tegenstanders

Afgelopen woensdag hebben UEFA en Konami de groepsloting verzorgd van de kwalificaties voor de eEuro 2020 op Pro Evolution Soccer. België kreeg een moeilijke groep voorgeschoteld. Terwijl de beste Europese voetballanden in juli het EK zullen betwisten, zal er op de virtuele velden van PES nog een internationale competitie plaatsvinden: de UEFA eEuro 2020! Het toernooi brengt de zestien beste naties samen op 9 en 10 juli. Om deel te nemen aan deze competitie, het resultaat van een samenwerking tussen de UEFA en Konami, zullen de 55 betrokken nationale teams het tegen elkaar moeten opnemen in een groepsfase. Afgelopen woensdag werd de loting voor de tien groepen live uitgezonden vanuit de ESL-studio’s in Keulen. © UEFA De missie voor de Belgen lijkt niet onmogelijk, maar wel ingewikkeld. De duivels krijgen naast Armenië, Cyprus en Tsjechië te maken met Kroatië, en vooral met Frankrijk, een van de grote naties binnen esports. Alleen de winnaar van elke groep en de zes beste tweedes bemachtigen een ticket voor de eindfase. © UEFA Er staat veel op het spel voor de titelkandidaten. Ze zullen strijden voor een totale geldprijs van $100.000 en tickets voor de Euro 2020-finale. Een finale die net als de eEuro zal plaatsvinden in het legendarische Wembley! De kampioen wint het mooie bedrag van $40.000. België bezit de wapens om zijn ticket voor Engeland te bemachtigen. Na kwalificaties die in elk deelnemend land georganiseerd werden door ESL, zijn Mikail “FETIH1453ElTurco” Gonen en Jon “Milan7Jon” Bruno opgeroepen om de Belgische kleuren te vertegenwoordigen! Mikail heeft reeds een mooie internationale carrière en behoorde tot de 100 beste spelers in de vorige edities van het spel. Jon is Italiaans kampioen in “Pro Club”. De winnaar van het nationale kwalificatietoernooi staat wekelijks in contact met de topspelers van Pro Evolution Soccer. Dat is een belangrijke troef voor de grote uitdaging die hen te wachten staat! © Konami Digital Entertainment

Doorverkoopgids FUT 20 (deel 1 – de basis)

Doorverkoopgids FUT 20 (deel 1 – de basis)

Het doel van de spelmodus Ultimate Team is om je droomteam te creëren, wat vaak veel geld kost! Om credits te verzamelen en om de spelers te kopen die je in je opstelling wil, zijn er geen miljoenen oplossingen.De eerste oplossing is het openen van packs en heb hebben van geluk. De tweede optie is om veel te spelen! Aangezien je ongeveer 700 credits per spel verdient, betekent dit dat je slechts 1371 wedstrijden moet afwerken om Messi regular (momenteel 960.000 credits) te kopen. En je hebt nog eens 10 spelers nodig om je team compleet te maken. De derde oplossing: doorverkoop! Je wordt niet alleen een Wall Street trader, deze techniek zal je de credits geven die je nodig hebt om je ultieme team samen te stellen en plezier te hebben op FUT Champions!Wat is doorverkoop?Zoals je misschien al geraden hebt, is het een kwestie van iets kopen op de transfermarkt en het verkopen op diezelfde markt. Met een meerwaarde natuurlijk, hoe zou je anders credits kunnen verdienen? Je kunt de doorverkoop verwezenlijken met alle elementen die beschikbaar zijn in het spel. Vergeet echter niet dat dit met sommige spelers beter werkt dan met andere. Er bestaan ook doorverkooptechnieken om de opbrengst te verhogen. Niets ingewikkelds, dit is wat je moet weten over de doorverkoop.De EA-belastingJe weet waarschijnlijk al dat je EA een belasting moet betalen bij elke verkoop, tot 5% per transactie. Je moet dus altijd de verschuldigde belasting kennen om te weten voor welk bedrag je de speler moet verkopen! Laten we er een voorbeeld bij halen: je koopt een speler van 20.000 credits om door te verkopen. Vervolgens zet je hem op de transfermarkt voor 21.000 credits met de bedenking dat je 1.000 credits winst zult maken. Helaas, dat doe je niet! Als je 5% van 21.000 (21.000 x 5/100) berekent, krijg je 1.050. Dat is het bedrag dat EA je in rekening brengt. 21.000 – 1.050 is 19.950 credits. Dus je kocht een speler voor 20.000 credits en verzamelde 19.950 credits. Uiteindelijk verlies je dus 50 credits.Daarom moet je de verschuldigde belasting berekenen voordat je je speler verkoopt. Dit kan inderdaad vervelend lijken. Als je niet elke keer de belasting wilt berekenen, gebruik dan prijsschalen die bijvoorbeeld te vinden zijn op Twitter, waar de doorverkoopcommunity veel kan helpen. Indien je je hoofd er niet over wil breken, kun je ook je initiële aankoopprijs vermenigvuldigen met een percentage inclusief belasting. Je stelt bijvoorbeeld een percentage per kaart in, zeg maar 10%. Dan moet je alleen maar je aankoopprijs vermenigvuldigen met 1,15 (5% EA-belasting + 10% winst, dat is 15% of een vermenigvuldiging met 1,15). Op onze speler van 20.000 credits is dit een verkoop aan 23.000 credits, een belasting van 1.150 en winst van 1.850.De instrumenten die nodig zijn voor een doorverkoopEr bestaan een paar hulpmiddelen om je te helpen bij je doorverkoop. Hier bespreken we er drie: FUTbin.com, de contractbonus voor de coach en de transfermomenten.FUTbin.comHet is deze website die je de wereld van de CAC 40, van NASDAQ, zal doen betreden met je miljoenen om te investeren in vele spelers. Deze website helpt enorm voor FUT, maar we zullen ons alleen richten op de bijdrage omtrent de doorverkoop. FUTbin geeft een overzicht van ALLE prijzen voor beschikbare spelers op de markt. Zo kan je bijna in realtime de prijs van een zojuist verpakte speler controleren. Een ander zeer interessant punt: FUTbin biedt een geïndexeerde curve aan op de prijs van de spelers. Net als op een echte beurs heeft de markt een aantal punten die stijgen of dalen, afhankelijk van de stijging of daling van de prijzen van de spelers. © FUTbin.com Zoals je kan zien op het screenshot ligt de PS4-markt op 44,69 punten, een daling van 0,02 ten opzichte van de marktopening (44,71). Je ziet ook dat op het dieptepunt de markt op 42,74 staat en op het hoogtepunt op 45,12. Het meest interessante is de curve waarvan de schommelingen kunnen worden waargenomen: rond 20u was er een stijging en rond 22u een kleine “crash” van de markt.FUTbin is essentieel voor de doorverkoop. Je neemt duidelijk meer risico’s met het kopen van je spelers wanneer de markt hoog is, omdat de prijzen daarna kunnen dalen.De contractbonus voor de coachJe hebt waarschijnlijk al gemerkt dat er coaches beschikbaar zijn in het spel. Ze laten je toe om het collectief van je team te verhogen, maar ze krijgen ook een bonus wanneer je een contract toepast op je spelers. Deze bonus wordt de “onderhandelingsbonus” genoemd en varieert van 0% tot 3%, afhankelijk van de coach. Deze bonus gaat op voor alle coaches die je in je club hebt, met een plafond van 50%. Als je bijvoorbeeld profiteert van de 50%-bonus wordt in plaats van een Rare Gold-contract van 28 contracten een 50%-bonus toegepast. Je speler zal dus 42 contracten hebben (28 + 14).Hoe is dit nuttig voor de doorverkoop? Een kaart met een contract is aantrekkelijker dan een kaart zonder contract. Als je naar de transfermarkt gaat om Mbappé te kopen en je vindt er twee voor dezelfde prijs, maar met een verschil van 10 contracten, is het interessanter om de versie met de meeste contracten te kopen. Zo zijn spelers met het maximale aantal contracten (99) zeer gewild. Met deze bonus zal je in staat zijn om minder contracten te verbruiken, geld te besparen en een meer concurrerende verkoopprijs voor te stellen als je besluit om de aankoop van je verbruiksartikelen (in dit geval contracten) op de verkoopprijs van de kaart te vermelden. Uit ervaring blijkt dat trainingskaarten daarentegen geen effect hebben.Wanneer spelers kopen?Onthoud deze zin goed: “We kopen wanneer iedereen verkoopt en we verkopen wanneer iedereen koopt.” Als je deze formule toepast, kan je gemakkelijk een doorverkoop verwezenlijken zonder al te veel risico op verlies. Het is een principe uit de economie: alles is gebaseerd op vraag en aanbod. Een zeer hoog kaartaanbod en een lage vraag naar kaarten zal de prijzen doen dalen. Omgekeerd zal een laag aanbod in combinatie met een grote vraag de prijzen doen stijgen. Je zal het hieronder sneller begrijpen als we de marktprijzen per werkdag zonder evenement op vrijdag (wat zeldzaam wordt) vergelijken. Voor de oefening beginnen we de week op woensdag, wat volgens mij het begin is van de FUT-week met de nieuwe TOTW (team van de week).Woensdag: Woensdag is de dag waarop de markt over het algemeen niet veel beweegt, maar wel stijgt tot het TOTW om 19u wordt vrijgegeven. Vanaf dat moment daalt de markt doordat mensen hun packs openen om de nieuwe spelers van het team van de week te krijgen. Logisch: als we meer packs open hebben, hebben we meer spelers op de markt en dus een daling van de prijzen. Woensdagavond is daarom een goed moment om spelers te kopen.Donderdag: de belangrijkste dag van de week wat betreft doorverkoop! FUT Champions en Division Rivals beloningen in de ochtend. Veel packs op de markt, maar geen daling want mensen kopen hun teams voor het weekend. De prijzen gaan dus zelfs vaak omhoog. Behalve voor spelers met een lage totaalscore, want die komen vaak uit de packs. Als je slim bent geweest, heb je op woensdagavond of donderdagochtend geïnvesteerd vóór de beloningen, of eventueel tijdens, maar alleen in tech 59 (we bespreken tech 59 meer in detail in het tweede deel van de gids). Vanaf 8u ‘s ochtends zal de markt alleen nog maar stijgen en kan je tot zaterdagavond een maximum aan credits verdienen! Je spelers zullen zichzelf verkopen, ongeacht welke techniek wordt gebruikt. FIFA-spelers zullen massaal inkopen om hun teams te maken voor FUT Champions (Weekend League).Vrijdag: start van FUT Champions, de prijzen stijgen nog steeds de hele dag. Het is een goede dag om spelers via om het even welke techniek te verkopen. Je kan je verkochte spelers terugkopen, maar wees voorzichtig met de prijzen. Wees niet te hebberig. En vooral, controleer altijd of de prijs niet te veel is gestegen ten opzichte van donderdag.Zaterdag: in het algemeen verandert de markt niet veel, maar hij begint te dalen naarmate de dag vordert met mensen die FUT CHAMPIONS hebben beëindigd en die hun teams verkopen. Als je niet al je investeringen op woensdagavond/donderdagochtend hebt verkocht, raak dan niet in paniek. Geduld is het sleutelwoord in de doorverkoop.Zondag: de markt daalt de hele dag door met het einde van de FUT Champions. Je kunt op zondagmiddag al wat deals sluiten en op zondagavond rustig investeren, vooral op de dalende Boost-kaarten bijvoorbeeld.Maandag: speciale dag omdat om 2u ‘s nachts de Squad Battles-beloningen beschikbaar zijn. Er is dus een daling om 2u ‘s nachts. Tussen 6u en 8u ‘s morgens is er een tweede daling: de spelers worden wakker en openen hun packs, wat een daling veroorzaakt. Na 8u ‘s ochtends stijgt de markt alleen maar, dus je verkoopt heel goed! Maandag is een mooie verkoopdag, misschien zelfs beter dan donderdag.Dinsdag: wat de verkoop betreft is dinsdag meestal een rustige dag. Je zal veel minder verkopen dan op maandag, maar er zal geen marktdaling zijn. Het is een beetje de overgangsdag van de week.Je kent nu alle basisprincipes van de doorverkoop op FIFA. In het tweede deel van dit artikel (dat morgen wordt gepubliceerd) leer je de verschillende technieken van doorverkoop die je in staat stellen om een maximaal aantal credits te recupereren.

Deelnemende teams Belgian League op League of Legends zijn bekend

Deelnemende teams Belgian League op League of Legends zijn bekend

De Belgian League is de officiële Europese regionale league van België en een belangrijk toernooi om de regionale scene van League of Legends naar een nieuw professioneel niveau te tillen.In dit toernooi strijden de zes deelnemende teams gedurende het hele jaar 2020 om een deel van de prijzenpot van 25.000 euro. Na het eerste seizoen zal het aantal teams toenemen tot minstens acht.De competitie bestaat uit twee divisies (lente en zomer) en een nationale finale per land. Elke split heeft een geldprijs van €7500. De winnaar van elke split kwalificeert zich voor de European Masters Play-Ins. Zo krijgen de winnaars de kans om het op te nemen tegen enkele van de beste teams uit heel Europa. Introducing the teams of the Belgian League pic.twitter.com/58ILZzEqnK- lolesports BE (@lolesportsbe) December 11, 2019 Het schema van de eerste wedstrijdweek is reeds bekend. Zowel de Brussels Guardians als Sector One spelen meteen twee wedstrijden, een mooie opwarming voor de rest van de competitie.Eerste speeldag Belgian League (20 januari 2020):19u | Brussels Guardians – RSCA Esports20u | Sector One – Timeout Esports21u | Brussels Guardians – KVM Esports22u | Sector One – Aethra EsportsWat het LEC betreft begint de competitie op 24 januari in Berlijn. Je kan de kalender van de eerste week van de Europese league vinden in volgend artikel.© Belgian League

Brian is nieuwe bondscoach Franse nationale ploeg eFoot

Brian is nieuwe bondscoach Franse nationale ploeg eFoot

De Franse nationale ploeg eFoot heeft met Brian Savary een nieuwe selectieheer. Brian is voormalig assistent-coach van Neo en lid van de staff bij Vitality.Na de 3-2-nederlaag van Frankrijk tegen Denemarken nam coach Fabien “Neo” Devide ontslag als coach van de nationale ploeg. Gedurende zijn twee jaar aan het hoofd van het Franse voetbalelftal drukte hij zijn stempel met de eerste overwinning op de eNation Cup. Zijn team bestond uit DaXe en Maestro. Toch bevestigde de allereerste sterke man in de geschiedenis van Les Bleus op FIFA zijn vertrek en zijn wens om zich te concentreren op zijn gezinsleven en zijn positie als voorzitter van Vitality. Merci à la @FFF pour ces deux magnifiques années. J’ai pris la décision de quitter mes fonctions pour me concentrer sur ma vie de famille et Vitality. Ce fut un vrai honneur d’avoir représenté mon pays, d’avoir été le 1er sélectionneur et la 1ère nation championne du monde. https://t.co/MS4qXs3ycK- Fabien 'Neo' Devide (@Vitality_Neo) January 8, 2020 Sommigen dachten sinds de nederlaag op 8 januari dat de iconische oud-wereldkampioen Bruce Grannec de teugels zou overnemen. Hardnekkige geruchten deden echter de ronde dat de voormalige assistent en aanvoerder van Team Vitality favoriet nummer één was voor de positie. De officiële aankondiging van Brian als nieuwe bondscoach dit weekend bevestigde de geruchten. De aankondiging werd afgelopen zondag tijdens de show “l’Expresso” op de zender beIN Sports live uitgezonden. Neo feliciteerde zijn opvolger. D'adjoint à sélectionneur Réactions de @Vitality_Brian, coach de l'Equipe de France eFoot.Vidéo complète : https://t.co/dvKlW8G8Sv#efootdefrance pic.twitter.com/agmgW7mIwl- Equipe de France eFoot (@efootdefrance) January 12, 2020 De nieuwe coach krijgt niet veel tijd. Op 28 januari vindt een selectiekamp in Clairefontaine plaats. De bondscoach heeft er slechts drie dagen de tijd om de spelers te selecteren die het France eFoot-team in de nabije toekomst zullen vertegenwoordigen op FIFA 20.© efootdefrance (Twitter)

Proximus ePro League : speeldag 7

Proximus ePro League : speeldag 7

Een duel tussen Club Brugge en Anderlecht, dat is meer dan waarschijnlijk dé affiche van speeldag 7. De Bruggelingen zijn na een aarzelende start helemaal op kruissnelheid geraakt. Anderlecht kon dan weer nog niet overtuigen, maar heeft na de zege op speeldag 6 wel de top 6 in zicht. Een zege zou RSCA op gelijke hoogte van Club Brugge brengen. Een nederlaag zou dan weer een ferme opdoffer betekenen.

Proximus ePro League : speeldag 6

Proximus ePro League : speeldag 6

Een West-Vlaams duel met maar liefst zes doelpunten, een strijd tussen de nummer vijf en zes uit het klassement en de eerste punten voor KV Oostende, dat was speeldag 6 in een notendop. Dat had dan ook wel wat gevolgen voor het klassement.

Paris Eternal Academy werft Belgische speler aan op Overwatch

Paris Eternal Academy werft Belgische speler aan op Overwatch

Paris Eternal Academy heeft eindelijk zijn line-up bekend gemaakt voor het nieuwe seizoen van Overwatch Contenders, het toernooi met 175.000 dollar prijzengeld.De Overwatch League staat op het punt te beginnen, net als de Contenders. De Contenders-competitie is een kans om toekomstig talent te ontdekken door ze te confronteren met de rest van de subtop op Overwatch. Paris Eternal heeft zijn eigen academie opgericht om deel te nemen aan de Contenders in Europa.De tweede line-up zal bestaan uit Tsuna, Erki, Patiphan, Hafficool, MuZe, AFoxx en CQB. Terwijl twee Belgische spelers, Logix en SPREE, al in de belangrijkste league zitten, zal België met AFoxx ook vertegenwoordigd zijn in de Contenders. So happy to be on a stacked team like this https://t.co/TwbZTA0buk- AFoxx (@AFoxxxxxx) January 13, 2020 Fabio “AFoxx” Veigas zal een belangrijke rol spelen in de nieuwe samenstelling, hij is de flex heal van het team. Voorheen behoorde de Belgische speler tot Angry Titans en verzamelde hij zeer goede resultaten in Contenders. Hij eindigde bijna altijd tussen de eerste en de vierde plaats. Als voormalig teamgenoot van Erki bij AT speelt hij vooral met Ana en Zenyatta.Het doel van het team is duidelijk: eindigen in de top vier op het plaatsingstoernooi van de Contenders. Met die prestatie zullen ze de competitie kunnen starten zonder wedstrijden te moeten doorstaan tegen de beste teams van de Overwatch Trials die er alles aan zullen doen om opgevist te worden.AFoxx en zijn team beginnen de competitie op 17 januari met een confrontatie tegen Shu’s Money Crew.

Belg Davidp kondigt zijn nieuw CS:GO-team aan

Belg Davidp kondigt zijn nieuw CS:GO-team aan

Davidp is een professionele Belgische Counter Strike: Global Offensive-speler. Onlangs deed hij van zich spreken door de plek in de ESEA MDL op te eisen van zijn voormalig team, Team Heretics.Het lijkt erop dat de Belgische speler David Prins een team heeft gevonden na het drama met zijn voormalige teamgenoten bij Team Heretics.Ter herinnering, ondanks de kritiek van de community stond Davidp recht in zijn schoenen en kreeg hij de kans om een nieuw project op te starten rond de plek in de Mountain Dew League.Wel, dat is nu gebeurd. Davidp zal samenwerken met devoduvek, ayken, tabz en Bymas onder de tag Demolition Crew. Hij kondigt in zijn tweet aan dat het team zal deelnemen aan alle open qualifiers en alle toernooien die door organisatoren worden aangeboden. Demolition Crew is now officially up and running! Our lineup for MDL Season 33 will be: @davidpCSGO @aykencs @devoduvekk @tabzcsgo @bymascsWe'll be playing open qualifiers and any tournament organizers can contact us here: officialdavidpcsgo@gmail.com- David Prins (@davidpCSGO) January 14, 2020 We zullen moeten afwachten of de spelers een hecht team zullen vormen. Voor zover we weten, is het een veelbelovend team.Tabz is een voormalige LDLC-speler die zijn plaats in dat team had verworven door zijn spelniveau. Devoduvek is Davidp’s voormalige teamgenoot bij Team Heretics, de twee spelers kennen elkaar heel goed.Ayken heeft al een paar maanden geen vast team meer na zijn passage bij Sprout in 2018. Bymas is een jonge 16-jarige speler met enkel wat ervaring in de FACEIT Pro League.Demolition CrewDavid “davidp” PrinsBastian “ayken” SchendDavid “devoduvek” DobrosavljevicSimon “tabz” FeldtAurimas “Bymas” Pipiras

Eerste week van Spring Split LEC belooft spanning

Eerste week van Spring Split LEC belooft spanning

League of Legends European Championship (LEC) is de naam van de professionele esports-league op League of Legends. De competitie wordt beheerd door Riot Games en er nemen tien teams aan deel.Op 24 januari maakt het LEC zijn grote comeback live vanuit Berlijn. Vier maanden na de overwinning van G2 Esports wordt het toernooi hervat met spannende confrontaties. Riot Games heeft reeds de eerste wedstrijden op de kalender aangekondigd. The schedule for the first weeks of the @LEC & @LCSOfficial Spring Split is now available!Kicking off each Split:@G2esports vs @MADLions_LoLEN #LEC@Cloud9 vs @TeamLiquidLoL #LCSFull schedule: https://t.co/i8eqyS3Ath pic.twitter.com/Yp0t841K58- lolesports (@lolesports) January 11, 2020 In de eerste wedstrijd neemt G2 Esports het om 18u op tegen MAD Lions. Een uur later volgt een ontmoeting tussen het Franse Team Vitality, met o.a. Cabochard, Skeanz en Saken in de line-up, tegen SK Gaming. De Fransman Hans Sama speelt met Rogue tegen Misfits om 20u.De Belgische speler Gabriël “Bwipo” Rau en zijn Fnatic-team strijden om 22u tegen Origen, een prachtige affiche want beide teams behoren tot de favorieten voor de titel.Eerste speeldag LEC (24 januari 2020):18u | G2 Esports – MAD Lions19u | Vitality – SK Gaming20u | Misfits – Rogue21u | Schalke 04 – Excel22u | Fnatic – OrigenIn België gaat de Belgian League 2020 van start op 20 januari. Het is een volledig professionele regionale competitie op League of Legends in samenwerking met het Belgische agentschap 4Entertainment. Zes teams nemen deel aan de eerste fase van de competitie, slechts vier teams gaan door naar de play-offs.

Belg Aztral geëerd door community Rocket League

Belg Aztral geëerd door community Rocket League

Aan het begin van elk nieuw jaar kijken veel mensen terug op de afgelopen 365 dagen. Dit principe geldt ook voor awards, die een individu in de schijnwerpers zetten voor zijn of haar verschillende kwaliteiten.Reddit is een website die veel community’s de mogelijkheid geeft om samen te komen via forums. Rocket League heeft, net als alle andere populaire videospelletjes, recht op zijn gespecialiseerde topic binnen esports. Deze groep spelers wordt gerund door beheerders en moderatoren die een oogje in het zeil houden terwijl ze op het forum voor interactie zorgen.Om het jaar 2019 af te sluiten hebben de moderatoren een reeks polls georganiseerd om de beste spelers van het jaar te kiezen, maar ook de beste coach, de beste competitie en de beste wedstrijd van 2019. © Rocket League De resultaten werden op 10 januari 2020 bekend gemaakt. De Belgische speler Maëllo “Aztral” Ernst, die pas 17 jaar oud is en reeds Team Dignitas vertegenwoordigt, werd verkozen tot rookie van het jaar 2019. Ter herinnering, een rookie is in zekere zin de beste nieuweling van het seizoen.Andere vermeldenswaardige uitslagen:Speler van het jaar – JSTNEvenement van het jaar – De RLCS S8-finales in MadridPloeg van het jaar – NRG EsportsCoach van het jaar – VirgeCaster/Talent van het jaar – Johnnyboi_iSeizoen 9 van RLCS (Rocket League Championship Series) is het eerste seizoen in 2020. Dit RLCS-seizoen is er een uitbreiding van de competitie naar tien teams in Noord-Amerika en Europa. De competitie start begin februari en zal lopen t.e.m. 28 maart 2020.

Counter-Strike: Global Offensive breekt record van gemiddeld aantal spelers in 2019

Counter-Strike: Global Offensive breekt record van gemiddeld aantal spelers in 2019

2019 was een grand cru-jaar voor de FPS van Valve. Meer dan zeven jaar na zijn lancering trekt CS:GO nog steeds veel mensen aan. Dat blijkt uit de uitstekende speelstatistieken: gemiddeld 400.000 spelers per maand, met een piek van ongeveer 770.000 spelers in de maand december.Met de start van het nieuwe jaar is het tijd om de balans op te maken van 2019. Dat is precies wat de gespecialiseerde website SteamCharts heeft gedaan. De populariteit van CS:GO in het laatste jaar van het afgelopen decennium werd onder de loep genomen.De belangrijkste shooter game uit de mondiale esports-wereld heeft sinds zijn lancering in 2012 niet veel aan populariteit moeten inboeten. CS:GO heeft door de jaren heen kunnen overleven ondanks de komst van min of meer serieuze concurrenten en nieuwe spelsoorten (Battle Royale in het bijzonder). CS:GO heeft zich weten aan te passen. Zo blijft het spel voldoen aan de verwachtingen van de community. © SteamCharts Hoe kunnen zulke cijfers worden verklaard?De teams die verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van het spel hebben de juiste keuzes gemaakt. De invoering van een Battle Royale, echter minder populair dan de grote namen in de discipline, heeft de verdienste gehad dat het de aandacht en nieuwsgierigheid van een nieuwe groep spelers heeft getrokken.De laatste spelupdate, “Shattered Web”, vat de evolutie van de titel samen en de weg die de technische teams hebben ingeslagen. Met nieuwe skins voor operators, wapens en ook nieuwe kaarten wordt de speler geconfronteerd met een voortdurend evoluerende titel. Ook al gaat het meestal maar om nieuwe concepten gebaseerd op oude ontwerpen. Maar dat werkt!Volgens SteamCharts is het nog nooit zo goed gegaan met Counter-Strike: Global Offensive! Een nieuw record werd genoteerd: gemiddeld speelden 398.000 spelers per maand het spel, een aanzienlijke stijging ten opzichte van het voorgaande jaar. © SteamCharts In 2019 zijn de laatste drie maanden het meest gunstig geweest in termen van opkomst met iedere keer meer dan 425.000 spelers. De maand december was opmerkelijk met een piek van 777.000 spelers, de zesde meest productieve maand in de geschiedenis van het spel. Een dergelijke score dateerde al van januari 2017.De slechtste maand bleek april te zijn met een gemiddelde van iets meer dan 350.000 spelers. Dit is nog steeds een cijfer waar veel concurrerende studio’s van dromen!De goede cijfers zijn voor een deel zeker te danken aan de overstap van het spel naar free-to-play. Dit economische systeem, een echte revolutie voor CS:GO, heeft de titel een boost gegeven na een glansloos 2018. Het feit dat de twee populairste games van het moment (Fortnite en League of Legends) vrij te spelen zijn, heeft ongetwijfeld iets met die keuze te maken.Een ander element zou de toename van het aantal esports-competities op de FPS kunnen zijn. De prijzengelden die tijdens sommige toernooien worden uitgereikt zijn voldoende om het hoofd van alle spelers te laten duizelen, en zeker om een deel van de enthousiastelingen te stimuleren om het avontuur serieuzer te proberen en zo het spel regelmatiger te herstarten. Het “from Zero to Hero”-gevoel is merkbaar. De steeds groter wordende media-aandacht voor de esports-wereld en voor Counter-Strike in het bijzonder versterkt dit gevoel. De toename van het aantal gratis online kwalificaties voor grote evenementen maakt deze droom inderdaad voor (bijna) iedereen toegankelijk. Jammer genoeg zijn er vaak heel wat gegadigden voor een klein aantal plaatsen! © ESL / Helena Kristiansson In België bereiken de organisatie van competities en de media-aandacht ervoor steeds meer mensen. De ESL Proximus Championship is daar een goed voorbeeld van. Honderden enthousiastelingen kwamen gedurende twee dagen samen om dezelfde passie te delen. Een nog groter aantal keek naar de live-uitzending via het Twitch-platform op het internet.Dit alles zorgt voor een soort collectieve rivaliteit en dwingt steeds meer spelers om actief te zijn op het spel waardoor het aantal spelers toeneemt.Laat ons een beetje vergelijken…Kijkend naar de twee Steam-games die het podium vervolledigen, had PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS een gemiddelde van 368.000 spelers per maand, vergeleken met 477.650 voor Dota 2. CS:GO staat op de tweede plaats achter Valve’s MOBA!De uitgever bezet de eerste twee plaatsen in het klassement met zijn titels. Dota 2, discreter in termen van media-aandacht dan zijn neef CS:GO, is een overdonderend succes in bepaalde geografische gebieden van de wereld en nam de shooter gemiddeld bijna 80.000 spelers per maand af! Dit is enorm en bijna onverwacht. © SteamCharts / 2019 op Dota 2 Deze titels staan natuurlijk ver verwijderd van Fortnite en zijn in totaal 250 miljoen spelers. Of van League of Legends en zijn miljoenen spelers per maand…Wat in 2020?De kans is groot dat CS:GO in 2020 op zijn elan verder gaat. Het spel, dat van oudsher aanwezig is op de esports-scene, is nog niet helemaal klaar om zijn wapens te laten zakken en zijn titel van FPS-grootheid af te geven.Natuurlijk gaan de bekendste en meest gerenommeerde circuits dit jaar door. Ook zullen er nieuwe verschijnen, zoals bijvoorbeeld de ESL Pro Tour. De professionele organisaties zullen hun investeringen zeker niet verminderen zolang er steeds grotere geldprijzen op het spel staan. © ESL Ook al wordt er niet verwacht dat alle records in dit nieuwe jaar verbroken zullen worden, het spel kan grotendeels op kruissnelheid blijven en hoeft niet echt te vrezen voor de concurrentie. Nog niet… Laten we er toch op vertrouwen dat de ontwikkelaars nieuwe ideeën bedenken en uitvoeren om nog verder te gaan en de menigte te blijven vermaken en prikkelen. Waarom niet met de integratie van virtual reality?Ook in België zullen de competities hervatten. De grote nieuwigheid op dit moment is “The Number One”-circuit, aangeboden door de Imperium-groep (LouvardGame, Spawn Bar, Epsilon, Innovent). In zijn streven naar de professionalisering van de Franstalige subtop zal hij online toernooien en LAN’s mixen om iedereen de kans te geven om te leven van zijn passie.Hoewel de tweede editie van de Charleroi Esport pas in 2021 zou plaatsvinden, kunnen we altijd op één of andere organisatie rekenen om ons kwaliteitsvolle live-evenementen aan te bieden.Counter-Strike: Global Offensive heeft nog een mooie toekomst voor zich en zou in de toekomst records moeten blijven breken… © Colin Young-Wolff / Riot Games

Proximus ePro League : speeldag 5

Proximus ePro League : speeldag 5

De solden zijn begonnen en dat heeft de esporters blijkbaar geïnspireerd, want de doelpunten vlogen deze keer de deur uit. De eerste conclusies kunnen ook al voorzichtig getrokken worden na vijf speeldagen.

Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

De pincode die je ingaf is niet correct. Probeer opnieuw.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?

Het kinderslot is uitgeschakeld gedurende 10 minuten.