Verborgen pareltjes op Netflix: onze kijktips voor deze maand

Series | Tussen al het nieuwe aanbod van Netflix zitten elke maand voldoende pareltjes. De grote producties krijgen volop aandacht, maar een aantal minder opvallende titels vallen vaak dikwijls uit de boot.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Als je door het grote bos de kleinere bomen niet meer ziet: deze (reality)series en docu's zijn wel degelijk de moeite waard. Onze selectie van deze maand: 'Derry Girls', 'Basketball or Nothing', 'The Family', 'Knightfall', 'Better Than Us' en 'La Victima Numero Ocho'.

Derry Girls

De Ierse sitcom 'Derry Girls' is een mix van slapstick, absurd tienerdrama, nostalgie en vooral veel humor. In het politiek onrustige Noord-Ierland van de jaren '90 staan vijf scholieren voor de uitdagingen waarmee tieners overal ter wereld geconfronteerd worden. De politieke en historische gebeurtenissen in het toenmalige Ierland blijven wel op de achtergrond, waardoor de reeks ondanks de situering toch niet beladen is. Het eerste seizoen van deze verfrissende en humoristische reeks was een instant succes op Netflix, en sinds kort kan je ook met seizoen 2 aan de slag. Een derde seizoen is aangekondigd voor 2020.

De serie speelt zich af in (London)Derry. Een 'onrustig hoekje in het noordwesten van Ierland' waar vier Noord-Ierse en één Engelse tiener middenin hun puberteit zitten. Erin (Saoirse-Monica Jackson) woont samen met haar ouders, babyzusje, opa, tante en nichtje/vriendin Orla (Lousia Harland) in de stad. De twee nichtjes zitten samen met hun vriendinnen Michelle (Jamie-Lee O'Donnell) en Clare (Nicola Caughlan) en Clare's Engelse neef James (Dylan Llewellyn) op een strenge katholieke meisjesschool. Schrijver en bedenker van de reeks Lisa McGee groeide zelf op in Derry en baseerde de serie op haar leven als tiener.

Derry Girls: 2 seizoenen, nu te zien op Netflix

Basketball or Nothing

'Basketball Or Nothing' is een nieuwe realityreeks over een klein basketbalteam uit Navajo Nation in Arizona. De leden van het basketbalteam van Chinle High uit Navajo Nation in Arizona willen kampioen worden zodat hun geïsoleerde gemeenschap iets heeft om trots op te zijn. De inwoners leven in een reservaat, het gemiddelde inkomen ligt er bedroevend laag en elektriciteit of stromend water is er allesbehalve vanzelfsprekend. Iedereen houdt van een underdog: de ploeg die niet de sterkste is en dan maar de slimste moet zijn. Voor basketbal is dat het basketbalteam van Chinle High in Navaja Nation.

Basketball or Nothing: 1 seizoen, nu te zien op Netflix

The Family

"Het gaat niet om geloof, het gaat om macht." The Family is een documentaire in de vorm van een miniserie, die op zoek gaat naar de geschiedenis van een geheimzinnige groep conservatieve christenen die een sterke invloed heeft op de Amerikaanse politiek. En die wereldwijde ambities koestert. In vijf intense afleveringen legt The Family de interne werking van de groep bloot. De hoofdrollen zijn voor James Cromwell, David Rysdahl en Ben Rosenfield.

The Family: 1 seizoen, nu te zien op Netflix

Knightfall

Knightfall volgt de ondergang van de Orde van de Tempeliers, een ridderorde die tijdens de kruistochten meevocht in het Heilige Land. Tom Cullen (Downton Abbey) speelt de hoofdrol als Sir Landry, een Tempelier die vijftien jaar na de verloren kruistochten zijn geloof hervindt, als hij te horen krijgt dat de Heilige Graal zich mogelijk in Frankrijk bevindt.

In het tweede seizoen van deze historische dramaserie speelt Mark Hamill (Star Wars) een Tempelier die jarenlang gevangenschap in het Heilige Land overleefde en nu een nieuwe generatie ridders op moet leiden. Ook Genevieve Gaunt (The Royals), Tom Forbes (The Bastard Executioner) en Clementine Nicholson (Underworld: Blood Wars) werden aan de cast toegevoegd.

Knightfall: 2 seizoenen, nu te zien op Netflix

Better Than Us

Een familie die bijna uit elkaar valt, krijgt een geavanceerde robot die wordt gezocht door een concern, rechercheurs van moordzaken, en terroristen. Met 'Better Than Us' heeft Netflix voor het eerst een Russische Original toegevoegd aan zijn aanbod. De indrukwekkende serie vertelt het verhaal van de nabije toekomst waarin robots veel alledaagse klusjes uit handen nemen. Ze zorgen voor de kinderen en beveiligen je huis en omgeving. De robots zijn inmiddels zover dat ze zelfs empathie hebben ontwikkeld. Als een robot echter een moord pleegt en de jacht op haar wordt geopend, besluit zij onder te duiken bij een disfunctionele familie.

Better Than Us: 1 seizoen, nu te zien op Netflix

La Victima Numero Ocho

Niemand is te vertrouwen nadat een bomaanslag in Bilbao zeven doden heeft geëist en de levens van de vermoedelijke jihadist en iedereen om hem heen kapot heeft gemaakt. Na het succes van drie seizoenen 'La Casa de Papel' is het tijd voor de volgende Spaanstalige serie: 'La Víctima Numero Ocho'. Of ze het succes van 'La Casa de Papel' gaat evenaren, kunnen we nu nog niet voorspellen, maar het verhaal is alleszins even spannend.

De nieuwe serie draait namelijk om een terroristische aanslag in de stad Bilbao, die zeven mensen het leven kost. Er vallen ook heel wat gewonden, en er wordt al snel een dader opgepakt. Maar is dat wel de echte dader? We volgen de Spaanse politie in hun zoektocht naar de dader en de aanleiding van de aanslag. Ondertussen zien we hoe de aanslag invloed heeft op de slachtoffers. De titel van de reeks suggereert ook dat er nog meer te gebeuren staat. Er zijn dan wel zeven doden gevallen bij de aanslag, maar er wie is het 'slachtoffer nummer acht'?  

La Victima Numero Ocho: 1 seizoen, nu te zien op Netflix

Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV!

Lees ook:
Netflix: deze series staan op het menu in september!
De beste documentaires op Netflix
La Casa de Papel: klaar voor deel 3!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top