La Casa de Papel: klaar voor deel 3!

Series | Fans van La Casa de Papel en El Profesor maken hun agenda best vrij op 19 juli, want vanaf dan verschijnt het derde deel van de Spaanstalige hitserie op Netflix.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het eerste deel van ‘La Casa de Papel’ kwam uit in juni 2017 en was meteen een schot in de roos. Het tweede deel dropte in april 2018 op Netflix, en deel drie komt eraan op 19 juli.

De Spaanse serie groeide in zijn eerste twee seizoenen uit tot de meest bekeken niet-Engelstalige Netflix-serie tot nu toe. Helemaal terecht!

Het verhaal: een groep van acht criminelen laat zich opsluiten in de Koninklijke Munt van Spanje, met de bedoeling weer buiten te wandelen met een buit van – jawel – 2,4 miljard euro. Om dat gigantische bedrag te kunnen binnenhalen, hebben ze elf dagen toegang nodig tot de drukmachines van de Koninklijke Munt.

Het meesterbrein van de bende heeft daarom een plan uitgekiend om de politie om de tuin te leiden. Terwijl de overvallers naarstig geld drukken én een groep gijzelaars in bedwang houden, doet ‘El Profesor’ van buitenaf wat hij kan om de ordediensten te manipuleren. Wat volgt is een spannend relaas vol actie, onverwachte wendingen en een paar (romantische) subplots die de boel in de war sturen.

Deze keer gaat het niet om geld, maar om familie

Het nieuwe seizoen pikt de draad op na de gebeurtenissen van deel twee. De overvallers zijn kunnen ontsnappen, maar de ‘vakantie’ is niet van lange duur… Rio wordt opgepakt, en El Profesor beraamt een plan om hem te redden. Door heel veel herrie te schoppen, zo blijkt uit de trailer:

Bekende gezichten

El Profesor

Een van de interessantste personages is zonder twijfel ‘El Profesor’ (Álvaro Morte) zelf, een anonieme intellectueel met een ongebreidelde kennis over tal van onderwerpen en het meesterbrein achter de overval.

Vraagtekens over Berlín!

Een opmerkelijke verschijning in de trailer die Netflix loste voor het derde seizoen is die van Berlín (Pedro Alonso). Vraagtekens, vraagtekens!

Op het einde van het tweede seizoen zie je immers hoe Tokio (Úrsula Corberó), Rio  (Miguel Herrán), Denver (Jaime Lorente) en Nairobi (Alba Flores) na de overval verdergaan met hun levens. Voor Oslo (Roberto Garcia) en Berlín leek het verhaal afgelopen. Of dat dachten we, tot de trailer verscheen. Gaat het om flashbacks? Een onverwachte plotwending? Afwachten!

Vijf nieuwe bendeleden

Het derde seizoen belooft weer spannend te worden, met meer dan waarschijnlijk een nieuwe grote overval die op poten wordt gezet, deze keer om de ‘familie’ te redden. Tijd voor versterking, dachten ze ongetwijfeld aan de schrijftafel.

Het nieuwe seizoen zal maar liefst vijf nieuwe bendeleden tellen, die door El Profesor hoogstpersoonlijk werden voorgesteld op Twitter. Codenamen: Lissabon, Stockholm, Palermo, Marseille en Bogotá.

Lissabon en Stockholm

Allereerst wordt Raquel Murillo (Itziar Ituño) geïntroduceerd met haar nieuwe codenaam: Lissabon. In de vorige twee seizoenen werkte Raquel nog bij de politie, maar ze lijkt nu toch echt van kamp gewisseld te hebben.

Nog een bekend gezicht, maar eveneens een nieuw bendelid: de vriendin van Denver, bankbediende Mónica Gaztambide (Esther Acebo). Zij gaat in deel drie door het leven als Stockholm.

Palermo, Marseille en Bogotá

Palermo, Marseille en Bogotá zijn drie nieuwe mannelijke bendeleden.

Palermo wordt gespeeld door de Argentijnse acteur Rodrigo de la Serna, die je kan kennen van de film ‘The Motorcycle Diaries’. Bogotá wordt vertolkt door de Libanese acteur Hovik Keuchkerian, en Marseille door de Spaanse acteur Lukas Peros. Over de personages is verder nog niets bekend.

Deel drie en vier

Oorspronkelijk zou ‘La Casa de Papel’ – geproduceerd voor de Spaanse zender Antena 3 – in twee delen afgerond worden, maar door het gigantische succes (vooral na de aankoop van de serie door Netflix) wordt er een vervolg aan het verhaal gebreid. Een stevig vervolg zelfs, want de streamingdienst heeft nog voor de release van het derde deel bevestigd dat er ook een vierde deel zit aan te komen.
 
Showrunner Álex Pina maakte tijdens een persconferentie in Spanje zelf bekend dat de serie een vierde seizoen krijgt, en dat de opnames daarvan al van start gegaan zijn. Een releasedatum is nog niet bekend.
 
Deel 3 van ‘La Casa de Papel’ is vanaf 19 juli te bekijken op Netflix. Kies nu voor Netflix als tv-optie bij je abonnement van Proximus Pickx! Heb je al een Tuttimus, Familus of Minimus pack? Kies voor Netflix als tv-bonus!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top