Netflix: deze series staan op het menu in september!

Series | Een nieuwe maand, een nieuwe lading films en series op Netflix. Dit zijn de highlights voor september!

Door Pickx

Deel dit nieuws

De zomervakantie zit erop én het wordt ook alweer vroeger donker ’s avonds. Een goed excuus om met een leuke of spannende serie te bekomen van je dag op school of op het werk. En Netflix heeft precies wat je nodig hebt. Ook deze maand staat er weer heel wat nieuws op het programma.

Zo komt de Spaanse serie Élite in september met een tweede seizoen, en kijken we alvast uit naar de release van The Politician, met Gwyneth Paltrow. Fans van Matt Groening kunnen zich nu al verheugen op nieuwe avonturen van prinses Bean, in deel 2 van Disenchantment.

Elite, seizoen 2

Élite, het highschool drama van de makers van La Casa de Papel, keert op 6 september terug voor een tweede seizoen.

De serie speelt zich af op een prestigieuze middelbare school, waar drie beursstudenten worden toegelaten. In het eerste seizoen ging het er wild aan toe, met seks, drank, drugs en zelfs een moord. In het tweede seizoen probeert Samuel de naam van zijn broer Nano te zuiveren, én zijn gevoelens voor Marina een plaats te geven.

Drie nieuwe personages maken hun intrede, gespeeld door Jorge López, Georgina Amorós en Claudia Salas.



The Spy

Vanaf 6 september kun je kijken naar het eerste seizoen van The Spy, met Sacha Baron Cohen. De serie is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de beruchte voormalige Mossad-agent Eli Cohen, die met succes undercover ging in Syrië en het zelfs bracht tot adviseur van het Syrische Ministerie van Defensie.



The Spy is geschreven en geregisseerd door Gideon Raff, die enkele jaren geleden Prisoners of War afleverde én meewerkte aan de Amerikaanse remake van die reeks, Homeland.

Vanaf 6 september op Netflix.

Archibald’s Next Big Thing

Ook de kleintjes krijgen er een toffe serie bij: Archibald’s Next Big Thing is een grappige animatieserie over de zorgeloze kip Archibald Strutter, die leeft in het moment en daardoor de gekste avonturen beleeft.

Volgens de makers is Archibald’s Next Big Thing een frisse komedie over hoe belangrijk het is in het leven te staan, uit je comfortzone te komen en te genieten van alles wat je meemaakt.

Bill Burr: Paper Tiger

Zin in comedy? Stand-up comedian, acteur en podcaster Bill Burr brengt zijn zesde stand-up special naar Netflix en geeft er zijn kijk op de wereld van vandaag. Passeren de revue: het probleemet mannelijke feministen, seksrobots, de boektournee van Michelle Obama, verontwaardiging en woede. En ook, de reden waarom zijn persoonlijkheid zijn huwelijk wel eens in de weg durft staan.



Gefilmd in de Royal Albert Hall in Londen, en vanaf 10 september te bekijken op Netflix.

The I-Land

In deze scifi-avonturenserie ontwaken tien mensen op een paradijslijk, maar verraderlijk eiland. Ze weten niet wie ze zijn, of hoe ze daar terechtgekomen zijn. Al snel ontdekken ze dat het paradijs niet zo perfect is als het lijkt.

Ontdek de duistere realiteit achter de schone schijn in de spannende nieuwe Netflix-miniserie The I-Land.



Vanaf 12 september op Netflix.

Unbelievable

Een miniserie met hoofdrollen voor Tonni Collette, Merrit Wever en Kaitlyn Dever.

'Unbelievable' is gebaseerd op The Marshall Project, het ProPublica Pulitzerprijs winnende artikel 'An Unbelievable Story of Rape' van T. Christian Miller en Ken Armstrong, en de radio-aflevering 'Anatomy of Doubt' van This American Life.

We volgen Marie Adler (Kaitlyn Dever) die aangifte doet van een verkrachting door een indringer in haar huis. De politie én de mensen in haar omgeving twijfelen echter aan haar verhaal, zodat het meisje later de aanklacht weer intrekt. Honderden kilometers verderop onderzoeken inspecteurs Grace Rasmussen en Karen Duvall (Toni Collette en Merritt Wever) een aantal gelijkaardige misdaden, en bundelen hun krachten om een potentiële serieverkrachter op te sporen.



De serie werd geregisseerd door de Oscar-genomineerde regisseuses Susannah Grant en Lisa Cholodenko en vertelt een verhaal over gruwelijk trauma, onaflatend doorzettingsvermogen en ongelofelijke wilskracht.

Vanaf 13 september op Netflix.

Disenchantment, deel 2

Fans van The Simpsons-bedenker Matt Groening en Prinses Bean kunnen hun hart ophalen aan het tweede deel van Disenchantment.



Disenchantment speelt zich af in het middeleeuwse koninkrijk Dreamland, waar de opstandige prinses Bean allerlei (met drank overgoten) avonturen beleeft met haar trouwe elf Elfo en haar persoonlijke plaaggeest Luci. In deel 2 gaan prinses Bean en haar persoonlijke plaaggeest Luci naar de hel om elf Elfo terug te halen naar het koninkrijk Dreamland, dat versteend is.

Wat mag je verwachten? Actie en humor in een magische wereld, en een uitstekende stemmencast met onder meer Abbi Jacobson als Bean, Eric Andre als Luci en Nat Faxon als Elfo. Showrunner van dienst is Josh Weinstein, die eerder ook al tekende voor The Simpsons.

De tien afleveringen van deel 2 van Disenchantment streamen vanaf 20 september op Netflix.

Inside Bill’s Brain: Decoding Bill Gates

Vanaf 20 september kun je op Netflix een kijkje nemen in het brein van … Bill Gates.

Deze driedelige documentaire vertelt op diepgaande en ongefilterde wijze het levensverhaal van Bill Gates, die unieke oplossingen zoekt voor enkele uiterst complexe problemen in de wereld.



Van de Oscar-winnende regisseur Davis Guggenheim, die eerder tekende voor An Inconvenient Truth en He Named Me Malala.

Team Kaylie

Een serie voor het jongere volk: in Team Kaylie overtreedt de beroemde en egocentrische tiener en miljardair Kaylie Konrad de wet en moet ze voor straf een natuurclub in de binnenstad gaan leiden.

Kaylie is het niet gewoon de handen uit de mouwen te steken, dus haar straf is aanvankelijk een ramp voor haar. Maar door uit haar comfortzone te treden, kan ze tonen dat ze méér is dan een mooi gezichtje. Met Bryana Salaz (Malibu Rescue).

Seizoen 1 telt twintig afleveringen en is vanaf 20 september te bekijken op Netflix.

The Politician

Vanaf 27 september kun je kijken naar het eerste seizoen van The Politician, een comedyserie van Ryan Murphy met Ben Platt, Gwyneth Paltrow en Jessica Lange.

Payton (Ben Platt) heeft altijd al geweten dat hij ooit president zal worden, maar eerst zal hij zich een weg moeten banen door het meest verraderlijke politieke landschap ooit: de middelbare school.



Ryan Murphy's The Politician toont met comedy en satire wat er nodig is om politicus te worden. Vanaf 27 september op Netflix.

Kies nu voor Netflix als tv-optie bij je abonnement van Proximus Pickx! Heb je al een Tuttimus, Familus of Minimus pack? Kies voor Netflix als tv-bonus!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top