IJzingwekkende Franse horrorserie Marianne nu op Netflix

Series | Netflix voegt dagelijks nieuwe titels toe aan het aanbod, en dat is deze week niet anders. Uitschieter is de nieuwe Franse horrorserie 'Marianne', die onze favoriete streamingsdienst op vrijdag 13 september - de datum is niet toevallig gekozen - op je loslaat. De eerste beelden zijn in elk geval bloedstollend en jagen je al onmiddelijk de stuipen op het lijf.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Met deze Franse reeks lanceert Netflix nog maar eens een uitstekende internationale titel. Eerder konden 'La Casa De Papel' en het Duitse 'Dark' al indruk maken bij kijkers, maar 'Marianne' is de eerste buitenlandse serie die zo ijzingwekkend is. Wij zijn razend benieuwd en weten dus wat te doen dit weekend, maar als jij geen oog dicht doet, zeg dan niet dat we je niet gewaarschuwd hebben.

Gruwelijke nachtmerries worden werkelijkheid

Marianne is de nieuwste Franse horrorserie van Netflix. De reeks vertelt het verhaal van een schrijfster die perplex komt te staan wanneer haar gruwelijke verhalen ook echt uitkomen.

Romanschrijfster Emma had als kind elke nacht opnieuw dezelfde angstdromen over een heks met de naam Marianne. Geïnspireerd door die figuur uit haar nachtmerries gebruikt ze de heks als personage in haar boeken, maar al snel blijkt dat haar gruwelijke verhalen ook werkelijkheid worden. Ze besluit dat er maar één antwoord kan zijn: Emma moet terugkeren naar haar geboortestad en in haar eigen duistere verleden duiken om haar angsten onder ogen te komen en de demonen die haar aan het schrijven kregen te confronteren.

Doodenge trailer

De trailer van 'Marianne' werd eind augustus gelanceerd en bezorgde heel wat kijkers toen al slapeloze nachten. Fans van het genre maken zich zorgen dat het verhaal van een vrouw die horrorverhalen schrijft om haar eigen demonen te bekampen, misschien net iets té griezelig zal worden. "Ik heb één scène gezien en ik durf niet meer in slaap te vallen", klinkt het op sociale media.

De horrorserie werd bedacht door Samuel Bodin en de belangrijkste rollen worden vertolkt door Victoire Du Bois (Emma), Lucie Boujenah, Tiphaine Daviot en Alban Lenoir.

Marianne is vanaf 13 september te bekijken op Netflix

Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV!

Lees ook:
Een vleugje horror om je zomer mee op te leuken? Deze films mag je niet missen
10 essentiële horrorfilms
10 horrorfilms gebaseerd op waar gebeurde feiten

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top