Bloedstollende Netflix Original-serie Leila: The Handmaid's Tale op zijn Indisch

Series | Heb je intussen het derde seizoen van The Handmaid's Tale - sinds 8 juni beschikbaar in de Movies & Series Pass van Proximus Picks - al verslonden en heb je honger naar meer? Dan kan je je hart ophalen met de nieuwe Indiase Netflix Original-serie Leila.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Beide reeksen vertonen bovendien tal van overeenkomsten: het gaat over een totalitair regime, de hoofdpersoon gaat op zoek naar haar dochter en het is waanzinnig spannend. In de nabije toekomst waarin een onderdrukkingsregime voor een verzuilde samenleving zorgt, omzeilt een vrouw de regels om haar jarenlang vermiste dochter te vinden.

Angstaanjagende dystopie

Het verhaal speelt zich af in een denkbeeldige samenleving waarin de elite de absolute macht heeft. Shaline (gespeeld door Huma Qureshi) moet in een gebied wonen met mensen die dezelfde religie en hetzelfde inkomen hebben. Ze wordt tegen de regels in verliefd op buitenstaander Riz (Rahul Khanna). Wanneer de twee een kind krijgen, wordt hun dochter ontvoerd door de overheid. Zestien jaar na dato gaat Shaline op zoek naar Leila.

Dictatuur van de elite

De Indiase Netflix Original-serie Leila is gebaseerd op het gelijknamige boek van journalist en schrijver Prayaag Akba, en speelt zich af in de denkbeeldige wereld Aryavarta. Net als in The Handmaid's Tale heeft de elite de absolute macht en wil ze de bevolking zo puur en zuiver mogelijk maken. Daardoor gaat iedereen gebukt onder extreme regels en worden mensen ingedeeld op religie en inkomen.

Zoektocht naar verloren/verboden dochter wordt nachtmerrie

Hoofdrolspeler Shaline wordt verliefd op een zogenaamde buitenstaander en krijgt met hem een dochtertje, Leila. Leila heeft dus gemixt bloed en dat is verboden. De overheid krijgt er al snel lucht van en ontvoert het kindje. Shaline gaat opzoek naar haar dochter en komt zo van de ene nachtmerrie in de andere terecht.

Bloedstollend spannende serie

Leila is een bloedstollend spannende serie van 6 afleveringen van elk zo'n 40 minuten, die je liefst allemaal na elkaar kijkt. En dat kan, want Leila verscheen op 14 juni wereldwijd in 190 landen op Netflix. Bingen dus!

Benieuwd?
Het eerste seizoen van Leila telt zes afleveringen en is nu beschikbaar op Netflix.
Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus of Familus pack van Proximus TV en bekijk deze series rechtstreeks op je tv-scherm (menu ‘op aanvraag’ > series of via het kanaal 57)!

Lees ook:
The Handmaid's Tale, seizoen 3: blessed be the fight!
Waarom zijn we zo dol op dystopische toestanden in films en series?
Netflix in juni: deze films, series en docu's staan op het menu!



Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top