Waarom zijn we zo dol op dystopische toestanden in films en series?

Series | In de cinemazaal en op het tv-scherm verschijnen steeds meer futuristische en dystopische films. Maar vergis je niet, in een dystopische wereld is het helemaal niet zo fijn leven. Een dystopie is een akelige toekomstige wereld waarin de vrijheid van de gewone mens vaak beperkt is en revolutionaire, maar gevaarlijke technologie meestal centraal staat. Zijn we fan van dit soort films, omdat het ons een blik geeft in de toekomst? Of net omdat we zouden beseffen dat we het nooit zo ver mogen laten komen? Ontdek het zelf in deze topseries en -films, die nu ook te zien zijn via Proximus TV.

Door MF

Deel dit nieuws

The Handmaid’s Tale

Ondertussen zijn er al drie seizoenen over June/Offred, gespeeld door Elisabeth Moss. De jonge vrouw wordt gedwongen om dienstmaagd te zijn voor een rijke familie. Haar enige functie is voortplanten voor de familie, nadat de vruchtbaarheid in Amerika sterk is gedaald door milieuverontreiniging. Je volgt het verzet van het hoofdpersonage tegen de absurde situatie, de politie – de Eyes – en hoe er toch nog plaats is voor liefde. Ontdek de serie nu in Movies & Series van Proximus.

Lees ook: The Handmaid’s Tale, seizoen 3: blessed be the fight!

The Leftovers

Plots verdwijnt 2% van de wereldbevolking. Zomaar uit het niets zijn vaders, moeders of kinderen weg. In de serie volgen we het hoofdpersonage Kevin Garvey, gespeeld door Justin Theroux, die samen met de overgebleven mensen probeert om te gaan met de verdwijningen. Er onstaan sektes die zichzelf ‘de schuldige overblijvers’ noemen en mensen zoeken een verklaring, die ze tegelijk misschien niet willen vinden. Ontdek de serie nu in Movies & Series van Proximus.

Lees ook: The Leftovers - de horror van mysterieuze verdwijningen

Mortal Engines

Duizenden jaren in de toekomst zijn steden niet meer wat ze nu zijn. In de postapocalyptische film bestaat de samenleving uit rijdende steden, vliegende schepen, levende machines en cyborgs. De steden vechten tegen elkaar om te overleven. Het hoofdpersonage, Hester, probeert de complotten te stoppen, zonder te weten dat de halsketting die ze kreeg toen haar moeder stierf, haar daarbij kan helpen.  Ontdek de film nu in de op aanvraag-catalogus van Proximus.

Independence Day: Resurgence

De Amerikaanse sciencefictionfilm is het vervolg op de populaire film uit 1996. Twintig jaar na de overwining op buitenaards leven gebruikt de ESD, de organisatie die de aarde beschermt tegen gevaar van buitenaf, de buitenaardse technologie zelf. Degenen die vroeger in contact kwamen met de aliens, hebben nu een telepathische verbinding en kondigen aan dat de aliens op weg zijn om de aarde opnieuw te vernietigen. Met hoogtechnologische wapens en zaken als virtuele intelligentie, gaat de ESD de strijd aan. De hoofdrollen in de film zijn weggelegd voor Liam Hemsworth en Jeff Goldblum. Ontdek de film nu in de op aanvraag-catalogus van Proximus.

Replicas

Een neurowetenschapper, gespeeld door Keanu Reeves, onderzoekt hoe hij mensen kan klonen en de gedachten van een mens in een robot kan overzetten. Het onderzoek is voornamelijk bedoeld om getrainde machines te creëren om oorlog mee te voeren. Maar wanneer zijn familie sterft, probeert hij in het geheim zijn gezin te klonen. De overheid, zijn werkgever en de robots die een eigen wil krijgen, zorgen voor steeds grotere problemen… Ontdek deze film nu in de op aanvraag-catalogus van Proximus.

Terminator: Salvation

In de vierde Terminator-film neemt Skynet, een AI-systeem, het op tegen the Resistance, de overgebleven menselijke krachten op aarde. John Connor, gespeeld door Christian Bale, is een van die militairen. Hij ontdekt dat Skynet een nieuwe soort Terminator creëert, door menselijk weefsel en machines te combineren. Wanneer een cyborg, half mens, half robot, Johns pad kruist, bedenkt hij een plan om de technologie te verslaan. Ontdek de film nu in op aanvraag-catalogus van Proximus.

The Circle

In de wereld van The Circle is privacy onbestaand. Mae Holland, gespeeld door Emma Watson, werkt in die community waar alles wordt gefilmd en gedeeld, een soort reële Facebookwereld. Tijdens een experiment opgelegd door de oprichter Tom Stenton, gespeeld door Tom Hanks, kan iedereen 24u op 24 het leven van Mae volgen. Ook al kan de technologie gebruikt worden om mensen op te sporen en misdaad tegen te gaan, tegelijk is misbruik van persoonlijke data en inbreuk op de privacy niet veraf. Ontdek de film nu in Movies & Series van Proximus.

Upgrade

Grey Trace, gespeeld door Logan Marshall-Green, raakt verlamd na een overval waarbij zijn vrouw werd vermoord. Een bevriende techneut biedt hem een uitweg aan: een STEM-chip kan ingepland worden waardoor hij weer kan lopen. Maar de chip leidt een eigen leven en kan de handelingen van Grey overnemen om zo wraak te nemen op de moordenaars van zijn vrouw. Ontdek de film nu in de op aanvraag-catalogus van Proximus.

The 100

Na een uitbarsting met radioactief afval is de wereld vernield. Enkele groepen mensen konden ontsnappen en leefden jarenlang in de ruimte. Nu worden 100 jongens en meisjes teruggezonden om de leefbaarheid op aarde te onderzoeken. Maar dan blijkt dat de radioactiviteit niet het grootste probleem is, maar de wezens en mensen die toch overbleven op aarde. De ene groep al moordlustiger dan de andere. Ontdek de serie nu in de op aanvraag-catalogus van Proximus.

Benieuwd naar deze dystopische films en series?

Laat je meeslepen in de werelden vol technologie, robots en ontwrichte maatschappijen. Nu beschikbaar via Movies & Series van Proximus TV: 'The Handmaid’s Tale 1,2 & 3' en 'The Circle'. Of kijk via TV On Demand naar deze films: 'Mortal Engines', 'Independence Day: Resurgence', 'Replicas', 'Terminator: Salvation' en 'Upgrade'.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top