The Handmaid’s Tale, seizoen 3: blessed be the fight!

Series | Het derde seizoen van The Handmaid’s Tale komt eraan. Startschot op 8 juni met Movies & Series. Klaar voor de geboorte van een revolutie?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Praise be, het derde seizoen van The Handmaid’s Tale komt eraan! Vanaf 8 juni kun je met Movies & Series van Proximus Pickx zien hoe het June vergaat in Gilead.


Recap nodig? De eerste twee seizoenen van deze topserie zijn ook beschikbaar met Movies & Series

Officieel is er geen verzet

In het derde seizoen lijkt de revolutie er dan toch echt aan te komen. June (Elisabeth Moss) is in Gilead gebleven en heeft niet stilgezeten. Want officieel is er geen verzet, maar achter de schermen ligt dat anders.

“Als ik de dingen wil veranderen, heb ik bondgenoten nodig. Machtige bondgenoten.” En die kunnen in verschillende kampen gezocht worden, als de trailer een indicatie mag geven …


Oude vrienden

De trailer laat bekende gezichten zien, van oude bondgenoten als Nick (Max Minghella) en Emily (Alexis Bledel) bijvoorbeeld. Is Emily met June’s baby over de grens geraakt? En moet Nick de gevolgen dragen van zijn muiterij op het einde van het tweede seizoen?

Moira (Samira Wiley) wist eerder al uit Gilead te ontsnappen en verblijft samen met June’s man Luke (O-T Fagbenle) in Canada. Kunnen zij van daaruit hulp bieden?

Nieuwe bondgenoten

June lijkt in het derde seizoen ook op zoek naar nieuwe bondgenoten, in vijandige hoek.

Commander Lawrence (Bradley Whitford), de man achter Gilead, toonde zich in de finale van het tweede seizoen van een bijzondere kant. Ook in de trailer van het nieuwe seizoen is hij aanwezig. Showrunner Bruce Miller liet zich in een interview met Indiewire ontvallen dat Commander Lawrence een grotere rol krijgt in het derde seizoen:

"Ik denk dat we meer over hem te weten zullen komen. Hij is eigenlijk onze Oppenheimer, de man die een atoombom ontwierp en dan zag wat die kon aanrichten…"

Onkruid vergaat duidelijk niet, want ook Tante Lydia (Ann Dowd) is opnieuw van de partij. En dat nadat ze in de finale van het tweede seizoen een mes in de rug kreeg.

Over haar had Miller het volgende te zeggen:

“Tante Lydia gaat niet dood. Ik denk dat ze niet dood kán gaan, dat er geen krachten sterk genoeg zijn om haar te doen sterven.” Dat belooft! Welke impact heeft de aanval op de harde tante?  

En hoe zit het met Serena Waterford (Yvonne Strahovski)? Zou ze overhellen naar de andere kant, of toch maar niet?
Serena wilde niets liever dan moeder worden, maar op het einde van het tweede seizoen zette ze die wens toch opzij. Krijgt ze daar spijt van? Vindt ze een nieuw doel? Keert ze zich tegen het regime? Afwachten, alles is mogelijk!

Koloniën en Jezebel’s

Het eerste seizoen speelt zich voornamelijk af in Gilead zelf, en buiten de grenzen van de Republiek, in Canada.

Seizoen twee neemt je mee naar de vreselijke koloniën, waar dissidente dames naartoe worden gestuurd om gevaarlijk en toxisch afval te ruimen onder het toeziende oog van bewakers.

En dan is er nog Jezebel’s, het beruchte bordeel waar Commander Waterford June mee naartoe nam.

Vermoedelijk zullen deze locaties opnieuw opduiken in het derde seizoen. De koloniën, die vreselijk en somber zijn, maar prachtig in beeld gebracht worden. En het bordeel van de Jezebel’s, waar alle zonden van de Republiek samenkomen: seks, drugs, zwarte markt en omkoperij. Met de woorden van Bruce Miller: “It’s a mess. And I like a mess”.

Blessed be the fight!

Het derde seizoen brengt de revolutie naar Gilead, zoveel is wel duidelijk. June lijkt strijdvaardiger dan ooit. Blessed be the fight!
Bij een screening van de finale van het vorige seizoen liet Elisabeth Moss zich alvast het volgende ontvallen: “I hope she’s going to go back and fuck some shit up”.

The Handmaid’s Tale is gebaseerd op het gelijknamige boek van Margaret Atwood, die ook betrokken is bij de serie en zelfs kort te zien was in het eerste seizoen. Dat eerste seizoen volgde het boek, maar bij seizoen twee werd er afgeweken van het originele verhaal. Het derde seizoen zal daarop weer verder bouwen.

Atwood werkt overigens aan een sequel op The Handmaid’s TaleThe Testaments. Het verhaal daarvan speelt zich af vijftien jaar na de laatste scène van Offred in de originele roman, en zal naar verluidt worden verteld door drie vrouwelijke personages. Het vervolg op The Handmaid’s Tale wordt dit najaar in de boekhandel verwacht, en zou natuurlijk ook stof kunnen leveren voor een nieuw seizoen van de tv-serie.

Movies & Series

The Handmaid’s Tale werd dit jaar genomineerd voor een BAFTA Television Award in de categorie ‘Beste internationale serie’ en werd eerder al bekroond met verscheidene Golden Globes en Primetime Emmy’s.

De eerste twee seizoenen van deze topserie zijn nu beschikbaar met Movies & Series van Proximus Pickx, en vanaf 8 juni kun je kijken naar het langverwachte derde seizoen. 

Nog geen abonnee? Ga naar kanaal 13 en druk op de rode knop.

Tip: voor Tuttimus-klanten is de Movies & Series Pass inbegrepen.
Meer info over het Entertainment-aanbod van Proximus Pickx? Klik hier!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top