Netflix in juni: deze films, series en docu’s staan op het menu!

Juni brengt niet alleen zon en onweer, Netflix serveert ook deze maand weer heel wat nieuwe films, series en docu’s.

Netflix in juni: deze films, series en docu’s staan op het menu! © Netflix

Jennifer Aniston en Adam Sandler komen naar Netflix met ‘Murder Mystery’, en in ‘I Am Mother’ wordt de mensheid met uitsterven bedreigd.

Seriegewijs mogen we ons onder meer te goed doen aan het vijfde seizoen van ‘Black Mirror’ en een Kiefer Sutherland in goede vorm voor seizoen 3 van ‘Designated Survivor’. En daarnaast, een aantal gloednieuwe series!

Hieronder, tien highlights voor juni.

Black Mirror, seizoen 5

Black Mirror, seizoen 5 © Netflix

We beginnen meteen met een klepper, want seizoen 5 van Black Mirror is er!

Omdat de productie van het interactieve ‘Bandersnatch’ meer tijd in beslag nam dan voorzien, hebben we iets langer moeten wachten op het nieuwe seizoen. Een kort seizoen bovendien, want het telt slecht drie afleveringen.In ‘Rachel, Jack and Ashley Too’ zie je Miley Cyrus als een mentaal niet erg stabiele popster die nieuwe wegen probeert te bewandelen. In ‘Smithereens’ slaan bij een Londense Uber-chauffeur de stoppen door, en in ‘Striking Vipers’ krijgen twee oude schoolvrienden weer contact in de VR-versie van hun favoriete videogame.

Het derde seizoen van 'Black Mirror' is nu beschikbaar op Netflix.


Tales of the City

Tales of the City © Netflix

De nieuwe Netflix-miniserie ‘Tales of the City’ breit een nieuw hoofdstuk aan de populaire boeken van Armistead Maupin. In de hoofdrollen zie je Laura Linney (Ozark) en Ellen Page.Mary Ann (Laura Linney) keert terug naar het hedendaagse San Francisco en wordt herenigd met haar geadopteerde dochter Shawna (Ellen Page) en haar ex-man Brian (Paul Gross), die ze twintig jaar eerder had achtergelaten om aan haar carrière te werken.

‘Tales of The City’ telt tien afleveringen en is nu beschikbaar op Netflix.

Designated Survivor, seizoen 3

Designated Survivor, seizoen 3 © Netflix

Even leek het erop dat het bij twee seizoenen zou blijven voor Designated Survivor, want ABC trok de stekker eruit. Maar dan bemoeide Netflix zich ermee: de streamingdienst kocht de rechten over en bestelde een nieuwe jaargang.

Het is dus nog niet gedaan voor Tom Kirkman (Kiefer Sutherland). Integendeel, zijn strijd is nog maar net begonnen:President Tom Kirkman is een hoop van plan met zijn land. In het nieuwe seizoen voert hij campagne voor de aankomende verkiezingen. Op zijn pad: ethische dilemma’s, internationale incidenten en de dreiging van nieuwe terroristische aanvallen.

Het derde seizoen van ‘Designated Survivor’ telt tien afleveringen, een pak minder dan de eerste twee seizoenen, en is nu te bekijken op Netflix.

I Am Mother

I Am Mother © Netflix

‘I Am Mother’ is een scifi-thriller van Grant Sputore met Hilary Swank, Clara Rugaard en Rose Byrne.Het verhaal draait rond een tienermeisje (Clara Rugaard) dat als eerste van een nieuwe generatie mensen wordt opgevoed door Moeder (Rose Byrne), een robot die werd ontworpen om de aarde opnieuw te bevolken wanneer het menselijke ras uitsterft. De unieke band tussen het tweetal komt echter onder druk te staan als een gewonde vreemdeling (Hilary Swank) met nieuws komt dat twijfel zaait over alles wat Moeder heeft verteld over de buitenwereld en haar bedoelingen.

Deze film is nu beschikbaar op Netflix.

Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story by Martin Scorsese

Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story by Martin Scorsese © Netflix

In deze mix van feiten en fantasie blikt filmmaker Martin Scorsese terug op Bob Dylans Rolling Thunder Revue-tour in 1975, in een land dat klaar was voor vernieuwing.

De documentaire schetst het contrast tussen de moedeloosheid die in 1975 heerste in Amerika en de optimistische muziek van Bob Dylan in dat najaar.Martin Scorsese biedt met deze documentarie/concertfilm een unieke filmbeleving. Met Joan Baez, Rubin 'Hurricane' Carter, Sam Shepard, Allen Ginsberg en Bob Dylan, die zijn eerste interview voor de camera geeft sinds meer dan tien jaar.

Vanaf 12 juni op Netflix.

Jinn

Jinn © Netflix

‘Jinn’ is de eerste Arabische Netflix Original-reeks. De serie telt vijf afleveringen en speelt zich af in het Amman van tegenwoordig.Het leven van een groep middelbare scholieren wordt op zijn kop gezet als er tijdens een schooluitstap naar Petra twee djinns verschijnen, een goede en een slechte. De school wordt een slagveld voor bovennatuurlijke krachten en zal voor hen nooit meer hetzelfde zijn.

Vanaf 13 juni beschikbaar op Netflix.

Trinkets

Trinkets © Netflix

Vanaf 14 juni kun je kijken naar het eerste seizoen van ‘Trinkets’, een serie over drie tienermeisjes met een gezamenlijke ‘hobby’: stelen.
Wanneer drie tienermeisjes uit dezelfde middelbare school elkaar leren kennen tijdens een opgelegde bijeenkomst van Shoplifter’s Anonymous, ontstaat er een onwaarschijnlijke vriendschap. Het buitenbeentje Elodie (Brianna Hildebrand, Deadpool), de mysterieuze Moe (Kiana Madeira, The Flash) en de schijnbaar perfecte Tabitha (Quintessa Swindell) vinden kracht bij elkaar terwijl ze worstelen met problemen in hun families en op school.

'Trinkets' is gebaseerd op de young adult-roman van Kirsten "Kiwi" Smith, die ook optreedt als executive producer voor de serie.

Vanaf 14 juni op Netflix.

Murder Mystery

Murder Mystery © Netflix

Wie zin heeft in een Netflix Original-comedy, kan vanaf 14 juni Jennifer Aniston en Adam Sandler aan het werk zien in ‘Murder Mystery’.Een New Yorkse politieman (Adam Sandler) komt eindelijk zijn belofte na en neemt zijn vrouw (Jennifer Aniston) mee op reis door Europa. Tijdens een toevallige ontmoeting in het vliegtuig worden ze uitgenodigd voor een intieme familiebijeenkomst op het enorme jacht van de bejaarde biljonair Malcolm Quince. Als Quince wordt vermoord, worden ze de hoofdverdachten in een modern detectiveverhaal.

Een film van Kyle Newacheck, met naast Jennifer Aniston en Adam Sandler rollen voor o.a. Luke Evans, Gemma Arterton, Luis Gerardo Mendez en Terence Stamp.

Vanaf 14 juni op Netflix.

Marvel’s Jessica Jones, seizoen 3

Marvel’s Jessica Jones, seizoen 3 © Netflix

Goed nieuws voor de fans van Miss Jessica Jones, want het derde seizoen komt eraan. Alias Investigations is vanaf 14 juni back in business. Voor de laatste keer, dat wel, want een vierde seizoen komt er niet.

In het nieuwe seizoen moet Jessica opnieuw afrekenen met haar demonen, en krijgt ze een sinistere psychopaat op haar pad. Eentje die vindt dat ze geen held is, en dat ook nooit zal worden.Om de boel te redden, zal ze eerst de getroebleerde relatie met haar zus Trish Walker moeten herstellen. Niet evident, als je rekening houdt met wat er gebeurde op het einde van het vorige seizoen…
 
Krysten Ritter keert uiteraard terug als Jessica Jones en verder zie je onder meer Rachael Taylor (Trish Walker), Carrie-Anne Moss (Jeri Hogarth), Eka Darville (Malcolm Ducasse) en nieuwe gezichten Janet McTeer en J.R. Ramirez.

Seizoen 3 van ‘Marvel’s Jessica Jones’ telt dertien afleveringen en is beschikbaar vanaf 14 juni.

Dark, seizoen 2

Dark, seizoen 2 © Netflix

De Duitse serie ‘Dark’ krijgt er vanaf 21 juni een tweede seizoen bij, en dat vinden wij geweldig goed nieuws!In het nieuwe seizoen zit Jonas vast in de toekomst en probeert hij wanhopig zijn weg terug te vinden naar Winden, anno 2020. Ondertussen proberen zijn vrienden Martha, Magnus en Franziska uit te vissen wat Bartosz te maken heeft met de mysterieuze incidenten uit het eerste seizoen. Meer en meer mensen raken verstrikt in de gebeurtenissen, in gang gezet door een obscure figuur die alles doorheen verschillende tijdzones lijkt te controleren.

Het tweede seizoen telt tien afleveringen en is op Netflix te bekijken vanaf 21 juni.

Music Maestro

AB Canapé: de bezwerende synthpop van Oscar and the Wolf

Door het coronavirus moeten we allemaal in ons kot blijven. Om de pijn wat te verzachten en om de tijd te vullen, kan je dankzij AB Canapé concerten herbekijken vanuit je zetel. Deze concerten worden

35 jaar na benefietsingle ‘We Are The World’: hoe verging het de liefdadigheidsartiesten?

Op 7 maart 1985 verscheen één van de bekendste benefietsingles ooit: ‘We Are The World’. De opbrengst ging naar de slachtoffers van de hongersnood in Ethiopië. Uitvoerder was de supergroep USA for Afr

AB Canapé: herbeluister de electropop van SOLDOUT

Door het coronavirus moeten we allemaal in ons kot blijven. Om de pijn wat te verzachten en om de tijd te vullen, kan je dankzij AB Canapé concerten herbekijken vanuit je zetel. Deze concerten worden

AB Canapé: stevige garagepunk met SONS

Door het coronavirus moeten we allemaal in ons kot blijven. Om de pijn wat te verzachten en om de tijd te vullen, kan je dankzij AB Canapé concerten herbekijken vanuit je zetel. Deze concerten worden

AB Canapé: de rauwe postpunk van Whispering Sons

Door het coronavirus moeten we allemaal in ons kot blijven. Om de pijn wat te verzachten en om de tijd te vullen, kan je dankzij AB Canapé concerten herbekijken vanuit je zetel. Deze concerten worden

Clip van de week: Wash Off

'We live in strange times', zoals de Engelse schrijver Douglas Adams placht te zeggen. In heel wat landen ligt het sociale leven helemaal plat. Ook wij Belgen worden gevraagd “in ons kot” te blijven.

AB Canapé: de koortsige poprock van Balthazar

Door het coronavirus moeten we allemaal in ons kot blijven. Om de pijn wat te verzachten en om de tijd te vullen, kan je dankzij AB Canapé concerten herbekijken vanuit je zetel. Deze concerten worden

Proximus Pickx Live bij je thuis - Elke avond om 21u: een exclusief concert!

Nu de meesten van ons thuis zitten omwille van het coronavirus en al de concerten zijn afgelast, zet Proximus vanaf vrijdag 3 april concerten centraal op haar kanaal Picxk Live en op deze website. De

Elf jaar geleden ontdekte de wereld ene Susan Boyle

De Schotse zangeres Susan Boyle blaast vandaag 59 kaarsjes uit. Haar ster rees zo’n elf jaar geleden, door een inmiddels wereldberoemde auditie in Britain's Got Talent. Dit is het verhaal van de vrouw

AB Canapé: laat je meevoeren door Kapitein Winokio

Door het coronavirus moeten we allemaal in ons kot blijven. Om de pijn wat te verzachten en om de tijd te vullen, kan je dankzij AB Canapé concerten herbekijken vanuit je zetel. Deze concerten worden

Mijn quarantaine-dag: Chantal Acda geeft enkele tips om deze coronatijden door te komen

Om de coronaquarantaine iets draaglijker te maken, schotelt Proximus Pickx jou een nieuwe rubriek voor. In 'Mijn quarantaine-dag' vragen we bekende en iets minder bekende artiesten/muzikanten/acteurs

AB Canapé: Intergalactic Lovers verovert harten

Door het coronavirus moeten we allemaal in ons kot blijven. Om de pijn wat te verzachten en om de tijd te vullen, kan je dankzij AB Canapé concerten herbekijken vanuit je zetel. Deze concerten worden

Sport in de kijker

Proximus Sports serveert 5 doelpuntenrijke wedstrijden

Wegens het coronavirus zijn vrijwel alle grote sportevenementen wereldwijd uitgesteld of afgelast. In afwachting op betere tijden past Proximus Sports zijn programmering aan en biedt u elke dag de kan

One day, one goal: Roberto Carlos tart de wetten van de fysica

Roberto Carlos is een van de beste vleugelverdedigers uit de geschiedenis. De Braziliaan was tevens gezegend met een fantastische schotkracht en de gave om de bal een onvoorspelbaar traject mee te gev

On this day: Antwerpen uitverkoren als gaststad voor de Olympische Spelen 1920

Dag op dag 101 jaar geleden kreeg België voor het eerst en waarschijnlijk ook voor het laatst groen licht om de Olympische Spelen te organiseren. Gaststad Antwerpen mocht zich in 1920 opmaken voor het

Uitgelicht: vrouwen en jeugd aan de macht

Nu de coronapandemie de sportwereld een halt heeft toegeroepen en alle sportmanifestaties de komende weken uitgesteld of afgelast zijn, gooit Proximus Sports het over een andere boeg. Elke dag pikken

One day, one goal: Supersub Solskjaer schenkt Manchester United de Champions League

Flashback naar mei 1999. Tijdens de Champions Leaguefinale zal Manchester United constant moeten vechten tegen het gevoel dat dit niet hun wedstrijd zou worden. De Engelsen gaan in allerlaatste instan

On this day: wielerwereld neemt afscheid van Briek Schotte

16 jaar geleden, uitgerekend op de dag van de Ronde van Vlaanderen, blies tweevoudig winnaar Briek Schotte zijn laatste adem uit. De Laatste Flandrien werd 84 jaar. Een terugblik.

Uitgelicht: de meest historische remontada’s ooit in de Champions League

Nu de coronapandemie de sportwereld een halt heeft toegeroepen en alle sportmanifestaties de komende weken uitgesteld of afgelast zijn, gooit Proximus Sports het over een andere boeg. Elke dag pikken

Wielerjargon: hongerklop

Geen Ronde van Vlaanderen dit weekend, maar niet getreurd. In deze aflevering van wielerjargon zoomen we in op het fenomeen van de hongerklop. En laat dat nu net in de Ronde van Vlaanderen door nieman

One day, one goal: een voetbalgenie geeft zijn visitekaartje af op het WK ‘58

1958. Op een doordrenkt terrein in het Rasunda Stadium in Zweden zou een 17-jarige Braziliaan de wereld verbazen met zijn aangeboren voetbaltalent. De straatvoetballer uit Três Corações zou algauw de

On this day: Bjarne Riis ziet het levenslicht

Op 3 april 1964 zag Bjarne Lykkegård Riis het levenslicht. De Deense wielrenner en ploegleider zou niet onbesproken door het leven gaan. Een portret.

Uitgelicht: Charleroi aan het feest

Nu de coronapandemie de sportwereld een halt heeft toegeroepen en alle sportmanifestaties de komende weken uitgesteld of afgelast zijn, gooit Proximus Sports het over een andere boeg. Elke dag pikken

Benzema versus Giroud: wanneer sociale media uitgroeien tot een virtuele boksring

Afgelopen zondag heeft Karim Benzema een polemiek op gang getrokken, toen hij tijdens een Instagram Live sessie zijn ongezouten mening gaf over zijn concurrentiestrijd met die andere Franse spits Oliv

Focus op films, series & tv

Robert Downey Jr. blaast 55 kaarsjes uit: een greep uit zijn beste films

De Amerikaanse superster Robert Downey Jr. wordt vandaag 55 jaar. Tijd voor een terugblik op de bewogen carrière van de acteur, die zou uitgroeien tot een van de succesvolste acteurs aller tijden.

Stevige Belgische inslag in Lars von Triers meesterwerk "Nymphomaniac"

In deze tweede aflevering van onze zoektocht naar Belgen in internationale (top)films/series lichten we er "Nymphomaniac" uit. Dat meesterwerk van Lars von Trier had, naast een sterrenkast, met onder

Britse versus Amerikaanse detectiveseries: zijn ze zo verschillend?

Het accent, de kostuums en de favoriete sporten. Amerikanen en Britten delen dan wel dezelfde taal, maar daar lijken de gelijkenissen ook mee op te houden. Ook in televisieseries springen de stijlvers

"We gaan eens reclameren, dat zijn ze toch gewoon van de Marokkanen": de beste quotes uit 'First Dates'

'First Dates' heeft ondertussen ook Vlaanderen in zijn greep. Wij selecteerden voor jou de beste quotes en zinsneden van de single cupido's uit aflevering 9.

Luchtig het weekend in: Stuck On You wordt jouw vrijdagavondfilm

In deze zware tijden van corona mag er zeker ook eens gelachen worden. Geen beter plan te bedenken dan op vrijdagavond het weekend in te luiden met een portie humor. Daarom biedt televisiezender Q2 va

Bekijk La Casa de Papel, deel 4 nu op Netflix

Wacht. Wat? Deel 4 van 'La Casa de Papel', exclusief op Netflix? Vanaf 3 april? Ho maar! Even aanstippen in de agenda, want dit deel wil je toch echt niet missen.

Deze filmklassiekers veranderden voorgoed onze kijk op autisme

Vandaag is het Wereldautismedag. Wij grasduinden in het onmetelijke filmarchief en pikten er drie tijdloze filmklassiekers uit die een hoofdpersonage met autisme opvoeren.

"Gert Late Night" light maakt opwachting in coronatijden

Vanaf maandag 6 april trakteert Gert Verhulst Vlaanderen op een nieuwe jaargang van "Gert Late Night". Hoe het programma er concreet uit zal zien, is in deze coronatijden echter nog koffiedik kijken.

“Mijn geld is volledig op”: de beste quotes uit Blind Gekocht

Na het succesvol debuut krijgt het woonprogramma Blind Gekocht een vervolg. In het kraaknieuwe seizoen trekt Dina Tersago opnieuw de baan op met aankoopmakelaar Béa Vandendael en interieurarchitect Ba

Gratis films voor de hele familie in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx

Omdat we allemaal nog wat langer binnen moeten blijven, wil Proximus het bij je thuis zo aangenaam mogelijk maken. Daarom hebben we beslist om onze voordelen te verlengen tot en met 19 april met onder

Nieuw in april in Movies & Series

In april staan er weer nieuwe films en series voor je klaar in Movies & Series van Proximus Pickx! Kies tussen verhalen uit de criminele wereld, de sciencefictionwereld, Smurfenland en zelfs Vlaandere

Lachen geblazen met deze komedies voor het hele gezin

Slaat de verveling toe in deze coronatijden? Met deze komedies voor alle leeftijden uit de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx maak je het gezellig binnen! Het ideale vertier om de lockdown licht

Nieuws van het esports-front

Abdullah Waiss en Gilles Bernard tekenen contract bij KRC Genk

KRC Genk heeft van zich laten horen binnen de FIFA esports-scene door de komst van twee grote namen aan te kondigen. Abdullah Waiss en Gilles Bernard zullen in de toekomst het Limburgse shirt dragen.

Nycom: “De Proximus ePro League heeft veel deuren voor mij geopend”

In twee edities van de Proximus ePro League hebben enkele namen zichzelf in de schijnwerpers gezet. We gaan de spelers tegemoet die, na een seizoen als amateur, nu een profstatuut hebben! Een speler d

Speeldag 1 van ESL Proximus Cup op CSGO is kolfje naar de hand van Sector One

De eerste speeldag van de ESL Proximus Cup op CSGO vond plaats op 3 april. In dit artikel vind je alle resultaten van de competitie voor spelers uit de Benelux! Sector One bleek van meet af aan zeer s

Stan Van Dessel en Michel Vlap gaan de JPL-strijd virtueel met elkaar aan op FIFA 20

De meeste voetbalwedstrijden zijn wereldwijd uitgesteld vanwege het coronavirus. Professionele spelers kunnen hierdoor niet voetballen. België is geen uitzondering op de regel.

Dimitri Vegas en SMASH Esports organiseren liefdadigheidsevenement tegen corona

De Belgische organisatie SMASH Esports organiseert een liefdadigheidsevenement met een mix van gaming en muziek om donaties in te zamelen die gebruikt zullen worden om het coronavirus te bestrijden. P

ESL Proximus Cup: het CSGO-toernooi toegankelijk voor iedereen

In samenwerking met ESL organiseert Proximus de ESL Proximus Cup, een toernooi op Counter Strike: Global Offensive dat toegankelijk is voor iedereen. In dit artikel vind je alle informatie over deze c

RIV4L College League: eindklassementen krijgen stilaan vorm

Het aftellen is begonnen en de scholen beginnen aan hun laatste wedstrijden. Terwijl sommigen de witte vlag al hebben gehesen, zetten anderen alles op alles om de kwalificatie in de wacht te slepen. W

Belgen AztraL en Bilbo zijn Europees kampioen op Rocket League

Op zondag 29 maart stond Team Dignitas tegenover Renault Vitality in de finale van de Rocket League Championship Series (RLCS). Twee Belgen behoorden tot de line-up van de nieuwe Europese kampioen. De

Gilles Bernard: “Het niveau van de amateurspelers in de Proximus ePro League ligt heel hoog”

Tijdens de Proximus ePro League hebben veel commentatoren hun zegje gedaan. Ook Gilles Bernard, met Stefano Pinna momenteel een van de beste Belgische spelers op FIFA, had heel wat te vertellen. Gille

Sector One wint de Belgian League ongeslagen

30 maart wordt een dag die voor altijd tot de Belgische esportsgeschiedenis zal blijven behoren. Ondanks de lockdown hadden we het geluk om de allereerste finale van de Belgian League, de nationale co

De ploeg en persoonlijke tactiek van Moeskroen-profspeler “Rego”

We hadden eerder al een ontmoeting met RMPVal, die Moeskroen vertegenwoordigde in de reguliere competitie van de Proximus ePro League. Vandaag is het tijd voor Anthony Rocchetti, beter bekend onder he

Ronde van Zwitserland komt met primeur en laat profs virtuele koers rijden

De organisatoren van de Ronde van Zwitserland hebben vandaag een primeur aangekondigd. De WorldTour-wedstrijd zal tussen 22 en 26 april als eerste een volledig virtuele koers organiseren. "Daarin word

Top

Kinderslot geactiveerd

Voer uw pincode in om kinderslot gedurende 10 minuten uit te schakelen.

De pincode die je ingaf is niet correct. Probeer opnieuw.

Je pincode vergeten? Bel 0800 99 696

Hulp?

Het kinderslot is uitgeschakeld gedurende 10 minuten.