Netflix in juni: deze films, series en docu’s staan op het menu!

Series | Juni brengt niet alleen zon en onweer, Netflix serveert ook deze maand weer heel wat nieuwe films, series en docu’s.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Jennifer Aniston en Adam Sandler komen naar Netflix met ‘Murder Mystery’, en in ‘I Am Mother’ wordt de mensheid met uitsterven bedreigd.

Seriegewijs mogen we ons onder meer te goed doen aan het vijfde seizoen van ‘Black Mirror’ en een Kiefer Sutherland in goede vorm voor seizoen 3 van ‘Designated Survivor’. En daarnaast, een aantal gloednieuwe series!

Hieronder, tien highlights voor juni.

Black Mirror, seizoen 5

We beginnen meteen met een klepper, want seizoen 5 van Black Mirror is er!

Omdat de productie van het interactieve ‘Bandersnatch’ meer tijd in beslag nam dan voorzien, hebben we iets langer moeten wachten op het nieuwe seizoen. Een kort seizoen bovendien, want het telt slecht drie afleveringen.



In ‘Rachel, Jack and Ashley Too’ zie je Miley Cyrus als een mentaal niet erg stabiele popster die nieuwe wegen probeert te bewandelen. In ‘Smithereens’ slaan bij een Londense Uber-chauffeur de stoppen door, en in ‘Striking Vipers’ krijgen twee oude schoolvrienden weer contact in de VR-versie van hun favoriete videogame.

Het derde seizoen van 'Black Mirror' is nu beschikbaar op Netflix.


Tales of the City

De nieuwe Netflix-miniserie ‘Tales of the City’ breit een nieuw hoofdstuk aan de populaire boeken van Armistead Maupin. In de hoofdrollen zie je Laura Linney (Ozark) en Elliot Page.



Mary Ann (Laura Linney) keert terug naar het hedendaagse San Francisco en wordt herenigd met haar geadopteerde dochter Shawna (Ellen Page) en haar ex-man Brian (Paul Gross), die ze twintig jaar eerder had achtergelaten om aan haar carrière te werken.

‘Tales of The City’ telt tien afleveringen en is nu beschikbaar op Netflix.

Designated Survivor, seizoen 3

Even leek het erop dat het bij twee seizoenen zou blijven voor Designated Survivor, want ABC trok de stekker eruit. Maar dan bemoeide Netflix zich ermee: de streamingdienst kocht de rechten over en bestelde een nieuwe jaargang.

Het is dus nog niet gedaan voor Tom Kirkman (Kiefer Sutherland). Integendeel, zijn strijd is nog maar net begonnen:



President Tom Kirkman is een hoop van plan met zijn land. In het nieuwe seizoen voert hij campagne voor de aankomende verkiezingen. Op zijn pad: ethische dilemma’s, internationale incidenten en de dreiging van nieuwe terroristische aanvallen.

Het derde seizoen van ‘Designated Survivor’ telt tien afleveringen, een pak minder dan de eerste twee seizoenen, en is nu te bekijken op Netflix.

I Am Mother

‘I Am Mother’ is een scifi-thriller van Grant Sputore met Hilary Swank, Clara Rugaard en Rose Byrne.



Het verhaal draait rond een tienermeisje (Clara Rugaard) dat als eerste van een nieuwe generatie mensen wordt opgevoed door Moeder (Rose Byrne), een robot die werd ontworpen om de aarde opnieuw te bevolken wanneer het menselijke ras uitsterft. De unieke band tussen het tweetal komt echter onder druk te staan als een gewonde vreemdeling (Hilary Swank) met nieuws komt dat twijfel zaait over alles wat Moeder heeft verteld over de buitenwereld en haar bedoelingen.

Deze film is nu beschikbaar op Netflix.

Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story by Martin Scorsese

In deze mix van feiten en fantasie blikt filmmaker Martin Scorsese terug op Bob Dylans Rolling Thunder Revue-tour in 1975, in een land dat klaar was voor vernieuwing.

De documentaire schetst het contrast tussen de moedeloosheid die in 1975 heerste in Amerika en de optimistische muziek van Bob Dylan in dat najaar.



Martin Scorsese biedt met deze documentarie/concertfilm een unieke filmbeleving. Met Joan Baez, Rubin 'Hurricane' Carter, Sam Shepard, Allen Ginsberg en Bob Dylan, die zijn eerste interview voor de camera geeft sinds meer dan tien jaar.

Vanaf 12 juni op Netflix.

Jinn

‘Jinn’ is de eerste Arabische Netflix Original-reeks. De serie telt vijf afleveringen en speelt zich af in het Amman van tegenwoordig.



Het leven van een groep middelbare scholieren wordt op zijn kop gezet als er tijdens een schooluitstap naar Petra twee djinns verschijnen, een goede en een slechte. De school wordt een slagveld voor bovennatuurlijke krachten en zal voor hen nooit meer hetzelfde zijn.

Vanaf 13 juni beschikbaar op Netflix.

Trinkets

Vanaf 14 juni kun je kijken naar het eerste seizoen van ‘Trinkets’, een serie over drie tienermeisjes met een gezamenlijke ‘hobby’: stelen.




Wanneer drie tienermeisjes uit dezelfde middelbare school elkaar leren kennen tijdens een opgelegde bijeenkomst van Shoplifter’s Anonymous, ontstaat er een onwaarschijnlijke vriendschap. Het buitenbeentje Elodie (Brianna Hildebrand, Deadpool), de mysterieuze Moe (Kiana Madeira, The Flash) en de schijnbaar perfecte Tabitha (Quintessa Swindell) vinden kracht bij elkaar terwijl ze worstelen met problemen in hun families en op school.

'Trinkets' is gebaseerd op de young adult-roman van Kirsten "Kiwi" Smith, die ook optreedt als executive producer voor de serie.

Vanaf 14 juni op Netflix.

Murder Mystery

Wie zin heeft in een Netflix Original-comedy, kan vanaf 14 juni Jennifer Aniston en Adam Sandler aan het werk zien in ‘Murder Mystery’.



Een New Yorkse politieman (Adam Sandler) komt eindelijk zijn belofte na en neemt zijn vrouw (Jennifer Aniston) mee op reis door Europa. Tijdens een toevallige ontmoeting in het vliegtuig worden ze uitgenodigd voor een intieme familiebijeenkomst op het enorme jacht van de bejaarde biljonair Malcolm Quince. Als Quince wordt vermoord, worden ze de hoofdverdachten in een modern detectiveverhaal.

Een film van Kyle Newacheck, met naast Jennifer Aniston en Adam Sandler rollen voor o.a. Luke Evans, Gemma Arterton, Luis Gerardo Mendez en Terence Stamp.

Vanaf 14 juni op Netflix.

Marvel’s Jessica Jones, seizoen 3

Goed nieuws voor de fans van Miss Jessica Jones, want het derde seizoen komt eraan. Alias Investigations is vanaf 14 juni back in business. Voor de laatste keer, dat wel, want een vierde seizoen komt er niet.

In het nieuwe seizoen moet Jessica opnieuw afrekenen met haar demonen, en krijgt ze een sinistere psychopaat op haar pad. Eentje die vindt dat ze geen held is, en dat ook nooit zal worden.



Om de boel te redden, zal ze eerst de getroebleerde relatie met haar zus Trish Walker moeten herstellen. Niet evident, als je rekening houdt met wat er gebeurde op het einde van het vorige seizoen…
 
Krysten Ritter keert uiteraard terug als Jessica Jones en verder zie je onder meer Rachael Taylor (Trish Walker), Carrie-Anne Moss (Jeri Hogarth), Eka Darville (Malcolm Ducasse) en nieuwe gezichten Janet McTeer en J.R. Ramirez.

Seizoen 3 van ‘Marvel’s Jessica Jones’ telt dertien afleveringen en is beschikbaar vanaf 14 juni.

Dark, seizoen 2

De Duitse serie ‘Dark’ krijgt er vanaf 21 juni een tweede seizoen bij, en dat vinden wij geweldig goed nieuws!



In het nieuwe seizoen zit Jonas vast in de toekomst en probeert hij wanhopig zijn weg terug te vinden naar Winden, anno 2020. Ondertussen proberen zijn vrienden Martha, Magnus en Franziska uit te vissen wat Bartosz te maken heeft met de mysterieuze incidenten uit het eerste seizoen. Meer en meer mensen raken verstrikt in de gebeurtenissen, in gang gezet door een obscure figuur die alles doorheen verschillende tijdzones lijkt te controleren.

Het tweede seizoen telt tien afleveringen en is op Netflix te bekijken vanaf 21 juni.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top