Veelgestelde vragen over mobiele abonnementen

Mobiel klant worden

Je hebt beslist om van operator te veranderen? Super! Het gaat heel eenvoudig om klant te worden: wij zorgen voor alles!

 • Online
  Volg deze stappen:
  • Voeg je gsm-abonnement of je pack aan het winkelmandje toe.
  • Kies 'nieuwe klant' en voer je gegevens in.
  • Geef je operator op (voor internet, vaste lijn of gsm).
  • Vermeldt het als je je huidige nummer wenst te behouden.
 • In de shop: ga langs in de dichtstbijzijnde Proximus Shop.

Geen probleem: wij zorgen voor de overdracht van je nummer!

 1. Eens je een mobiel abonnement online hebt besteld kom je in de productconfiguratie.
 2. Kies je huidige operator uit de lijst en geef het gsm-nummer in dat je wil overdragen.
 3. Dan moet je enkel je klantennummer bij je huidige operator meegeven. Als je een prepaid abonnement hebt moet je ook het simkaartnummer meegeven.

Selecteer het abonnement dat bij je past en klik op 'In mandje'. Je resterende belkrediet van je herlaadkaart wordt automatisch afgetrokken van je eerste factuur.

De overdracht van je nummer is helemaal gratis. Je hoeft bij je bestelling enkel aan te geven dat je je nummer wilt behouden. Wij doen de rest.

Of je klant bent van Proximus of van een andere operator maakt niet uit: je kunt blijven bellen en sms'en terwijl wij de overdracht uitvoeren.

 1. Kies je gsm-abonnement
  Het enige wat je bij de hand moet houden bij je bestelling zijn je klant- en simkaartnummer bij je huidige gsm-operator. Heb je een prepaid abonnement, dan heb je je simkaartnummer nodig.
 2. Wij zorgen voor alles
  Zodra de online bestelling is afgerond, nemen we contact op met je huidige operator om je contract op te zeggen en zetten we je nummer over naar Proximus. We zorgen ervoor dat je gsm-nummer hetzelfde blijft. Dit duurt maximaal 3 werkdagen. In tussentijd ontvang je je Proximus-simkaart.
 3. Sit back and relax
  Van zodra alles gefixt is, krijg je een sms'je dat je abonnement ready to go is. Wanneer je huidige netwerk niet meer beschikbaar is, kan je je simkaart vervangen en na maximaal 30 minuten kan je beginnen met bellen, surfen, sms'en... zoals gewoonlijk.

Uiteraard, je kan op deze pagina genieten van onze smartphone-deals.

Als je een abonnement met smartphone online bestelt dan wordt je nieuwe toestel gratis thuis geleverd. Je kunt de leveringsdatum kiezen op het ogenblik dat je bestelt.

Heb je nu al een mobiel Proximus-abonnement? Dan moet je geen nieuwe simkaart hebben. Binnen enkele uren na je aankoop krijg je een activatiesms en dan ben je ready to go!

En heb je momenteel een prepaidkaart of een simkaart bij een ander? Geen stress, wij fixen alles en je ontvangt zo snel mogelijk een nieuwe simkaart met de post of in een Proximus Shop vlakbij. Gevolgd door een activatiesms. Overstappen is eenvoudig!

Al klant?

Volg deze eenvoudige stappen:

 1. Eens je een gsm-abonnement hebt besteld, log in op MyProximus.
 2. Kies 'Proximus' in de operator-lijst en het gsm-nummer dat je wil overdragen.
 3. Voor elk nummer dat je wil overdragen moet je het simkaartnummer ook meegeven, hou dit dus zeker bij de hand.

Opgelet, je kan enkel een gsm-nummer behouden als dit niet gekoppeld is aan een smartphone.

Heb je al ingetekend op een smartphone met abonnement of geniet je momenteel van een pack, een promotie of een bijkomende optie?

Contacteer ons via chat of stap een winkel binnen en wij zullen je verder helpen met deze aanpassing.

Geen probleem, je kan je abonnement eenvoudig wijzigen via MyProximus. Geen enkele verplichting, je kan op elk moment van gedachten veranderen. En het is gratis

Heb je nu al een mobiel Proximus-abonnement? Dan moet je geen nieuwe simkaart hebben. Binnen de paar uur na je aankoop krijg je een activatiesmsje en dan ben je ready to go!

Nog geen Proximus mobiel abonnement? Je ontvangt je nieuwe simkaart per post. Deze is actief en klaar voor gebruik. Het enige wat je hoeft te doen is de simkaart in je telefoon te plaatsen en verbinding maken.

Je kan je tariefplan eenvoudig en gratis wijzigen. Zonder verplichtingen, je kan op elk moment weer van gedachten veranderen.

Tuurlijk! We doen de switch zonder enige extra kosten.

 • Op MyProximus app: in je pack, voeg gewoon een mobiel abonnement toe.
  Heb je de app nog niet? Download nu de MyProximus app
 • Op de site: ga naar de mobiele pagina. Na het inloggen kan je het abonnement van je keuze aan je pack toevoegen door op "Bestel nu" te klikken.

Je kunt je verbruik op elk moment volgen op onze MyProximus-app en we sturen je een sms om je te verwittigen vooraleer je jouw volume overschrijdt. Zo vermijd je onaangename verrassingen wanneer je je factuur ontvangt.

Als je mobiel internetvolume vaak ontoereikend is, raden we je aan te kiezen voor een hoger mobiel abonnement, of een mobiel abonnement in een pack, zodat je van nog meer voordelen kan genieten.

Als je tijdelijk extra surfvolume nodig hebt en je je huidige gsm-abonnement wenst te behouden, activeer dan een van de Data opties. Op MyProximus kan je van 500 MB tot 2,5 GB extra toevoegen.

Indien je problemen ondervindt met mobiel surfen kan je je gsm heel gemakkelijk configureren met onze online tool.

Mobiele abonnementen

De gsm-abonnementen en zijn voordelen (bellen, sms’en, mobiele data, favoriete app) zijn geldig in België en onderweg binnen de EU + IJsland, Noorwegen en Liechtenstein.

Lijst van landen waar je je nationale abonnement kunt gebruiken om te bellen, sms'en en surfen: Åland-eilanden (Finland), Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Frans-Guyana, Gibraltar, Griekenland, Guadeloupe (Franse Antillen), Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Martinique (Franse Antillen), Mayotte, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Réunion, Roemenië, Saint-Barthélemy (Franse Antillen), Sint-Maarten (Franse Antillen), Slovakije, Slovenië, Spanje, Tsjechische Republiek, Verenigd Koninkrijk en Zweden + IJsland, Liechtenstein, Noorwegen.

Ben je niet zo’n krak in aardrijkskunde? Zoek dan effe de EU-landen op voor je vertrekt. Neem nu Andorra, Monaco, San Marino, Zwitserland en Vaticaanstad. Ze lijken EU, maar zijn het niet!

Buiten de EU zijn ook GB, SMS en belminuten niet geldig. Je moet dan betalen voor elke MB, belminuut of sms. De exacte prijzen verschillen van land tot land.

Check ze op onze site

Kies een favoriete app van Twitter, Pinterest, Snapchat, WhatsApp, Facebook en Messenger. Standaard activeren we WhatsApp voor alle mobiele abonnementen. Wanneer je naar deze apps luistert/download zal er geen dataverbruik in rekening worden gebracht.

Na activering kies je je favoriete app via MyProximus. Je kunt je favoriete app eenmaal per maand veranderen.

Dat hangt af van het gsm-abonnement:

Met Mobilus 5G Unlimited
In België, surf je onbeperkt aan de hoogste snelheid via onze 4G, 4G+ en 5G netwerk. In de rest van de Europese Unie: beschik je over 50 GB. Boven 50 GB zal je aan aan maximale snelheid verder surfen maar een kleine toeslag betalen (€ 0,0036/MB).

Met Mobilus XL Unlimited
Elke maand, beschik je over 35 GB aan maximale snelheid op 4G in België en de Europese Unie. Als je meer verbruikt blijf je verder surfen met een verlaagde snelheid (maximum 512 kbps) zonder meerkost.

Met Unlimited Premium in een Flex pack
In België surf je onbeperkt aan de hoogste snelheid via onze 4G, 4G+ en 5G netwerk. In de rest van de Europese Unie beschik je over 50 GB. Boven 50 GB zal je aan maximale snelheid verder surfen maar een kleine toeslag betalen (€ 0,0036/MB).

Met Unlimited in een Flex pack
In België en in de Europese Unie: surf 40 GB aan volle snelheid, daarna kosteloos verder surfen aan verlaagde snelheid van 512 kbps.

Met Unlimited Light in een Flex pack
In België en in de Europese Unie: surf 20 GB aan volle snelheid, daarna kosteloos verder surfen aan verlaagde snelheid van 512 kbps.

Je beschikt over maximaal 500 sms'en per dag. Wanneer je dit aantal hebt bereikt, zullen je sms'en geblokkeerd worden tot middernacht. De volgende dag kan je gewoon weer opnieuw sms'en versturen. Heb je geen idee hoeveel sms'en je verstuurt per dag? Geen nood, je zal een waarschuwing krijgen wanneer je 400 sms'en hebt verstuurd en je krijgt opnieuw een sms'je wanneer je de limiet van 500 sms'en hebt bereikt. Eén SMS bestaat uit 160 karakters.

Mobiele abonnementen met smartphone

Stapte je recent in een contract met gecombineerd abonnement + smartphone? Dan kan je zonder problemen overschakelen. Je betaalt dan je abonnement, plus de DataPhone optie die je nu ook betaalt.

Heb je al veel langer zo’n contract met smartphone? Dan moet je even de kleine lettertjes nalezen. Je kan je contract namelijk niet zomaar stoppen en zal dus opzegkosten moeten betalen. 

Ik wil meer weten over de wijzigingsvoorwaarden

Als je een abonnement met smartphone online bestelt dan wordt je nieuwe toestel gratis thuis geleverd. Je kunt de leveringsdatum kiezen op het ogenblik dat je bestelt.

Promoties en tarieven

De promotie is enkel beschikbaar voor een nieuw mobiel abonnement. Je betaal een promotieprijs voor de duur van de specifieke promotie (bijvoorbeeld de eerste 6 maanden). Na deze eerste maanden betaal je de volledige prijs van het gekozen abonnement.

In het algemeen zijn promoties niet cumuleerbaar met andere lopende promoties of het gezamenlijk aanbod van een smartphone met abonnementen en zijn enkel beschikbaar voor een nieuwe mobiel abonnement.

De webpromo is niet geldig met de reservering van een toestel via Click&Collect in een Proximus Shop.

Bekijk de roaming- en internationale tarieven van je gsm-abonnement wanneer je in het buitenland bent of wanneer je naar het buitenland belt.

FullControl abonnementen

Met een "klassiek" mobiel abonnement kun je in alle vrijheid bellen, sms'en en surfen in België en in de Europese Unie. Verbruik je meer dan in je abonnement opgenomen is of reis je buiten de EU, dan heb je de mogelijkheid om je maandelijkse bundel te overschrijden. Je wordt dan gefactureerd tegen het tarief dat geldt buiten de bundel. Je kan je verbruik volgen via MyProximus en via sms-meldingen.

Met FullControl, overschrijd je nooit je maandelijkse budget: eens je data is opgebruikt, kan je niet meer surfen. Je kan wel onbeperkt blijven bellen en sms’en. Geen verrassingen meer op je factuur! Dé oplossing voor kids.

Wil je graag verder surfen? Geen probleem, herlaad je abonnement online.

Met deze oplossing vermijd je extra bijkomende kosten op diensten zoals speciale telefoonnummers (0900,…), internationale telefoongesprekken, roaming (buiten EU) en diensten van derden. 

Eens je een FullControl-abonnement hebt besteld, log in op MyProximus. Kies ‘Proximus’ in de operator-lijst en het gsm-nummer dat je wil overdragen. Voor elk nummer dat je wil overdragen moet je het simkaartnummer ook meegeven, hou dit dus zeker bij de hand. Opgelet, je kan enkel een gsm-nummer behouden als dit niet gekoppeld is aan een smartphone.

Heb je al ingetekend op een smartphone met abonnement of geniet je van een pack, een promotie of een bijkomende optie? Contacteer ons via chat of stap een winkel binnen en wij zullen je verder helpen met deze aanpassing.

Geen paniek, je kan herladen wanneer nodig! Zodra je bundel is opgebruikt kan je niet meer bellen en surfen, maar nog wel gebruikmaken van onbeperkt sms'en. Je vindt dat je meer nodig hebt? Of je moet kunnen bellen vanuit het buitenland? Herlaad gewoon je abonnement online!

Epic abonnementen

Epic is een mobiel abonnement voor de jongeren. Eentje dat veel verder gaat dan een simpel prijsplan alleen. We bieden onbeperkte data voor de sociale media & muziekapps die volgens onderzoek het meest gebruikt worden door jongeren. Daarnaast krijg je nog onbeperkt sms’en, 90 of zelfs 120 minuten bellen en 3 of 4 GB extra data voor al de rest.

De social media apps zijn Instagram, Facebook, WhatsApp, Messenger, Pinterest, Twitter en Snapchat. Je moet niet eentje kiezen, je hebt ze allemaal tegelijk.

De muziekapps zijn Spotify, Apple Music, Deezer, Soundcloud, Google Play Music, One World Radio-Tomorrowland, Audiomack en TikTok.

Wanneer je naar deze apps luistert/download zal er geen dataverbruik in rekening worden gebracht.

Ik wil meer weten over Epic

Dat hangt er volledig van af hoe zot je met de gsm doet! Gebruik je vooral social media en muziekapps, die al je mobiele data doen verdampen? Dan is Epic voor jou ideaal. Gebruik je echter vooral andere apps? Dan kun je beter een van onze Mobilus-abonnementen overwegen.

Ook de concullega's hebben verschillende mogelijkheden, natuurlijk. Al denken we niet dat ze interessanter zijn dan de onze ;-). Wil je graag een duidelijk overzicht? Bekijk dan de vergelijkingstool.

Goeie vraag! Je kan aan maximale snelheid data binnenhalen voor al je inbegrepen Epic apps, tot je 25 GB voor Epic stories & beats en 40 GB voor Epic videos hebt opgebruikt. Daarna zal je internetsnelheid voor deze apps lager liggen in België en binnen de EU, namelijk 512 kB per seconde. Geen zorgen, dit is nog steeds hoog genoeg om je apps verder te gebruiken. Om je een idee te geven: in theorie luister je naar Spotify in normale kwaliteit aan 96 kB per seconde. Wist je trouwens dat je 625 uur lang naar Spotify zou kunnen luisteren voor dat er 25 GB zou zijn opgebruikt?

De social media apps zijn Instagram, Facebook, WhatsApp, Messenger, Pinterest, Twitter en Snapchat. Je moet niet eentje kiezen, je hebt ze allemaal tegelijk. En alle verbruik is inbegrepen, dus ook het uploaden of downloaden van foto’s, Instagram TV, video’s verzenden,...

By the way: de Facebookvideo’s die je bekijkt in je nieuwsoverzicht, die zijn inbegrepen. Ook als je op de video klikt en op een videopagina van Facebook terechtkomt, zit dit in je eindeloze hoop. Maar let op: als je via Facebook op YouTube terechtkomt, dan is de mobiele data niet meer gratis. Ah ja, YouTube is niet inbegrepen bij Epic stories of Epic beats. Wel een grote Youtube fan? Bekijk dan eens Epic videos mobiele abonnement.

De muziekapps zijn Spotify, Apple Music, Deezer, Soundcloud, Google Play Music, One World Radio-Tomorrowland, Audiomack en TikTok. En ook hier geldt dat alle vebruik is inbegrepen, ook als je Spotifylijsten zou downloaden.

Wanneer je naar deze apps luistert/download zal er geen dataverbruik in rekening worden gebracht. Met "eindeloos luisteren" bedoelen we dus dat je geen data moet betalen. Maar dit wil niet zeggen dat je nu een premium abonnement hebt voor deze diensten. Dat moet je zelf regelen, als je dat wilt.

De videoapps zijn Netflix, Youtube, Twitch en Pickx.

Ja hoor. Als je meer data nodig hebt dan de 3 of 4 GB in je bundel, kan je 500 MB extra mobiele data kopen, voor maar 5 euro. Die blijft dan 31 dagen geldig. Dit doe je gemakkelijk via de app. Je kan dit zelf activeren, ook als je niet zelf de factuur betaalt, maar vraag de betaler misschien even of dit ok is ;-)

Binnen de 27 EU-landen (+ het Verenigd Koninkrijk, IJsland, Liechtenstein en Noorwegen) is je nationale tariefplan gewoon geldig en kan je gewoon gebruikmaken van je Epic apps, zonder voor mobiele data te betalen. Er is wel een limiet van 25 GB voor Epic stories & beats en 40 GB voor Epic videos. Wanneer je die 25 GB opgebruikt zal je internetsnelheid voor deze apps lager liggen in België en binnen de EU, namelijk 512 kB per seconde.

De 3 of 4 GB die je krijgt voor alle andere apps, kan je ook gewoon gebruiken in de rest van de EU. Net als de belminuten en de onbeperkte sms’jes.

Ben je niet zo’n krak in aardrijkskunde? Zoek dan effe de EU-landen op voor je vertrekt. Neem nu Andorra, Monaco, San Marino, Zwitserland en Vaticaanstad. Ze lijken EU, maar zijn het niet!

Buiten de EU is er geen gratis data voor je social media, muziek of video apps. Ook je stack van 3/4 GB en je belminuten zijn hier niet geldig. Je moet dan betalen voor elke MB, belminuut of sms. De exacte prijzen verschillen van land tot land.

Check ze op onze site!

In het buitenland

Mobiel abonnement aan een pack toevoegen

Al Proximus klant

Proximus klant worden

Abonnement veranderen

Abonnementen vergelijken

Epic abonnement

Favoriete apps

FullControl abonnement

Telefoonnummer behouden

Meer data

Tarieven buiten de bundel

Promoties

Abonnement met smartphone

Operator veranderen

Onbeperkte data

Onbeperkt sms'en

Hulp nodig?

Vragen over ons aanbod?

Een expert staat voor u klaar