Wat 5G voor uw bedrijf kan betekenen

Vind uw bedrijf opnieuw uit met 5G

De mogelijkheden van 5G

5G brengt nieuwe functionaliteit in de eigen infrastructuur van het bedrijf. Bereidt uw organisatie zich al voor op een toekomst met 5G?

Wenst u meer te weten over 5G of wilt u deze technologie beter begrijpen? Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

5G use cases

Hooyberghs en Mr. Watts

Mr. Watts ontwikkelde voor bouwonderneming Hooyberghs een digitale applicatie voor het visualiseren van ruimte-indelingen, plattegronden, 3D-modellen en digital twins om ontwerpen van een gebouw op schaal en in context te ervaren.

De hoge bandbreedte, de lage latency en het sterk beveiligde karakter van 5G- zorgen voor de nodige stabiliteit om het eindresultaat van een project te visualiseren, zowel op de werf als op afstand.

Dovy Keukens

Dovy Keukens past virtual reality toe om aan klanten te tonen hoe hun toekomstige keukenproject er zal uitzien. In de toekomst zullen ze naar augmented reality evolueren waardoor klanten de keuken in hun keukenruimte kunnen visualiseren en er zelfs virtueel in kunnen rondlopen. Voor een perfecte beleving van de 360 graden-visualisatie is een stabiele netwerkverbinding zoals 5G essentieel.

GZA Ziekenhuizen & Helicus

GZA Ziekenhuizen test met drones om apotheekbereidingen en stalen van bloed, urine en menselijk weefsel te vervoeren tussen de verschillende ziekenhuiscampussen. De onderneming Helicus staat in voor de dronetransporten. Voor zulke missiekritieke transporten is 5G zeer interessant.

H. Essers

H. Essers zet in op visietechnologie en AI om aan beeldherkenning te doen. Om hun jaarlijkse wall-to-wall count te optimaliseren, ontwikkelden ze een toestel dat ze kunnen monteren op een reachtruck, dat zich bewust is van de locatie in het magazijn en op die manier automatisch de barcodes van alle pallets in het magazijn kan capteren. Voor zulke toepassingen is een beveiligd en snel netwerk noodzakelijk.

Toepassingsgebieden voor 5G

Ontdek enkele domeinen waar 5G het verschil zal maken

5G in openbare veiligheid

Snel en gepast ingrijpen op basis van livebeelden en -data.

5G in transport en logistiek

Waarom u op de 5G sneltrein moet springen?

5G in manufacturing

Sneller produceren, assembleren, trainen en alle nodige info krijgen.

Voordelen van 5G

Snelheid

  • Zeer grote mobiele bandbreedte
  • Veel hogere theoretische maximumsnelheden dan met 4G
  • Mogelijk alternatief voor vaste breedband, wanneer deze niet beschikbaar is

Latency

  • Reactietijd van 5G-verkeer theoretisch beperkt tot 1/1000e van een seconde
  • Ogenblikkelijkheid en betrouwbaarheid die onontbeerlijk zijn voor applicaties die onmiddellijke reactie vereisen (virtual reality, autonoom vervoer, robotisering, ...)

Network slicing

Met 5G zal het netwerk kunnen worden opgedeeld in 'slices', die worden toegewezen aan specifieke toepassingen, zoals de hulpdiensten tijdens een evenement.

Energy efficiency

5G-netwerken gebruiken weinig stroom als er weinig verkeer is, wat het stroomverbruik van de antennes vermindert.

Hebt u plannen voor een 5G-project en nood aan een testomgeving?

Het 5G-innovatioeplatform van Proximus is een unieke omgeving waar u uw 5G-projecten in de praktijk kunt valideren in samenwerking met Proximus. Doe ervaring op vooraleer u verdere investeringen doet.

Beschikbaarheid & uitrol

Waar is 5G beschikbaar?

Het 5G-netwerk zal geleidelijk worden uitgerold. Raadpleeg onze interactieve kaart om te weten of 5G in jouw regio beschikbaar is.

De uitrol van 5G gebeurt in verschillende fasen

Zowel eindgebruikers als ondernemingen zullen de vruchten plukken van deze mobiele technologie.

Ontdek de uitrol Nieuw venster

Hoe kunt u profiteren van 5G?

5G-compatibele smartphones

Wat je nog niet wist over 5G

Veelgestelde vragen

De overheid over 5G