Hoe kan je het wifi-signaal verbeteren in de tuin?

Gepubliceerd op 22/05/2019 in Bits & Bytes

Je hebt het wellicht zelf ook al meegemaakt. Lekker relaxen in de tuin of op het terras, met een lekker glaasje en wat snacks erbij. Maar terwijl je rondsurft of Netflix en co aan het gebruiken bent op de smartphone, tablet of laptop, voel je de bui al hangen: het wifi-signaal is niet zo sterk als in je woning zelf. Zeker als je een grote tuin hebt. Nu, gelukkig zijn er oplossingen om dat makkelijk te verbeteren. We zetten je stap voor stap op weg.

Hoe kan je het wifi-signaal verbeteren in de tuin?

Om te beginnen is het belangrijk om weten dat een pak zaken het wifi-signaal beïnvloeden, en het zo je router niet makkelijk maken. Zo zijn de muren van baksteen en beton een serieuze storingsbron. Maar ook marmer, hout en zelfs synthetische materialen spelen een rol. En dan hebben we het nog niet eens over waterbronnen, zoals een gootsteen of je zwembad in de tuin.

Wist je trouwens dat ook verschillende elektrische toestellen het wifi-signaal verminderen, en zo nefast zijn voor je internetsnelheid? Vooral als ze elektromagnetische golven uitzenden, zoals de microgolfoven of je draadloze speakers.

Begin dus allereerst met deze zaken zoveel mogelijk te elimineren, tussen de router en waar jij in de tuin of op het terras zit. Natuurlijk kan je geen muren slopen, maar begin al met de router zo centraal mogelijk in huis te zetten, op tafelhoogte. En zo dicht mogelijk bij de plekken waar je graag surft of series en films online bekijkt. Plaats de router zeker niet in een kast of vlak naast elektriciteitskabels.

  1. Meten is weten. Ook voor wifi in de tuin.

    Bekijk voor én na het verbeteren van het wifi-signaal objectief hoe snel het surfen gaat, via een aantal toestellen. Misschien is de realiteit niet zo slecht. Of ligt het eerder aan je verouderde laptop, tablet of smartphone.

    Een goede manier om dit te testen, is door onze handige Home Optimizer App voor Android of iOS te downloaden. Je meet er niet alleen de snelheid van je internetverbinding mee, maar komt ook te weten hoe je dit kan verbeteren. De app zorgt namelijk voor de technische finetuning, zoals het kiezen van de juiste wifi-kanalen en frequentie. Een online alternatief is onze Speedtest.

  2. De oplossing voor wifi in de tuin: een Wi-Fi Booster

    Lukt het je ondanks alles toch niet om ook buiten een vlotte internetverbinding te hebben? Dan kan je nog altijd het wifi-signaal verbeteren door het simpelweg te herhalen in huis. Onze Wi-Fi Booster is daar een goed voorbeeld van. Het levert vooral in je woning een kwaliteitsvolle wifi-verbinding in elke ruimte op, maar kan ook helpen bij je internetverbinding in de tuin of op het terras. En een extra voordeel: je kan draadloos je tv-decoder erop aansluiten.

Erik

Digital en content marketeer. Tuinieren is mijn passie, net als eten. En na het sporten binge ik maar wat graag series of films.

Andere artikels van Erik