Hoe zet ik tekst in bold in WhatsApp?

Gepubliceerd op 02/06/2021 in Gouden tips van…

Hoe zet ik tekst in bold in WhatsApp?

Soms wil je je in WhatsApp net iets beter uitdrukken dan wat mogelijk is met de standaard tekstopmaak. Dan kan je kiezen om tekst in het vet te zetten in WhatsApp of zelfs in cursief en doorgehaald. Ontdek hier hoe je dat precies doet bij iOs en Android.

In de berichtenapp WhatsApp kan je tekst voorzien van opmaak en zo berichten versturen die vetgedrukt, cursief of doorgestreept. Daarnaast kan je ook nog kiezen voor een lettertype waarbij je meer ruimte hebt tussen de verschillende karakters, namelijk “monospace”.

Om WhatsApp volop te kunnen gebruiken, kies je voor het Flex-pack. Dit pakket biedt je een mobiel abonnement naast je onbeperkte internetverbinding thuis!


Om tekstopmaak te gebruiken in WhatsApp, bestaan er volgende codes:

 1. *Asterisk voor bold*
 2. _Underscore voor cursief_
 3. ~Tilde voor doorgestreept~
 4. ‘’’Drie keer apostrof voor monospace’’’

Om een tekst dus in de juiste opmaak te zetten, moet je hem enkel tussen deze codes plaatsen. Je krijgt dan een preview te zien van de speciale opmaak. Zo kan je controleren hoe het eruitziet voor je je bericht verstuurt. Ook in WhatsApp Web op de computer is de tekstopmaak zichtbaar. In pushberichten echter niet.


Daarnaast bestaat er per besturingssysteem nog een andere methode om je tekstopmaak aan te passen.

Tekst opmaken in WhatsApp op iPhone

 1. Typ een woord en dubbeltik erop.
 2. Selecteer alles.
 3. Klik in de zwarte balk op de knop “BIU”.
 4. Selecteer vet, cursief, doorgestreept of monospace.
 5. Verzend het bericht.

Tekst opmaken in WhatsApp op een Android-smartphone

 1. Typ een woord en tik erop. Je tekst is automatisch geselecteerd.
 2. Er verschijnt een menubalk, klik hierin op de drie puntjes.
 3. Selecteer vet, cursief, doorgestreept of monospace.
 4. Verzend het bericht.

Monospace kan je niet tegelijk met een andere opmaakoptie gebruiken. Vet, cursief en doorgehaald kan je wel combineren. Om iets bijvoorbeeld zowel vetgedrukt als cursief te typen, zet je de tekst tussen zowel *_een asterisk als een underscore_*.


Om WhatsApp te gebruiken zoveel je maar wil, is het Flex-pack echt iets voor jou! Dit pakket biedt je een mobiel abonnement naar keuze, naast een onbeperkte internetverbinding thuis en toegang tot 80 tv-zenders én de Pickx-applicatie.

Ontdek Flex nu meteen!

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie

Categorieën