Hoe werkt Vinted voor het verkopen van tweedehandskleding?

Gepubliceerd op 24/02/2021 in Apps

Hoe werkt Vinted voor het verkopen van tweedehandskleding?

Met maar liefst 30 miljoen gebruikers is Vinted een van de meest bekende apps om tweedehandskledij te verkopen. Het bedrijf nam onlangs het Nederlandse platform voor tweedehandsmode United Wardrobe over en is ondertussen in 12 Europese landen actief.

Om de zoveel tijd loont het om je kleerkast eens een grondige sorteerbeurt te geven. Items die je al lang niet meer gedragen hebt, gaan er onverbiddelijk uit en zo ontdek je af en toe nog kledingstukken die je eigenlijk al lang vergeten was. Herkenbaar? Vast wel, maar wat doe je met die kleding die je niet meer draagt? Verkopen natuurlijk, op Vinted.

Hoe verkoop je een artikel op Vinted?

1. Download de app en maak een profiel aan

Idealiter zet je er ook je locatie bij, dan zijn sommige kopers sneller geneigd voor jouw kleding te kiezen als je in de buurt woont. Na het aanmaken van je account heb je een virtuele ‘kledingkast’ waar alle items die je te koop aanbiedt te zien zijn.

2. Maak een paar goede foto’s van je kledingstuk

Een aantrekkelijke foto van je kledij is een absolute must om te verkopen in de app. Er zijn duizenden stuks te vinden dus je moet echt in het oog springen. Foto’s van kleding terwijl je het stuk draagt, werken ook beter dan een belabberd item op je bed. Zo ziet een potentiële koper ook hoe het stuk valt. Maak je toch een productfoto, kies dan een mooie effen achtergrond en voldoende natuurlijk licht.

3. Schrijf een duidelijke en correcte omschrijving

Kies een categorie, een merk en de staat van het product. Maar wees altijd eerlijk. Als er kleine gebreken aan het kledingstuk zijn, vermeld dat dan ook duidelijk in de omschrijving. Zo voorkom je dat het item teruggestuurd wordt.

4. Bepaal je prijs en bereken de verzendkosten

Houd er rekening mee dat je tweedehandskleding verkoopt. Je potentiële kopers zijn dus op zoek naar een goede deal. Voor merkkledij in goede staat kan je wat meer vragen, maar probeer voor alle andere stukken een realistische prijs te bepalen. Vergeet de verzendkosten er ook niet bij te tellen, die kunnen voor je koper het verschil maken.

5. Je ontvangt een bericht van geïnteresseerde kopers

Via de chatfunctie kan je onderhandelen over de prijs. Mensen kunnen bijvoorbeeld ook bieden op je items.


Hoe verstuur ik een artikel via Vinted?

Als je met je koper een akkoord gesloten hebt, is het de bedoeling dat je je pakketje binnen de 5 dagen opstuurt. De verzendkosten zijn voor rekening van de koper. Het geld wordt overgemaakt naar je account zodra de koper de ontvangst van het artikel bevestigt. Via je chat met de koper ontvang je een verzendlabel dat je op je pakketje kan kleven.

Pak je spullen zeer goed in om te voorkomen dat ze beschadigd raken. Zodra je koper het pakket ontvangen heeft, komt het overeengekomen bedrag in jouw virtuele portemonnee in de app terecht. Je kan dit gebruiken als krediet om andere spullen in de app te kopen of laten uitbetalen vanaf een bepaald bedrag.


Hoe koop je een artikel op Vinted?

Je hoeft niet per se kleding te verkopen via Vinted, je kan er ook zelf koopjes doen. Scroll wereldwijd door miljoenen unieke tweedehandsstukken en stel filters in om het perfecte kledingstuk tegen te komen. Je kan items bewaren bij je favorieten of een berichtje sturen naar de verkoper om te onderhandelen over de prijs. Heb je een deel gesloten? Dan zal de koper het item naar jou laten verzenden.

Je betaalt zodra je het ontvangen hebt met Paypal, creditcard, bankkaart of het saldo in je Vinted-portemonnee. Voldoet het item niet aan de omschrijving of komt het beschadigd aan? Dan kan je je geld terugvragen en het pakketje terugsturen.


Klaar voor de grote schoonmaak in jouw kledingkast? Om jouw kleding met alles erop en eraan tentoon te stellen in de Vinted-app heb je natuurlijk wel een degelijk internetabonnement nodig. Heb je bijvoorbeeld al eens aan Mobilus gedacht? Met Mobilus kies je voor een abonnement dat volledig aan jouw behoeften voldoet. Van ongelimiteerd internet tot een meer bescheiden pakket, de keuze is aan jou.

Ontdek Mobilus nu!

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie

Categorieën