Hoe werkt Vinted voor het verkopen van tweedehandskleding?

Gepubliceerd op 01/08/2022 in Apps

Met maar liefst 30 miljoen gebruikers is de Vinted-app een van de meest bekende apps om tweedehandskledij te kopen en verkopen. Maar hoe werkt Vinted nu precies?

Hoe werkt Vinted voor het verkopen van tweedehandskleding?

Om de zoveel tijd loont het om je kleerkast eens een grondige sorteerbeurt te geven. Items die je al lang niet meer gedragen hebt, gaan er onverbiddelijk uit en zo ontdek je af en toe nog kledingstukken die je eigenlijk al lang vergeten was. Herkenbaar? Vast wel, maar wat doe je met die kleding die je niet meer draagt? Die geef je een tweede leven door ze te verkopen natuurlijk, op Vinted. Maar hoe werkt Vinted en hoe koop en verkoop je je gedragen kleding?

Hoe werkt Vinted om kleding te verkopen?

Als je je kleerkast uitgemest hebt, wil je het liefst nog een centje overhouden aan jouw gedragen kleding. Door de spullen snel en makkelijk te verkopen op Vinted, is dat geen probleem. Volg deze stappen om jouw kledingstukken te verkopen:

1. Download de app en maak een profiel aan

Idealiter zet je er ook je locatie bij, dan zijn sommige kopers sneller geneigd voor jouw kleding te kiezen als je in de buurt woont. Na het aanmaken van je account krijg je een virtuele ‘kledingkast’ waarin alle items die je te koop aanbiedt in een handig overzicht terug te vinden zijn.

2. Maak een paar goede foto’s van je kledingstuk

Een aantrekkelijke foto van je kledij is een absolute must om te verkopen in de app. Hoe werkt Vinted? De app toont een foto van jouw kledingstuk tussen tal van andere spullen.

Gebruikers scrollen vervolgens door de aangeboden items. Er zijn duizenden stuks te vinden, dus je moet echt in het oog springen. Je moet je spullen dus duidelijk laten zien. Foto’s van kleding terwijl je het stuk draagt, werken ook beter dan een belabberd item op je bed. Zo ziet een potentiële koper ook hoe het stuk valt. Maak je toch een productfoto, kies dan een mooie effen achtergrond en voldoende natuurlijk licht.

3. Schrijf een duidelijke en correcte omschrijving

Kies een categorie, een merk en de staat van het product. Maar wees altijd eerlijk. Als er kleine gebreken aan het kledingstuk zijn, vermeld dat dan ook duidelijk in de omschrijving. Zo voorkom je dat het item teruggestuurd wordt.

4. Bepaal je prijs en bereken de verzendkosten

Houd er rekening mee dat je tweedehandskleding verkoopt. Je potentiële kopers zijn dus op zoek naar een goede deal. Voor merkkledij in goede staat kan je wat meer vragen, maar probeer voor alle andere stukken een realistische prijs te bepalen. Vergeet de verzendkosten er ook niet bij te tellen, die kunnen voor je koper het verschil maken.

5. Je ontvangt een bericht van geïnteresseerde kopers

Via de chatfunctie kan je onderhandelen over de prijs. Mensen kunnen bijvoorbeeld ook bieden op je items.


Hoe verstuur ik een artikel via Vinted?

Heb je een item verkocht? Als je met je koper een akkoord gesloten hebt, is het de bedoeling dat je je pakketje binnen 5 dagen opstuurt. Hoe werkt Vinted qua verzending? De koper betaalt de verzendkosten. Via de chat met de koper ontvang je een verzendlabel dat je op je pakketje kan kleven. Vervolgens breng je het binnen bij een afleverpunt van een koerierdienst. Er zijn verschillende mogelijkheden, afhankelijk van je locatie. Het geld wordt overgemaakt naar je account zodra de koper de ontvangst van het artikel bevestigt.

Pak je spullen zeer goed in om te voorkomen dat ze beschadigd raken. Zodra je koper het pakket ontvangen heeft, heeft hij enkele dagen de tijd om de staat te contoleren. Daarna komt het overeengekomen bedrag in jouw virtuele Vinted-portemonnee in de app terecht. Je kan dit gebruiken als krediet om andere spullen in de app te kopen of laten uitbetalen vanaf een bepaald bedrag.


Hoe werkt Vinted om kleding te kopen?

Wist je dat je ook kunt kopen via Vinted? Je hoeft niet per se kleding te verkopen via Vinted, je kan er ook zelf koopjes doen. Scroll wereldwijd door miljoenen unieke tweedehandsstukken en stel filters in om het perfecte kledingstuk tegen te komen. Je kan items bewaren bij je favorieten of een berichtje sturen naar de verkoper om te onderhandelen over de prijs. Heb je een deal gesloten? Dan zal de koper het item naar jou verzenden.

Je betaalt met Paypal, creditcard, bankkaart of het saldo in je Vinted-portemonnee nadat je het item ontvangen hebt. Voldoet het item niet aan de omschrijving of komt het beschadigd aan? Dan kan je je geld terugvragen en het pakketje terugsturen.


Klaar voor de grote schoonmaak in jouw kledingkast? Om je kleding snel te verkopen in de Vinted-app heb je natuurlijk wel een degelijk internetabonnement nodig. Heb je bijvoorbeeld al eens aan Mobilus gedacht? Met Mobilus kies je voor een abonnement dat volledig aan jouw behoeften voldoet. Van ongelimiteerd internet tot een meer bescheiden pakket, de keuze is aan jou.

Ontdek Mobilus nu!

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie