Hoe kies ik een leuke naam voor TikTok?

Gepubliceerd op 16/06/2021 in Gouden tips van…

Hoe kies ik een leuke naam voor TikTok?

Tegenwoordig is het moeilijk om naast TikTok te kijken, het populairste sociale netwerk op dit moment. Het netwerk is de place to be om een internetster te worden als je alle trucs onder de knie hebt. Het eerste wat je moet doen, is een leuke TikTok-naam kiezen. Hier volgen enkele tips om de juiste keuze te maken.

Dankzij de populariteit van TikTok, kan je vanuit het niets doorbreken met grappige video's. Natuurlijk zijn er een paar dingen die je moet weten om een groot publiek op te bouwen. Je vindt veel tips in ons blogbericht over het vergroten van je aantal volgers op TikTok.

Maar eerst moet je een leuke TikTok-naam kiezen. Of die nu grappig, stijlvol of origineel is, de keuze van je naam is bepalend voor de toekomst. Ontdek hieronder enkele tips en mogelijkheden om je TikTok-naam te kiezen.

1. Ga voor je naam of achternaam

Als je het niet erg vindt om je privacy een beetje bloot te geven op het internet, kan je ervoor kiezen om je voor- en achternaam te gebruiken als je naam op TikTok. Het belangrijkste voordeel is dat je zo gemakkelijker gevonden wordt op het sociale netwerk, vooral als je je naam ook gebruikt op andere sociale netwerken zoals Instagram. Om snel veel views te krijgen, is dit de beste optie.

Als je echter wat privacy wil, is dit een heel slecht idee. Al kan je wel altijd nog iets toevoegen aan je naam, zoals een voorzetsel of bijvoeglijk naamwoord voor of na je naam te plaatsen. Voorbeeld: @DenThomas of @ThomasMotivated. Bovendien kan je zo in je nickname een hint geven over je persoonlijkheid.


2. Enkele basisregels voor een goede TikTok-naam

Als je besluit om voor een originele naam te kiezen zonder je echte naam te gebruiken, zijn er een aantal basisregels die je kan volgen om meer views te krijgen op TikTok. Hier zijn ze:

 • Kies een korte naam
  Hoe korter je naam, hoe makkelijker hij te vinden is door andere Tiktok-gebruikers. Een lange naam maakt het moeilijker.
 • Gebruik echte woorden
  We raden je aan echte woorden te gebruiken in je naam. Als je te veel speciale tekens zoals "@", "&" of cijfers gebruikt, zal je naam lastiger te onthouden en te vinden zijn. Speciale tekens kunnen wél nuttig zijn als je ideale naam al bezet is. Bijvoorbeeld, je wil graag @ThomasMotivated, maar die naam is al bezet. Dan kan je wat speciale tekens toevoegen, zoals @GuillaumeMotivated__
 • Bedenk een naam in het Engels
  De overgrote meerderheid van de TikTok-gebruikers spreekt Engels. Het kan dus verstandig zijn om een accountnaam in het Engels te hebben om een zo groot mogelijk aantal gebruikers te bereiken.

3. Kies een naam die bij je content past

Ben je een expert op het gebied van koken, dansen, klussen of iets dergelijks? Waarom geef je dat dan niet aan in je TikTok-naam? Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor "@ThomasTutos" of "@ThomasKeuken".


4. Vraag de mening van je vrienden

Je kan je vrienden vragen welke woorden jou het best omschrijven om zo de accountnaam te kiezen die perfect bij je past. Het is niet altijd gemakkelijk om je eigen karaktereigenschappen te bepalen, dus aarzel niet om je beste vrienden om hulp te vragen. Je kan dan een van je karaktertrekken in je naam gebruiken of er zelfs het middelpunt van maken. Bijvoorbeeld: @TweeLinkerhanden als je het type bent om veel dingen te breken of @ThomasTweeLinkerhanden.


5. Ga aan het brainstormen

Heb je echt moeite om te beslissen? Ga dan aan het brainstormen! Neem een stuk papier en schrijf alle ideeën op die in je opkomen. Denk na over TikTok en de inhoud die je daar wilt maken. Bekijk vervolgens je lijst met ideeën en leg hem voor aan vrienden om de best mogelijke accountnaam te kiezen.


Hoe kan ik mijn naam wijzigen op TikTok ?

Heb je je naam gekozen, maar ben je er niet tevreden mee? Geen paniek, je kan je TikTok-naam altijd veranderen. Onthoud echter wel dat als je je naam officieel gekozen hebt, je 30 dagen moet wachten voor je hem weer kan veranderen. Hier is hoe je je TikTok account naam kunt veranderen:

 • Klik op de "Me"-knop in de TikTok-app.
 • Klik op "Edit Profile".
 • Geef je nieuwe naam in.

Laatste opmerking: je accountnaam op TikTok kan nooit eindigen met een punt.

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie

Categorieën