Nederlandse ondertitels op je tv? Dat doe je zo.

Gepubliceerd op 08/07/2020 in Gouden tips van…

Nederlandse ondertitels op je tv. Wellicht gebruik je hiervoor nog steeds pagina 888 van teletekst. Telkens opnieuw. Kan handiger, toch? Wel, via je decoder kan je automatisch Nederlandse ondertitels op je tv toveren.

Nederlandse ondertitels op je tv? Dat doe je zo.

Kijk je naar je favoriete series, maar begrijp je de dialogen in dialect soms wat minder goed?

Wel, in dat geval kan je nu nog eenvoudiger de ondertiteling van de tv-programma’s aanzetten. Geen gedoe meer met pagina 888 van teletekst, maar automatische ondertitels die je slechts eenmalig moet instellen.

Beschikbaar voor zowel Belgische als buitenlandse zenders

En het beste van al: automatische Nederlandse ondertitels via je Proximus-decoder zijn beschikbaar voor zowel Belgische als buitenlandse zenders:

  • Vlaamse zenders: één, vtm, Canvas en Disney Channel
  • Waalse zenders: La Une (HD), La Deux (HD) en La Trois (HD)
  • Buitenlandse zenders: NPO 1, NPO 2, NPO 3, Arte, TF1 (HD), France 2 (HD), France 3, France 4, France 5, 13ème Rue, TV Breizh, Canal J, SyFy, Voyage, TCM cinéma, Mangas, BBC One, BBC Two, ARD, ZDF en Rai 2.
Zo stel je het in:

Activeer automatische Nederlandse ondertitels, voor alle zenders

Wanneer er een ondertiteling van een programma beschikbaar is, zal deze automatisch worden geactiveerd. En dit in één of meer talen naar keuze.

  1. Druk op de menu-knop van je afstandsbediening en selecteer ‘instellingen’ > ‘mijn voorkeur’ > ‘gesproken taal en ondertitels’.
  2. Kies de taal waarin je de ondertitels wil. Selecteer eventueel een tweede taal, voor het geval ze voor een bepaald programma niet in de eerste taal beschikbaar zouden zijn. 
    Om de ondertiteling uit te schakelen, selecteert u ‘gedeactiveerd’.
  3. Selecteer ‘bevestigen’, druk op ‘ok’, vervolgens op ‘tv’ en wijzig ten slotte de zender. De ondertiteling is geactiveerd of gedeactiveerd, naar jouw keuze.

De automatische ondertiteling werkt trouwens zowel voor live tv-kijken, als voor je opnames en programma’s in TV Replay!

Activeer automatische Nederlandse ondertitels, voor één zender

Als je de ondertiteling activeert op een welbepaalde zender, zal deze keuze voorrang krijgen op de keuze die je eventueel hebt gemaakt voor alle zenders.

  1. Druk op ‘ok’, wanneer je op de zender een programma bekijkt. Ga in de lijst die nu verschijnt naar ‘ondertitels’ of ‘gesproken taal en ondertitels’ en druk op ‘ok’. Indien je geen enkele van deze opties ziet, is er op dat moment geen ondertiteling mogelijk voor het programma of de zender.
  2. Selecteer de taal van je keuze, om ze uitsluitend op deze zender te activeren. Druk op ‘ok’ en selecteer vervolgens ‘bevestigen’. Druk op ‘ok’ en daarna op ‘tv’.

Om de ondertiteling enkel op deze zender uit te schakelen, selecteer ‘gedeactiveerd’, daarna ‘bevestigen’ en druk op ‘ok’.

Wil je de ultieme tv-ervaring? Kijk op jouw manier, met de tv-opties in Proximus Pickx. Van Netflix en de beste themazenders voor het hele gezin, tot de beste competities voor de sport lovers: er zit zeker iets tussen voor jou.

Bekijk nu alle tv-opties

Erik

Digital en content marketeer. Tuinieren is mijn passie, net als eten. En na het sporten binge ik maar wat graag series of films.

Andere artikels van Erik