Hoe gebruik je Snapchat op je pc?

Gepubliceerd op 25/09/2020 in Apps

Hoe gebruik je Snapchat op je pc?

De meeste applicaties zijn ontwikkeld voor gebruik op smartphone of tablet, maar vaak hebben ze nog een variant die je op laptop of pc kunt gebruiken. Ook met Snapchat is het mogelijk om je telefoon in te ruilen voor je computer, maar toch is dit een geval apart.

Snapchat is een van de populairste applicaties ter wereld, vooral bij een jong publiek. Het is een sociaal mediaplatform waarmee je foto’s, video’s en berichten naar je vrienden stuurt. Die kan je voorzien van leuke filters en effecten die nooit gaan vervelen. Iedereen heeft intussen de magie van Snapchat ontdekt, dus niet enkel tieners en twintigers. Ook op Snapchat zitten heel wat influencers en zelfs merken gebruiken de Snapchat Stories maar wat graag om een verhaal over hun producten aan hun doelpubliek te vertellen.

Tegenwoordig heeft zowat iedereen Snapchat op z’n smartphone geïnstalleerd, maar kan je de app ook online via je pc of laptop gebruiken? Dat zou bijvoorbeeld nuttig kunnen zijn wanneer je je smartphone niet bij de hand hebt, of wanneer je apparaat ligt op te laden of stuk is. Instagram, Facebook, WhatsApp en TikTok hebben allemaal een webversie, dus waarom zou Snapchat ontbreken? Toch is dat niet zo eenvoudig als het lijkt.


Snapchat op pc? Ja, maar …

Als je Snapchat via Google opzoekt, kom je op de website van de applicatie terecht. Simpel, er is dus een webversie beschikbaar. Maar betekent dit ook dat je alle functionaliteiten van de app op je pc kunt gebruiken? Jammer genoeg niet! Via de app heb je de mogelijkheid om je account te beheren, maar daar stopt het ook mee. Je ziet dus een overzicht van je vrienden, je personaliseert filters of effecten, of je verandert het wachtwoord van je profiel. Meer heb je op de website echter niet te zoeken.


Snap Camera als alternatief

In 2018 begon Snapchat gebruikers te verliezen aan concurrerende apps, zoals Instagram. Daarom lanceerde het bedrijf Snap Camera, een soort equivalent van de applicatie voor pc. De site gebruikt je webcam om je van dezelfde filters en effecten te laten genieten.

Dankzij deze website heb je de mogelijkheid om filmpjes met filters te delen op andere platformen, bijvoorbeeld YouTube of Twitch. Maar is dit echt hetzelfde als Snapchat op je smartphone? Neen, want op de filters na is geen enkele feature van Snapchat aanwezig op Snap Camera. Het is dus niet mogelijk om foto’s en video’s naar de Snapchat-app van je vrienden te sturen. En ook je verhaal kan je via deze editie voor desktop niet beheren.


Snapchat gebruiken met behulp van een emulator

De enige manier om de volwaardige versie van Snapchat op je pc te gebruiken, is met de hulp van een emulator. Hoe begin je hieraan? Eerst en vooral moet je de emulator BlueStacks downloaden voor Windows en Mac. Deze oplossing is helemaal gratis. Hieronder lees je alles wat je moet doen:

  • Installeer de emulator en verander, indien gewenst, de instellingen.
  • Van zodra de installatie voltooid is, moet je de emulator synchroniseren met je account op Google Play.
  • Daarna zoek je naar de app Snapchat via de zoekfunctie van de emulator. Ook deze app moet je installeren.
  • Nu zou je Snapchat normaal gezien op je pc moeten kunnen gebruiken. Merk ook op dat zo’n emulator niet enkel voor Snapchat een goede oplossing is, maar ook voor alle andere apps die je op Google Play terugvindt.

BlueStacks wordt intussen al door meer dan vijf miljoen mensen gebruikt, dus je bent zeker in goed gezelschap. En wat het nog mooier maakt, is dat die emulator helemaal geen toegang heeft tot je persoonlijke gegevens.

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie

Categorieën