Hoe gebruik je Snapchat op je pc?

Gepubliceerd op 06/09/2023 in Apps

Om de concurrentie met Instagram en TikTok het hoofd te bieden, heeft Snapchat de laatste jaren zijn beste beentje moeten voorzetten. Dat deden ze onder andere ook door eindelijk een desktopversie van Snapchat aan te bieden. Lees hier hoe je Snapchat kan gebruiken op je pc.

Hoe gebruik je Snapchat op je pc?

Snapchat had al eerder een dekstopversie, maar die was enkel toegankelijk voor gebruikers met een betalend Plus-account en de mogelijkheden waren beperkt. Nu kan je echter ook als gratis gebruiker Snapchat gebruiken via je pc, laptop of web. Dat is handig nuttig als je je smartphone niet bij de hand hebt, of wanneer je apparaat ligt op te laden of stuk is.


Snapchat web: zo werkt het

Om je aan te melden voor Snapchat web surf je naar web.snapchat.com en log je via de startpagina in met je account. Vervolgens krijg je een melding op de smartphone waarop jij Snapchat gebruikt. Aanvaard de melding om toestemming te geven om Snapchat op de computer te gebruiken. Je smartphone moet verbonden zijn met het internet om de melding te ontvangen en te aanvaarden.

Nu kan je in de webbrowser verder gaan om Snapchat op je pc te gebruiken. Je krijgt ook een pop-up te zien die je vraagt om meldingen aan te zetten. Die instellingen kan je ook achteraf nog wijzigen door op je avatar te klikken. Als je uitlogt vanop je computer, heb je ook steeds je smartphone nodig om weer in te loggen.


Snapchat op pc: wat kan je ermee doen?

Snapchatgebruikers kunnen nu via hun webbrowser berichten versturen en videogesprekken starten. Zowel de berichten als je Snaps worden automatisch met de mobiele app gesynchroniseerd zodat je probleemloos tussen beide opties schakelt. Net zoals bij de mobiele versie, kan je via Snapchat op pc ook de populaire filters gebruiken op je beelden en tijdens videogesprekken.

Je kan via Snapchat web populaire verhalen en virale filmpjes uit de Spotlight bekijken. Via de optie “Map” kan je bovendien bekijken welke video’s waar in de wereld populair zijn volgens hun geotag. Een filmpje van Dimitri Vegas en Like Mike op een feestje in Ibiza? Het is alsof je er zelf bij was!

Daarnaast kan je je chatberichten controleren en via “Lenses” maak je gebruik van jouw favoriete Snapchatfilters gewoon vanop jouw pc. Via het venstericoontje rechts bovenaan kan je ook je eigen filmpjes uploaden naar het brede Snapchatpubliek.

Voor de Plus-gebruikers van Snapchat zijn er bovendien nog heel wat extra features beschikbaar én zij hebben ook steeds als eerste toegang tot nieuwe functies in de webversie.


Om Snapchat op je smartphone dan weer zo vaak te gebruiken als je maar wil, kan je ons Proximus Mobile-abonnement kiezen! Selecteer het abonnement dat het beste bij je surfgedrag past en kies je favoriete toepassing waaraan je geen mobiele data besteedt.

Ontdek Proximus Mobile nu meteen!

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie