Gebruik je Proximus-afstandsbediening ook voor je tv

Gepubliceerd op 13/07/2022 in Gouden tips van…

Het leven hoeft niet ingewikkeld te zijn. Neem nu die afstandsbediening van je decoder. Wist je dat je die ook voor je tv en de rest van je toestellen kan gebruiken? Een universele afstandsbediening, waarmee je het geluid luider of stiller zet, de tv aan- en uitzet: you name it.

Gebruik je Proximus-afstandsbediening ook voor je tv

Met een universele afstandsbediening hoef je nooit meer te zoeken naar het juiste ‘bakje’ van de tv. Voortaan zet je het toestel aan, selecteer je je favoriete tv-programma, film of serie op Proximus Picks en stel je het geluid in op het juiste volume, allemaal met een remote control.

Hoe je je afstandsbediening universeel maakt, is afhankelijk van het type televisietoestel en je afstandsbediening. Als er net een Proximus-installateur langsgeweest is, heeft hij of zij jouw afstandsbediening al correct ingesteld. Maar je kan dit ook makkelijk zelf regelen.

Welke afstandsbediening heb je?

Ga eerst na welke afstandsbediening je precies hebt. Dat kan gaan van oudere generaties remote controls van Proximus tot de afstandsbediening van je Android TV Box. Via deze pagina vind je de verschillende soorten afstandsbedieningen en een stap-voor-stapgids om ze universeel te maken.

Je afstandsbediening afstellen bij een nieuwe tv

Als je een nieuw televisietoestel aangekocht en geïnstalleerd hebt, moet je dus ook de afstandsbediening opnieuw instellen om zowel je digicorder als je tv te bedienen. Houd er wel rekening mee dat jouw persoonlijke instellingen dan ook verwijderd worden. Ook hier hangt de methode voor het resetten af van jouw type remote control. Via deze pagina vind je een stap-voor-stapgids om jouw afstandsbediening te resetten. Nadat je remote teruggezet werd naar fabrieksinstellingen, moet je jouw persoonlijke voorkeuren opnieuw instellen en ook de stappen voor de universele afstandsbediening opnieuw doorlopen.

Je homecinema bedienen met je Proximus-afstandsbediening

Wil je thuis van de ultieme bioscoopervaring genieten met jouw homecinema? Met je Flex-pack geniet je niet alleen van supersnel internet en mobiele data, maar ook tal van entertainment dankzij het uitgebreide aanbod van Proximus Pickx. Om alles uit je ervaring te halen, kan je dan ook je universele afstandsbediening gebruiken. Je kan namelijk de volumeknop van de remote control voor je homecinema afstemmen op die van je Proximus-afstandsbediening. Ook hier hangt de werkwijze af van welke remote control je gebruikt. Bij sommige oudere modellen is deze koppeling niet mogelijk. Ontdek de methode via deze pagina.

Je afstandsbediening reageert niet meer

Als jouw afstandsbediening weigert te reageren of niet meer doet wat jij vraagt, dan kan een reset ook helpen. Controleer uiteraard eerst of de batterij niet plat is en of het probleem niet aan je tv ligt. We herinneren je er ook graag nog eens aan dat jouw persoonlijke instellingen dan verdwijnen. Heb je bepaalde zenders volgens jouw voorkeur geprogrammeerd? Dan zal je dat opnieuw moeten doen.

Wil je tv-kijken op jouw manier? Maak kennis met Proximus Pickx: meer dan 80 zenders en tot 36 uur terugkijken in je tv-gids met TV Replay . Zoek per categorie naar programma’s die je leuk vindt en check je persoonlijke aanbevelingen. Maar vooral ook: bekijk je tv-content op al je toestellen: van smart-tv tot laptop of smartphone.

Ontdek Proximus Pickx

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie