Ga direct naar de hoofdinhoud
×
×

Recycleer je oude gsm’s en hun waardevolle grondstoffen

Gepubliceerd op 25/10/2019 in Service

Recycleer je oude gsm’s en hun waardevolle grondstoffen

Smartphones: ze zijn niet meer weg te denken uit jullie dagelijkse leven. Maar hun productie heeft zeer schadelijke gevolgen. Het betekent ook dat er meer en meer toestellen moeten worden gemaakt. En dat terwijl de materialen en edele metalen die ervoor nodig zijn alsmaar schaarser worden. Zoals zilver, goud, cobalt en tantalum (coltan) om er een paar te noemen. En helaas is hun winning erg vervuilend!

Naast het ecologische aspect is er een belangrijk menselijk aspect. Deze grondstoffen worden onder andere uit de mijnen in Congo gehaald. Daarbij zijn zaken als uitbuiting, corruptie en oorlog helaas nog steeds dagelijkse kost.

En dat terwijl die massale ontginning eigenlijk niet nodig is. Wist je namelijk dat maar 5% van alle oude gsm’s worden gerecycleerd? Dat betekent voor België bijvoorbeeld dat er meer dan drie miljoen oude gsm’s in schuiven liggen. En dat terwijl dat 90% van al die materialen gewoon hergebruikt kunnen worden.
Om je een idee te geven: deze toestellen recycleren levert alleen al 30 ton aan koper op.

Daarom lanceert Proximus de "Don't Miss The Call"-beweging om zoveel mogelijk personen en bedrijven op te roepen om deel te nemen aan deze urban mining. Het doel: 100.000 telefoons verzamelen in 2020... Het is de hoogste tijd om in actie te komen, je oude telefoons terug te brengen en anderen te betrekken in deze beweging!

Breng je oude gsm's binnen

Iets dat weinig van je vraagt, maar tegelijk enorm veel doet voor het milieu. Breng je oude gsm’s gewoon even binnen, in een Proximus Shop in je buurt. Afhankelijk van de toestand van je toestel, hergebruiken of recycleren wij het. Dit alles in samenwerking met Out Of Use, Brainscape en Umicore.

Het is een groot gebaar voor onze planeet, maar dat is niet alles! Je krijgt namelijk een bon van ons, met de waarde van je oude gsm. Ideaal om een nieuwe smartphone te kopen. Of een leuke accessoire zoals een hoesje, bluetooth-speaker, of je prepaidkaart te herladen.

Check hieronder alvast wat je gsm waard is

 

Denk er wel aan: de online voorgestelde waarde van je oude gsm is informatief. De definitieve waarde van de voucher voor je toestel wordt namelijk in het Proximus Shop bepaald, door één van onze medewerkers (afhankelijk van de waarde die dag en de staat van het toestel).

Geef je oude gsm een nieuw leven, in slechts drie stappen

  1. Om te beginnen kijk je hierboven even hoeveel je voor je toestel krijgt. Daarbij letten we op zaken zoals het model en de staat van de gsm.
  2. Wil je je toestel recycleren? Dit is belangrijk:
    • Maak een back up om te voorkomen dat je bestanden verliest (zoals foto’s en video’s)
    • Verwijder je iCloud- of Google-account van je toestel
    • Reset je toestel om te voorkomen dat je toegang geeft tot persoonlijke informatie.
  3. Spring even binnen in een Proximus Shop in je buurt, met je toestel. Daar geven we je in ruil de bon met de waarde van je gsm.

Vind je Proximus Shop

Nog een meevaller: iedereen kan zijn smartphone inruilen! Je hoeft geen Proximus-klant te zijn en je bent ook niet verplicht om iets aan te kopen. Het is dus aan jou, we wachten op je in onze Proximus Shops!

Voorwaarden

Tegoedbon van minimum € 5 voor elke GSM of smartphone die teruggebracht wordt naar een Proximus Shop. De inruilwaarde is vermeld op deze pagina en onderworpen aan voorwaarden. Bon geldig gedurende 6 maanden in alle Proximus Shops, op het gamma smartphones en accessoires als ook op prepaid herladen. Niet terugbetaalbaar in cash. Deze bon kan niet gebruikt worden voor aankopen voor professionele doeleinden met aftrek van BTW. Maximum 5 bonnen per klant.

Katleen

Efficiënt zijn, da’s mijn dada. Verwacht je aan concrete tips, apps en diensten die het je gemakkelijk maken!

Andere artikels van Katleen

Blog topics

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze: