Ga direct naar de hoofdinhoud
×
×

Ondertitels op je tv-scherm, nu nog makkelijker!

Gepubliceerd op 17/05/2017 in Gouden tips van…

Ondertitels op je tv-scherm, nu nog makkelijker!

Ideaal voor als je wat moeite hebt om te begrijpen wat men zegt.

Kijk je naar je favoriete series, maar begrijp je de dialogen in dialect soms wat minder goed?

Wel, in dat geval kan je nu nog eenvoudiger de ondertiteling van de tv-programma’s aanzetten. Geen gedoe meer met pagina 888 van teletekst, maar automatische ondertitels die je slechts eenmalig moet instellen.

Beschikbaar voor zowel Belgische als buitenlandse zenders

Ga gewoon naar het menu van je decoder en vraag de ondertiteling op. Het is beschikbaar voor bepaalde programma’s op volgende kanalen:

 • Vlaamse zenders: één, vtm, Canvas en Disney Channel
 • Waalse zenders: La Une (HD), La Deux (HD) en La Trois (HD)
 • Buitenlandse zenders: NPO 1, NPO 2, NPO 3, Arte, TF1 (HD), France 2 (HD), France 3, France 4, France 5, 13ème Rue, TV Breizh, Canal J, SyFy, Voyage, TCM cinéma, Mangas, BBC One, BBC Two, ARD, ZDF en Rai 2.
Zo stel je het in:

Activeer de ondertiteling voor alle zenders tegelijk

Wanneer er een ondertiteling van een programma beschikbaar is, zal ze automatisch worden geactiveerd in een of meer talen naar keuze.

 1. Druk op de menu-knop van je afstandsbediening en selecteer ‘instellingen’ > ‘mijn voorkeur’ > ‘gesproken taal en ondertitels’.
 2. Kies de taal waarin je de ondertitels wil. Selecteer eventueel een tweede taal, voor het geval ze voor een bepaald programma niet in de eerste taal beschikbaar zouden zijn. 
  Om de ondertiteling uit te schakelen, selecteert u ‘gedeactiveerd’.
 3. Selecteer ‘bevestigen’, druk op ‘ok’, vervolgens op ‘tv’ en wijzig ten slotte de zender. De ondertiteling is geactiveerd of gedeactiveerd, naar jouw keuze.

U krijgt de ondertiteling trouwens zowel voor rechtstreekse uitzendingen als voor opnames en programma’s in TV Replay!

Activeer de ondertiteling voor een welbepaalde zender

Als je de ondertiteling activeert op een welbepaalde zender, zal deze keuze voorrang krijgen op de keuze die je eventueel hebt gemaakt voor alle zenders.

 1. Wanneer je het programma bekijkt, druk je op ‘ok’. Ga in de lijst die nu verschijnt naar ‘ondertitels’ of ‘gesproken taal en ondertitels’ en druk op ‘ok’. 
  Indien geen enkele van die opties beschikbaar is, is er op dat moment geen ondertiteling mogelijk voor het programma.
 2. Selecteer de taal van je keuze (om ze uitsluitend op uw zender te activeren) en druk op ‘ok’. Selecteer vervolgens ‘bevestigen’. Druk op ‘ok’ en daarna op ‘tv’.

Om de ondertiteling enkel op deze zender uit te schakelen, selecteer ‘gedeactiveerd’, daarna ‘bevestigen’ en druk op ‘ok’.

Erik

Digital en content marketeer. Tuinieren is mijn passie, net als eten. En na het sporten binge ik maar wat graag series of films.

Blog topics

 

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze: