Een poll maken op Whatsapp: hoe doe ik dat?

Gepubliceerd op 13/09/2023 in Apps

WhatsApp blijft een van de meest populaire berichtenapps in alle leeftijdsgroepen. De app is een geweldige manier om in contact te blijven met vrienden en familie. De optie om een poll te maken in een groepsgesprek is dan ook een handige functie. Maar hoe doe je dat juist?

Een poll maken op Whatsapp: hoe doe ik dat?

WhatsApp is duidelijk een van de populairste berichtenapps ter wereld. Het is dan ook niet meer dan normaal dat de applicatie een groot aantal functies biedt om de vele chatgroepen in leven te houden. Een daarvan is de mogelijkheid om polls te maken om bijvoorbeeld uitjes met vrienden of familie te organiseren.

Een poll maken op Whatsapp

Sinds 2022 heeft Whatsapp zelf een handige functie geïntegreerd in de berichtenapp waarmee je makkelijk polls kan creëren in je groepsgesprekken. Zo prik je voortaan nog sneller een datum voor een uitje of vraag je je familie en vrienden om hun mening.

Volg deze stappen om een poll te maken op Whatsapp:

  1. Open een groepsgesprek
  2. Klik in de tekstbalk op het paperclip-icoontje
  3. Selecteer het icoontje met de balkjes “peiling”
  4. Geef een vraag op voor je poll
  5. Voeg onder “opties” de verschillende mogelijke antwoorden toe
  6. Via het streeptjes-icoontje dat rechts naast een optie verschijnt, kan je de mogelijke antwoorden van volgorde veranderen
  7. Je contactpersonen kunnen standaard meerdere opties aanvinken. Als je dat niet wil, schakel je die optie uit.
  8. Klik tot slot op het pijltje om je poll te verzenden

Zorg ervoor dat pushmeldingen voor WhatsApp zijn ingeschakeld op je apparaat om een melding te ontvangen wanneer iemand heeft gestemd. Je ontvangt slechts één pushmelding voor elke poll die je maakt. Om de resultaten van de peiling te bekijken, ga je opnieuw naar de poll in Whatsapp en klik je op “Stemmen bekijken”. Nu weet je meteen welke optie de voorkeur geniet van je familie of vrienden.


Om WhatsApp te gebruiken zo vaak als je wil, kan je ons Proximus Mobile-abonnement kiezen! Selecteer het abonnement dat het beste bij je surfgedrag past en begin meteen met het maken van polls op Whatsapp!

Ontdek Proximus Mobile nu meteen!

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie