Een poll maken op Whatsapp: hoe doe ik dat?

Gepubliceerd op 09/08/2021 in Apps

Een poll maken op Whatsapp: hoe doe ik dat?

Het aantal WhatsApp-gebruikers blijft groeien. De toepassing is een geweldige manier om in contact te blijven met vrienden en familie. Daarbij kan het heel nuttig zijn om polls te organiseren voor feesten, diners, excursies. Maar hoe doe je dat op WhatsApp?

WhatsApp is duidelijk een van de populairste berichtenapps ter wereld. Het is dan ook niet meer dan normaal dat de applicatie een groot aantal functies biedt om de vele chatgroepen in leven te houden. Een daarvan is de mogelijkheid om polls te maken om bijvoorbeeld uitjes met vrienden of familie te organiseren. Het probleem is dat WhatsApp gebruikers niet toestaat om direct in de applicatie polls te maken. Maar gelukkig zijn er hulpmiddelen van derden die dat wel doen.

Maak een peiling met ‘Polls for WhatsApp’

Polls for WhatsApp is een handig, gemakkelijk te gebruiken en vooral zeer snel hulpmiddel om een poll te maken op WhatsApp. Ga snel naar de website van Polls for WhatsApp door hier te klikkenNieuw venster .

Vul nu alle gegevens in bij het formulier: naam en titel, de verschillende keuzemogelijkheden en de stemtermijnen. Als alles klaar is, klik je op "Verzenden".

Je krijgt twee keuzes: de poll rechtstreeks naar een chatgroep sturen of gewoon een hyperlink naar de poll sturen. Je vrienden hoeven geen applicaties te installeren of wat dan ook. Alles gaat heel snel en je kan de resultaten van de peiling meteen zien. Als je de poll op je computer opstelt, moet je de WhatsApp-applicatie op je computer installeren voordat je ze kan versturen.


Maak een peiling op WhatsApp met Voliz

Als je liever een app gebruikt, kan je kiezen voor Voliz. De app is wel enkel beschikbaar voor Android. Zodra de applicatie op je smartphone is geïnstalleerd, open je ze. Onderaan het scherm zie je een grote "+"-knop. Daarmee kan je een poll opstellen. Het eerste wat je moet doen is natuurlijk je vraag stellen en de opties toevoegen waaruit je vrienden kunnen kiezen. Vergeet niet het niveau van zichtbaarheid van de poll te kiezen. Er zijn 3 opties: alleen zichtbaar voor jou, alleen voor stemmers of zichtbaar voor alle gebruikers.

Als je peiling klaar is, hoef je hem alleen nog maar te delen met je vrienden door op "Delen" te klikken. Met Voliz kan je de poll ook delen op andere netwerken zoals Facebook. Kies WhatsApp en verstuur je poll. Je vrienden moeten nu op een link klikken om hun antwoord in te sturen. Ze hoeven de applicatie niet te downloaden om te antwoorden.

Je kan Voliz gratis downloaden via deze linkNieuw venster .


Er zijn nog andere apps die soortgelijke diensten aanbieden, maar de twee hierboven zijn waarschijnlijk de beste die beschikbaar zijn en het meest worden gebruikt.

Om WhatsApp te gebruiken zo vaak als je wil, kan je ons Mobilus-abonnement kiezen! Selecteer het abonnement dat het beste bij je surfgedrag past en kies je favoriete toepassing waaraan je geen mobiele data besteedt.

Ontdek Mobilus nu meteen!

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie

Categorieën