Netflix: wat zijn de prijzen in België voor een abonnement?

Gepubliceerd op 10/06/2024 in Gouden tips van…

Wil je de enorme catalogus van Netflix grondig ontdekken? Dan heb je een van de abonnementen nodig die het platform aanbiedt. Maar wat kost een Netflix-abonnement in België? Hieronder vind je alles wat je moet weten.

Netflix: wat zijn de prijzen in België voor een abonnement?

Bridgerton, Baby Reindeer, Costa, Mother of the Bride, … er zijn zoveel series en films te bekijken op Netflix. Maar om ervan te genieten, moet je het Netflix-abonnement kiezen dat het beste bij jou en je gezin past.

Heb je moeite om door het aanbod van het streaming platform te navigeren? We zijn hier om te helpen. Ontdek hier alle beschikbare abonnementen op Netflix en hun prijzen in België.

Hoe kies je het juiste Netflix-abonnement?

Om het juiste Netflix-abonnement te kiezen, moet je eerst bepalen wat je echt nodig hebt. Hoeveel mensen op jouw adres kijken via jouw account naar Netflix? Met een Netflix-abonnement kan je namelijk op verschillende apparaten tegelijk naar films en series kijken. Als je een groot gezin hebt, moet je misschien kiezen voor een abonnement met 4 schermen.

Controleer vervolgens welke schermen je thuis hebt. Als je een 4K- of HDR-tv hebt, is het misschien een goed idee om een Netflix-abonnement te kiezen dat die beeldkwaliteit biedt. Als je daarentegen alleen kleinere schermen hebt, is het waarschijnlijk niet de moeite waard.

En tot slot denk je even na over wat je bereid bent te betalen voor je Netflix-abonnement.


Welke Netflix-abonnementen zijn er en wat kosten ze?

Netflix biedt drie verschillende abonnementen die geschikt zijn voor alle soorten gebruikers:

  • Het Essential-abonnement: hiermee kan je Netflix op één scherm tegelijk bekijken (computer, tv, smartphone, tablet). Je hebt geen HD-kwaliteit op je programma's. Het abonnement is dan ook zeer betaalbaar: 9,99 euro per maand.
  • Het Standaard-abonnement: hiermee kan je op 2 schermen tegelijk films en series kijken in HD-kwaliteit (1080p) voor € 14,49 per maand.
  • Het Premium-abonnement: hiermee kan je Netflix op 4 schermen tegelijk bekijken in 4K- of HDR-kwaliteit. Het is ook de duurste van de aanbiedingen: 19,99 euro per maand.
  • Als je van plan bent om je account te delen met iemand die in een ander huishouden woont, moet je een extra optie betalen om je vriend(in) te laten meegenieten. Deze optie kost 3,99.

Nu hoef je alleen maar de juiste keuze te maken op basis van je behoeften. Onthoud ook dat je een abonnement op elk moment kan opzeggen. En in veel gevallen heb je een maand de tijd om gratis de dienst te testen.


Om thuis van Netflix te genieten zoals het hoort, heb je een fatsoenlijke internetverbinding nodig, zeker voor 4K. Het Flex-pack is precies wat je nodig hebt. Je kan het naar wens aanpassen aan je behoeften, zo beschik je thuis bijvoorbeeld over een onbeperkte internetverbinding, een mobiel abonnement naar keuze en toegang tot de zenders van Proximus TV en de applicatie Pickx.

Stel je Flex-pack nu samen!

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie