Kan ik Messenger downloaden zonder Facebook-account?

Gepubliceerd op 17/02/2021 in Gouden tips van…

Kan ik Messenger downloaden zonder Facebook-account?

Beetje bij beetje groeide Facebook Messenger uit tot een van de beste instant messaging-apps, samen met Whatsapp. Het is gebruiksvriendelijk en je kan er makkelijk videogesprekken in groep mee opstarten. Maar kan je de app ook gebruiken zonder Facebook-account? We zoeken het uit.

Facebook Messenger is, zoals de naam aangeeft, de berichtenapp gelinkt aan het sociale netwerk Facebook. Na de komst van Whatsapp, groeide deze app uit tot een van de beste in zijn soort. De vraag is alleen, kan je de app ook gebruiken als je geen profiel hebt op Facebook? We leggen je graag uit hoe de vork in de steel zit.

Hoe gebruik ik Facebook Messenger?

Er zijn verschillende manieren om Facebook Messenger te gebruiken. De makkelijkste methode is om rechtstreeks vanuit Facebook te gaan communiceren met vrienden en familie. Je contactenlijst bevindt zich daar rechts in je scherm. Daar klik je dan de persoon aan waarmee je wil chatten en er opent een venster waarin je je bericht kan typen.

Wil je enkel chatten, dan kan je rechtstreeks naar de pagina van Messenger gaan door op deze link te klikkenNieuw venster. Vervolgens moet je je wel aanmelden via je Facebook-account om een gesprek te kunnen opstarten met je Facebookcontacten.

Facebook Messenger is uiteraard ook beschikbaar als mobiele app, maar je kan de app ook downloaden voor je computer. Dan moet je opnieuw inloggen via je Facebook-account om te kunnen chatten met je contacten. Je kan de app downloaden voor AndroidNieuw venster of iOSNieuw venster. Maar dat is nog steeds geen antwoord op onze belangrijkste vraag …


Kan ik Messenger downloaden zonder Facebook-account?

Sinds 2019 kan je Messenger niet meer gebruiken zonder eerst een Facebook-account aan te maken. Het sociale netwerk heeft toen haar systeem aangepast zodat het niet meer mogelijk is. Je hebt dus een Facebook-account nodig om via Messenger berichten te kunnen sturen naar je vrienden. Deze strategie van het sociale netwerk van Mark Zuckerberg moet ervoor zorgen dat er zoveel mogelijk gebruikers op al hun platformen zitten (Facebook, Messenger, Instagram, WhatsApp).

Je kan dus niet langer een profiel aanmaken op Messenger zonder profiel op Facebook. Maar er bestaat wel een trucje om dat te omzeilen. Je kan namelijk wel Messenger gebruiken nadat je Facebook-account op inactief staat of verwijderd is. Als je dus liever geen Facebookprofiel hebt, om welke reden dan ook, kan je er snel een aanmaken om je Messenger te installeren en het account vervolgens weer verwijderen.

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie

Categorieën