×
×

Dit zijn ze: dé grote nieuwigheden in de iPhone X

Gepubliceerd op 15/09/2017 in Bits & Bytes

Dit zijn ze: dé grote nieuwigheden in de iPhone X

Dit jaar bestaat de smartphone van Apple alweer 10 jaar. En om dat te vieren, stond het al een tijdje in de sterren geschreven dat Tim Cook en co gingen uitpakken met een serieuze make over, zowel vanbinnen als vanbuiten.

Ik bestel de mijne

Het was natuurlijk nog altijd afwachten of dit ook écht zo ging zijn. Maar ik moet de kenners gelijk geven: het is effectief een grote update in de geschiedenis van de topsmartphone.

Maar goed: jij bent natuurlijk benieuwd wát nu precies in die nieuwe iPhone X zit! Ik zet alles voor je op een rijtje, zodat je helemaal mee bent.

Een groter én beter scherm...

iPhone X met een touchscreen van 5,8 inch, dan nu de volledige voorzijde inneemt.

Wat daarbij meteen opvalt is het touchscreen van 5,8 inch, dan nu de volledige voorzijde inneemt. Enkel bovenaan is er een kleine uitsnede in het scherm, voor sensoren en de frontcamera. Op die manier wordt de bestaande statusbalk in tweeën gedeeld, met links de tijd en rechts onder meer de batterijstatus.

Niet alleen het formaat van het scherm is anders bij deze iPhone. Ook de technologie is nog beter dan voordien. Apple noemt het Super Retina en stapt over naar een degelijk oled-scherm. Samen met de eveneens nieuwe True Tone-technologie, zorgt dit voor natuurlijke kleuren en mooie, diepe zwarttinten.

Met een mooie achterzijde ...

En qua kleuren heb je daarbij trouwens de keuze uit zilver en spacegrijs

Eentje die volledig uit glas bestaat. De sterkste ooit op een smartphone, dus schrik voor schade door je onhandigheid hoeft niet. En de zijkanten? Die zijn nu mooi doorlopend en uit roestvrij staal, zonder afleidende antennestrepen.

En qua kleuren heb je daarbij trouwens de keuze uit zilver en spacegrijs.

Gezichtsherkenning ...

Met Face ID maakt de camera met infraroodsensoren een 3D-beeld van je gezicht.

Deze nieuwigheden betekenen wel dat de fysieke home button verdwijnt. En tegelijk is het ook het einde van de vingerafdrukscanner. Maar geen nood: Apple vervangt deze laatste door gezichtsherkenning. Face ID heet hun technologie, die straffer zou zijn dan de concurrentie. Dit omdat de camera met infraroodsensoren een 3D-beeld van je gezicht maakt. Het zou ook nog eens een stuk veiliger zijn als beveiliging van je smartphone, dan vingerafdruk.

En een nog straffere camera ...

Elke iPhone X telt achteraan niet één maar twee camera’s van 12 megapixels.

Net zoals bij de iPhone 7 Plus, telt elke iPhone X achteraan niet één maar twee camera’s van 12 megapixels. Maar de technologie zet ook hier de nodige stappen vooruit. Beide lenzen kunnen nu nog meer licht opvangen dan de iPhone 7 én zelfs de iPhone 8, waardoor foto’s in donkere omstandigheden nog veel mooier zijn. Ook al omdat beide lenzen nu ook beeldstabilisatie hebben, wat helpt bij langere sluitingstijden bij weinig lichtinval.

Een nieuwe, zeer interessante modus hierbij is de Portrait Lightning. Dit zorgt ervoor dat je na het trekken van de foto de belichting nog kunt aanpassen. Heel eenvoudig, door het type aan te passen. De smartphone legt automatisch een hoop punten vast in het beeld en doet de rest.

Plus draadloos opladen

Je legt je iPhone X gewoon op de speciale pad en hij begint vanzelf bij te tanken.

Je legt je iPhone X gewoon op de speciale pad en hij begint vanzelf bij te tanken. En zo heb je meteen de lightning-poort terug vrij tijdens het opladen, om muziek te beluisteren met je hoofdtelefoon. Handig!

En een krachtigere chip

De iPhone X heeft een snellere A11 Bionic-chip aan boord. Met zes kernen verzetten ze tot 75% sneller werk dan de iPhone 7.
De iPhone X heeft een nog snellere A11 Bionic-chip aan boord. In vergelijking met de A10 uit de vorige generatie zorgt dit voor meer efficiëntie. Met zes kernen verzetten ze tot 75% sneller werk dan de iPhone 7. En bovendien gaat de batterij nog eens tot twee uur langer mee dan de iPhone 7.

Bestel alvast vanaf 27 oktober - Verkrijgbaar vanaf 3 november

Ik bestel!

Erik

Digital en content marketer, tuinieren is mijn passie net als eten. Na het sporten wat series of films bingen, da’s mijn ding.

Blog topics

 

Heb je een vraag?

Stel ze aan een van onze medewerkers. Maak een keuze: