Bellen via internet: dit zijn de beste apps

Gepubliceerd op 23/10/2023 in Gouden tips van…

Om uren bij te praten met familie en vrienden, kan je tegenwoordig ook handig gebruik maken van tal van apps waarmee je kan bellen via internet. Verschillende apps zijn gratis of bieden ook de optie tot videobellen. We zetten de beste apps voor je op een rijtje.

Bellen via internet: dit zijn de beste apps

1. WhatsApp

Whatsapp is een van de meest populaire berichtenapps, maar je kan de tool natuurlijk ook gebruiken om te (video)bellen via internet. Nadat je de gratis app gedownload hebt, bevestig je jouw gsm-nummer en krijg je te zien wie van je contacten ook Whatsapp gebruikt. Je kan dus enkel bellen naar anderen die ook de app gebruiken én die je als contact toegevoegd hebt. Je kan met ook niet bellen naar vaste lijnen, maar wel foto’s, video’s of je locatie delen.

Download hier WhatsApp voor iOSNieuw venster en AndroidNieuw venster .


2. Signal

Signal is nog relatief onbekend, maar het is een van de meest veilige en datatransparante chatapps op de markt. Het nadeel is dus ook dat je enkel gesprekken kan starten met anderen die deze app hebben. Deze app is beschikbaar voor smartphone en tablet maar heeft momenteel nog geen ondersteuning voor computers. Download hier Signal.

Download hier Signal voor iOSNieuw venster en AndroidNieuw venster .


3. Facebook Messenger

Facebook Messenger is de oorspronkelijke berichtenservice van Facebook waarmee je gratis berichtjes kan versturen. Maar wat velen niet weten is dat je hem ook kan gebruiken zonder Facebook-account, ook om te bellen of videogesprekken te houden. Je moet je echter wel eerst registreren op Facebook en vervolgens je account deactiveren. Lees in dit artikel hoe je dat doet. Om gratis te bellen via internet, moeten beide deelnemers de app installeren en elkaar toevoegen. Met Facebook Messenger kan je niet bellen naar telefoonnummers.

Download hier Facebook Messenger voor iOSNieuw venster en AndroidNieuw venster .


4. Skype

Skype is een van de weinige apps waarmee je ook naar vaste nummers kan bellen via internet. Dat is echter niet gratis, maar wel heel handig als je bijvoorbeeld in het buitenland bent en hoge kosten wil vermijden. Om naar iemand te bellen, moet die persoon ook een Skype-account hebben. Je kan een gebruiker vinden in de zoekbalk door zijn/haar e-mail of telefoonnummer in te vullen.

Download hier Skype voor iOSNieuw venster en AndroidNieuw venster .


5. Facetime

Facetime is een app specifiek voor Apple-toestellen. Op een iPhone, iPad of iMac staat FaceTime standaard geïnstalleerd. Het nadeel is dat je alleen met andere Apple-gebruikers kan communiceren. Toch is het een populaire app bij eigenaars van Apple-toestellen dankzij de talrijke mogelijkheden.

Download hier FaceTimeNieuw venster .


6. Google Meet

Google Meet is de directe tegenhanger van FaceTime. De app staat standaard geïnstalleerd op Android-toestellen, maar ook Apple-gebruikers kunnen hem gebruiken. Ook als je domoticasystemen van Google gebruik, kan je die aan de app koppelen om zo contacten op te bellen via internet.

Download hier Google Meet voor iOSNieuw venster en AndroidNieuw venster .


7. WeChat

WeChat heeft een hoop functies en is beschikbaar voor bijna alle smartphones. Met deze app kan je bellen naar contacten die ook over de app beschikken, maar ook naar gsm-nummers of vaste lijnen. Daarvoor moet je wel eerst belminuten aankopen. Verder kan je net zoals bij de meeste andere apps in dit lijstje foto’s, video’s of je locatie delen en groepsgesprekken aanmaken. Je kan ook zoeken naar andere WeChat-gebruikers in de buurt, maar je kan enkel een gesprek starten nadat je elkaar toegevoegd hebt.

Download hier WeChat voor AndroidNieuw venster of iOSNieuw venster .


8. Via de telefoonapp met je wifi

In bepaalde gevallen kan je mensen bellen via een wifi-verbinding met je standaard telefoon-app. Niet alle providers ondersteunen bellen via wifi. Ook moet je eerst de functie inschakelen via de instellingen:

  • Open de Telefoon-app.
  • Tik op “Instellingen”.
  • Ga naar “Gesprekken”.
  • Tik op “Bellen via wifi”. Als je deze optie niet ziet, ondersteunt je provider de functie niet.

Let altijd goed op voor je gaat bellen via internet. Bellen via een 4G-verbinding kan duur zijn omdat je vaak heel wat mobiele data verbruikt. Als dat niet inbegrepen zit in je bundel, kan het bedrag aardig oplopen. Bel je via een wifi-verbinding, dan kost het je niets.


Bel altijd en overal via internet dankzij een sterke wifi-verbinding thuis en voldoende mobiele data. Met je Flex-pack geniet je van de best mogelijke internetverbinding en je krijgt ook een mobiel abonnement om te surfen waar je ook bent. Waar wacht je nog op?

Stel nu je Flex-pack samen!

Sophie

Het web en apps, dat zijn m’n grootste passies. Yep, ik hoor ook bij de FOMO-club. Je zal me dus nooit zonder m’n smartphone zien! #friends #family #travels #web #popculture #graphicdesign #art #fun

Andere artikels van Sophie