Een kapot scherm? Dit moet je doen met je smartphone

Gepubliceerd op 23/04/2020 in Gouden tips van…

Een kapot scherm? Dit moet je doen met je smartphone

Een kapot scherm: het is een echte nachtmerrie. Je hebt je smartphone laten vallen op de grond en het scherm is beschadigd. Even luid vloeken en daarna beseffen dat je er niets meer aan kunt veranderen.

Maar wat doe je bij een kapot scherm? Koop je een nieuwe smartphone of laat je je gsm repareren? Dit is wat je moet doen, als het scherm zwart blijft. En hoe je dit probleem een volgende keer voorkomt.

Een kapot scherm: herstellen of niet?

Er circuleren heel wat tools op websites zoals eBay, waarmee je gebroken scherm zelf kan herstellen. Laat je hier niet door verleiden, want daarmee kun je snel nog meer schade zult aanrichten aan je iPhone, Samsung Galaxy of andere smartphone. Laat dit werk over aan een professional die dagelijks nog een kapot scherm al heel wat keren hersteld heeft.

Je gaat best naar een officieel verkooppunt om je gsm te laten herstellen, als het scherm beschadigd of stuk is. Oké, dat betekent dat je je smartphone niet meteen terug mee naar huis krijgt. Maar je kan tenminste gerust zijn dat alles in orde komt. En je bent niet aansprakelijk voor gevolg-schade.

Ga je naar een shop die belooft het toestel te repareren terwijl je wacht? Vraag dan om of er echt materiaal van de smartphone-fabrikant wordt gebruikt. In het bijzonder voor iPhone-schermen is dit goed om weten. Besef ook dat je garantie vermoedelijk volledig vervalt, als je een reparatie door een derde partij laat uitvoeren.

Een andere goede tip: maak een back-up van je data, voordat je je kapot scherm laat herstellen. Zo ben je zeker dat je niets verliest, als je smartphone onherstelbaar blijkt te zijn. Eigenlijk moet je sowieso regelmatig een back-up maken, want als je scherm zwart blijft kan je niet meer aan je gegevens. Ons advies: gebruik online en offline back-ups, om helemaal zeker te zijn van je zaak.


Een kapot scherm: een nieuwe smartphone kopen?

Is je gsm versleten? Is het gewoon de moeite niet meer om het kapot scherm te laten herstellen? Dan koop je beter een nieuwe toestel. Smartphones zijn steeds complexer en vooral compacter. Hierdoor is de schade vaak groter, dan enkel een gebroken scherm. En ook de kosten zullen hierdoor stijgen. Bij iPhone-schermen moet al sneller ook een home-knop, camera, sensor of speaker worden vervangen.

Stel jezelf dus de vraag of je smartphone die prijs van een herstelling nog waard is. Soms kan het zelfs onmogelijk zijn, als je een fel verouderd model hebt. Indien je dus liever een nieuwe smartphone wil, moet je zeker eens een kijkje nemen in onze webshop.


Voorkom een kapot scherm

Een nieuw toestel gekocht, omdat het scherm zwart bleef? Of ziet je oude smartphone er weer zo goed als nieuw uit? Dan wil je niet dezelfde fout maken en je toestel laten vallen, zonder bescherming. Investeer in een degelijk beschermend hoesje. Ze zijn er in alle prijsklassen, maar voor zo’n 20 euro heb je meestal al eentje.

De duurdere exemplaren zijn uiteraard nog iets veiliger, maar iets is beter dan niets. Zeker als je je smartphone tijdens het fietsen of sporten gebruikt, kan je maar beter je voorzorgen nemen. Zo’n hoesje kost uiteindelijk niets in vergelijking met een nieuw scherm.

En wil je je smartphone volledig beschermen, zonder cover of hoesje? Clear-Coat geeft je gsm een dik vel. Ideaal tegen een kapot scherm, maar ook tegen krassen en deuken.


Check of je een verzekering of garantie hebt

Misschien heb je geluk en hoef je niet voor de herstelling te betalen. De kans is echter klein dat de garantie van je toestel een kapot scherm dekt. Als je je smartphone laten vallen hebt, is dat in principe je eigen fout en zijn fabrikanten niet verplicht om tussen te komen. Tenzij er eventueel een bijkomende fabrieksgarantie in de aankoop was opgenomen. Kijk dat dus zeker even na.

Met Smartphone Omnium verzeker je je toestel tegen schade die jouw garantie niet dekt, waaronder een kapot scherm. Bovendien ben je beschermd, wanneer je gsm gestolen wordt.

Bestel nu jouw Smartphone Omnium

Erik

Digital en content marketeer. Tuinieren is mijn passie, net als eten. En na het sporten binge ik maar wat graag series of films.

Andere artikels van Erik

Categorieën