Kapot scherm op je smartphone? Dit kan je doen

Gepubliceerd op 25/07/2022 in Gouden tips van…

Je hebt je smartphone laten vallen en het scherm is beschadigd? Even luid vloeken en dan beseffen dat je er niets meer aan kan veranderen. Een kapot scherm is een echte nachtmerrie.

Kapot scherm op je smartphone? Dit kan je doen

Wat doe je bij een kapot scherm nadat je van de shock bekomen bent? Koop je een nieuwe smartphone of laat je hem repareren? Bekijk hieronder je opties en ontdek hoe je een kapot scherm kan voorkomen.

Een kapot scherm: herstellen of niet?

Er circuleren heel wat tools op websites, zoals eBay, waarmee je een barst in het scherm zelf kan herstellen. Laat je hier niet door verleiden, want daarmee richt je al snel nog meer schade aan aan je iPhone, Samsung Galaxy of andere smartphone. Laat het werk over aan een professional die dagelijks een kapot scherm herstelt.

Je gaat beter naar een officieel verkooppunt om je smartphone te laten herstellen als het scherm beschadigd is. Dat betekent echter ook dat je je smartphone niet meteen terug mee naar huis krijgt. Maar je bent er wel zeker van dat je smartphone hersteld wordt. En je bent niet aansprakelijk voor de schade die je eventueel zelf aanricht.

Ga je naar een shop die belooft het toestel te repareren terwijl je wacht? Vraag dan zeker of er wel degelijk materiaal van de smartphone-fabrikant wordt gebruikt. Zeker voor iPhone-schermen is dat belangrijk. Besef ook dat je garantie vermoedelijk volledig vervalt als je een reparatie door een derde partij laat uitvoeren.

Nog een goede tip: maak een back-up van je data, voordat je je kapot scherm laat herstellen. Zo ben je zeker dat je niets verliest, als je smartphone onherstelbaar blijkt te zijn. Eigenlijk moet je sowieso regelmatig een back-up maken, want als je scherm zwart blijft kan je niet meer aan je gegevens. Ons advies: gebruik online en offline back-ups, om helemaal zeker te zijn van je zaak.


Een kapot scherm betekent een nieuwe smartphone kopen?

Is je smartphone versleten? Is het gewoon de moeite niet meer om een barst in het scherm te laten herstellen? Dan koop je beter een nieuw toestel. Smartphones zijn steeds complexer en vooral compacter. Daardoor is de schade vaak groter dan enkel een gebroken scherm. Vooral bij iPhone-schermen moet al snel ook een home-knop, camera, sensor of speaker worden vervangen. Zo lopen de kosten vaak hoger op.

Stel jezelf dus de vraag of je smartphone de prijs van een herstelling nog waard is. Soms is het zelfs onmogelijk om hem nog te laten repareren, bijvoorbeeld als je een fel verouderd model hebt. Wil je liever een nieuwe smartphone, dan moet je zeker eens een kijkje nemen in onze webshop..


Een kapot scherm voorkomen

Heb je een nieuw toestel gekocht? Of ziet je oude smartphone er weer zo goed als nieuw uit na het herstellen van een zwart scherm? Dan wil je natuurlijk niet dezelfde fout maken en je toestel laten vallen zonder bescherming. Investeer daarom in een degelijk beschermhoesje. Ze zijn er in alle prijsklassen, maar voor zo’n 20 euro heb je meestal al eentje.

De duurdere exemplaren zijn uiteraard nog iets veiliger, maar iets is beter dan niets. Zeker als je je smartphone tijdens het fietsen of sporten gebruikt, kan je maar beter je voorzorgen nemen. Zo’n hoesje kost uiteindelijk niets in vergelijking met een nieuw scherm.

Wil je het scherm van je smartphone volledig beschermen? Een screenprotector geeft je gsm een dik velNieuw venster. Ideaal tegen een kapot scherm, maar ook tegen krassen en deuken.


Check of je een verzekering of garantie hebt

Misschien heb je geluk en hoef je niet voor de herstelling te betalen. De kans is echter klein dat de garantie van je toestel een kapot scherm dekt. Als je je smartphone laat vallen, is dat in principe je eigen fout en zijn fabrikanten niet verplicht om de kostprijs voor herstelling te dekken, tenzij er een bijkomende fabrieksgarantie in de aankoop was opgenomen. Kijk dat dus zeker even na.

Met Smartphone Omnium verzeker je je toestel tegen schade die jouw garantie niet dekt, waaronder een kapot scherm. Bovendien ben je beschermd als je gsm gestolen wordt.

Bestel nu jouw Smartphone Omnium

Erik

Digital en content marketeer. Tuinieren is mijn passie, net als eten. En na het sporten binge ik maar wat graag series of films.

Andere artikels van Erik