Esportskalender: Augustus 2022

Door Proximus

Deel dit nieuws

Nationaal

League of Legends

Elite Series Benelux – Summer Split 2022 Playoffs | Op 1, 3 en 7 augustus 2022

Na een regulier seizoen vol ups en downs is het nu tijd voor de play-offs van het zomerseizoen. KRC Genk Esports, The Agency, Team 7AM en mCon Ultragear zijn nog in de running. Wie zal de top van het podium halen en de Benelux vertegenwoordigen in de play-in fase van de European Masters? Het antwoord op die vraag weten we binnenkort.

Counter-Strike : Global Offensive

Elite Series Benelux Summer Split 2022 – Reguliere seizoen | Op 18 en 25 augustus 2022

Het reguliere seizoen van de Elites Series Summer Split is nu echt van start gegaan. Dat eClub Brugge na de eerste twee speeldagen bovenaan staat is geen grote verrassing. Toch is nog niets in kannen en kruiken, want er staan nog vier speeldagen op het programma om een plaats in de play-offs veilig te stellen en te proberen de mooie prijzenpot van 3.500 euro voor deze Split te bemachtigen.

ESL Benelux Proximus Championship – Open Qualifiers | Op 1,2, 8 en 9 augustus 2022

De grootste competitie Counter-Strike in de Benelux is terug! Twee maanden nadat eClub Brugge, de drievoudige titelhouder, de wedstrijd won, doet ESL een oproep aan teams om deel te nemen aan het toernooi. Iedereen kan deelnemen! Je inschrijven is trouwens eenvoudig: schrijf je in voor een van de kwalificatietoernooien die in de maand augustus worden georganiseerd en wie weet maak jij wel deel uit van een van de acht teams die aan de groepsfase mogen deelnemen…

VALORANT

VALORANT Trinity Trials – Open Qualifiers | Op 6, 7, 13, 14, 20, 21 augustus 2022

Na een succesvolle eerste editie, keert de VALORANT Trinity Trials terug voor een nieuw seizoen. META neemt nu het voortouw en heeft zopas het format van het nieuwe segment aangekondigd. Er zijn drie open qualifiers in augustus, die acht teams naar de Rumble Stage sturen. Een kleine nieuwigheid: de finalisten van dit seizoen zullen offline strijden tijdens GameForce 2022 en winnen een ticket voor de Franse Beker!

Evenementen

EGO Base Camp – Open op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag

Kom tot december verschillende games uitproberen in de gloednieuwe ruimte die door de European Esports Organization is gebouwd! Ontdek in het hart van het maritiem station een ruimte die in het teken staat van videospelletjes en waar iedereen kan langskomen! Om er gebruik van te maken, hoef je trouwens niet veel geld te betalen. Je moet je enkel registreren aan de ingang om gebruik te kunnen maken van de verschillende consoles en simulators die beschikbaar zijn.

Walibi Gaming | Van 18 tot 21 augustus 2022

Van 18 tot 21 augustus staat het pretpark Walibi in het teken van gamen! Naast de klassieke attracties voor de dapperste onder ons, kan je er terecht voor een heleboel activiteiten die te maken hebben met videogames en esports, met onder andere de komst van een aantal bekende influencers uit het milieu.

Rainbow Six Siege

Benelux League 2022 – Finales | Op 6 augustus 2022

Het einde van het seizoen van de Benelux League nadert snel! JLingz Esports, Joker, Activit-E en KV Mechelen Esports doen nog mee voor de prijzen. De ploegen zullen het beste van zichzelf moeten geven tijdens de grote finale die op 6 augustus in Amsterdam doorgaat. De grote kampioen verzekert zich van een plaats in de European Challenger League 2022, de toegangspoort tot het Europese circuit.

Internationaal

League of Legends

LEC: Summer Split | Elke vrijdag en zaterdag om 18 uur

Het reguliere seizoen gaat verder in de Europese competitie van League of Legends. Voorlopig doen de Belgische spelers het goed! Nisqy (MAD Lions) en Targamas (G2 Esports) staan op de 1e en 4e plaats in het algemeen klassement en dus op de plaatsen die hun een ticket naar de Worlds 2022 opleveren! Dit jaar zal Europa maar liefst vier teams sturen om de eer van het continent te verdedigen

Counter-Strike : Global Offensive

Door de zomerstop die traditioneel loopt tijdens de zomervakantie, is er niet veel om naar uit te kijken voor fans van de internationale competitie CS:GO. Maar maak je geen zorgen, want nog eventjes geduld en je kan terug genieten van je favoriete teams.

BLAST Premier: Fall Groups 2022 | Van 19 tot 28 augustus 2022

Wanneer ze terugkeren van hun jaarlijkse vakantie zullen de spelers van de verschillende topteams van de wereld meteen vol aan de bak moeten in de herfstgroepsfase van de BLAST Premier Tour. Zoals in elke groepsfase gaat de bovenste helft van het klassement rechtstreeks door naar de finale, waar een van de laatste plaatsen voor de jaarlijkse finale op het spel staat. De overige teams moeten naar de Showdown om een mogelijke deelname in de wacht te slepen.

Rocket League

Rocket League Championship Series 2021-22 – World Championship | Van 4 tot 14 augustus 2022

Rocket League-fans hebben deze maand genoeg om van te smullen! Na de laatste Major van het seizoen in juli, is het tijd voor het wereldkampioenschap. En laten we eerlijk zijn, op basis van de prestaties van de vorige wedstrijden maakt Europa een goede kans om de titel te winnen. De Belgen van Karmine Corp, AztraL en Eversax, zullen er uiteraard zijn!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top