Seizoen 14 van het ESL Proximus Benelux Championship CS:GO is hier!

Esports | Het ESL Proximus Benelux Championship op CS:GO is terug voor seizoen 14! Vanaf 1 augustus kunnen teams laten zien wat ze kunnen om een van de vier mogelijke plaatsen in het toernooi in te nemen. Er worden kwalificatietoernooien georganiseerd om toekomstig talent in de Benelux op te sporen. Het uiteindelijke doel van de teams is om het hoofdtoernooi van de competitie te bereiken.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Seizoen 14 van het ESL Proximus Benelux Championship werd zojuist aangekondigd. Belgische CS:GO-teams weten nu dat ze tot 1 augustus de tijd hebben om zich in te schrijven en te trainen. De enige vereiste: je team moet ten minste uit drie spelers bestaan die de Belgische nationaliteit hebben of in België wonen om aan de competitie te kunnen deelnemen. 

Het format van de competitie is hetzelfde als die van de vorige split. Er zullen vier open kwalificatierondes plaatsvinden, tussen 1 en 9 augustus. Elke wedstrijd is een Bo1 en de beste drie ploegen van elke kwalificatieronde gaan door naar de volgende fase, het degradatietoernooi. Dat is een toernooi met zestien teams: twaalf gekwalificeerde ploegen en de laatste vier ploegen van de vorige split, Belgian Koalas, KV Mechelen, Join The Force en Sector One. Die zullen het tegen elkaar opnemen in een toernooi met dubbele eliminatie. 

Alleen de beste vier ploegen gaan door naar de eindfase van het toernooi en voegen zich bij de beste vier ploegen van de vorige split: The Dice, Project Eversio, LowLandLions en titelverdediger eClub Brugge. In het hoofdtoernooi zullen twee groepen van vier teams spelen volgens het GSL-format. De vier beste teams plaatsen zich voor de eindfase. 

De inzet blijft hetzelfde. Voor alle teams is er een geldprijs van 10.000 euro te winnen. De winnaar krijgt een plaats in de Conference van de volgende ESL Pro League. Dit is een geweldige manier voor de beste CS:GO-spelers van het land om een plaats te krijgen in de competitieve scène.

Wil je je inschrijven voor de kwalificatierondes? Surf dan naar de website van ESL Benelux!

Data van de open kwalificatie:

- Kwalificatieronde 1: maandag 1 augustus - 19:00

- Kwalificatieronde 2: dinsdag 2 augustus - 19:00

- Kwalificatieronde 3: maandag 8 augustus - 19:00

- Kwalificatieronde 4: dinsdag 9 augustus - 19:00

- Degradatieronde: Zaterdag 13 augustus - 19:00

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top