ESL Benelux Proximus: eClub Brugge blijft beste team van Benelux met derde titel op rij

Esports | De zomereditie van ESL Proximus Benelux Championship kwam dit weekend tot een einde. Het  werd een editie om nooit te vergeten voor eClub Brugge, want het team versloeg Project Eversio in de grote finale en verzekerde zich zo van zijn derde ESL Benelux titel, de hoofdprijs van 5000 euro en een ticket voor de ESL Pro League 16 Conference.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Dit weekend vond de eindronde van de ESL Proximus Benelux Championship plaats. Toeschouwers in de Dynamo in Eindhoven konden genieten van het beste CS dat de Benelux te bieden heeft. En met maar liefst drie overtimes en zeven maps werden ze de hele zaterdag verwend.

De eerste halve finale begon heel evenwichtig. TheDiceFR en Project Eversio bleken aan elkaar gewaagd, en trakteerde het publiek meteen op een eerste overtime op Inferno. Die werd TheDice in de wacht gesleept. Maar daarna schoten de verliezende finalisten van de wintereditie wakker. Dankzij een ontketende CrePoW, die 86 kills op drie maps haalde, bemachtigde Eversio met 16-9 en 16-3 het eerste finaleticket.

Daarna was het de beurt aan LowLandLions en titelverdediger eClub Brugge. Het duel tussen Gent en Brugge bleek iets eenduidiger. Het Belgisch-Poolse roster bleek een maatje te groot voor de Lions en stootte na 16-12 en 16-13 door naar de grote finale. We mochten ons opmaken voor een herhaling van de finale van ESL Benelux Winter 2021.

En ook de slotmatch werd razend spannend. De eerste map kregen we meteen twee rondes van OT te zien. Ondanks twee matchpunten voor Eversio slaagde eClub Brugge er toch in om het laken naar zich toe te trekken. Een mentale klap voor de verliezende finalisten van de vorige ESL Benelux, en een die ze op Dust2 niet meer te boven kwamen. 

eClub Brugge pakte zijn derde titel op rij en wint zo de hoofdprijs van 5000 euro. Niet alleen dat, het team mag ook deelnemen aan de ESL Pro League 16 Conference. Dat LAN-evenement gaat in juni door in de Zweedse stad Jönköping en biedt een unieke kans om deel te mogen nemen aan het legendarische toernooi van ESL.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top