Twee spelers op weg naar de uitgang in CS:GO-roster van G2 Esports

Esports |

De teleurstellende resultaten van het CS:GO-roster van G2 Esports blijven niet zonder gevolgen. Kapitein Aleksib maakte recent bekend dat hij op zoek mag gaan naar een ander team. Ook de Fransman JACKZ zou volgens 1pv.fr niet langer deel uitmaken van de toekomstplannen van de organisatie.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Na de finale van IEM Cologne 2022 krijgt de professionele CS:GO-scene een maand om uit te blazen. Zo’n player break is voor de organisaties tegelijk de ideale gelegenheid om in geval van teleurstellende resultaten hun rosters up te daten. G2 Esports laat er alvast geen gras over groeien. De dagen van Aleksi "?Aleksib?" Virolainen en Audric "?JACKZ?" Jug in het G2-roster lijken geteld.

Het begon met Aleksib, de ‘In Game Leader’ van het roster, die afgelopen weekend bekendmaakte dat hij van G2 Esports toestemming heeft gekregen om andere oorden op te zoeken. Zijn verhaal bij G2 komt al na zes maanden tot een einde. De Fin werd eind vorig jaar bij OG Esports aan de deur gezet en is er nog steeds niet in geslaagd om de succesformule van ENCE bij een ander team te herhalen.

Enkele dagen later maakte de gespecialiseerde esportswebsite 1pv.fr bekend dat ook JACKZ op weg naar de uitgang zou zijn. Voor hem eindigt een heel wat langere periode bij G2. De 30 jaar oude speler werd in 2018 lid van de organisatie en is de laatste overlevende van het Franse sterrenroster met Kenny “kennys” Schrub en Richard “shox” Papillon. 

Het gebrek aan trofeeën is nog steeds een doorn in het oog van CEO Carlos "ocelote" Rodríguez. G2 bereikte de finales van IEM Cologne 2021, de Major in Stockholm en IEM Katowice 2022, die ze telkens kansloos verloren. Sindsdien gingen de prestaties van het roster bergaf, met vroege uitschakelingen tijdens de Major in Antwerpen en IEM Cologne 2022

Namen van eventuele vervangers voor het duo zijn nog niet bekend. Het voorlopige roster van G2 Esports ziet er nu als volgt uit:

Nikola "??NiKo?" Kovac
Nemanja "huNter" Kovac
Ilya "m0NESY" Osipov

Coach: Rémy "XTQZZZ" Quoniam

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top