PGL Major: Furia, CPH en Heroic op weg naar de Champions Stage

CS:GO |

De Legends Stage van de PGL Major in Antwerpen is dinsdag tot een einde gekomen na een emotionele dag voor de zes resterende ploegen. Copenhagen Flames, Heroic en FURIA wonnen voor de derde keer en verdienden zo een ticket voor de Champions Stage, dat gespeeld wordt op het podium van het Sportpaleis.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De zes teams zorgden voor een explosieve reeks wedstrijden op de laatste dag van de PGL Major Legends Stage, die plaatsvond in het Radisson Blu Hotel in Antwerpen. G2 Esports, Team Vitality, Imperial Esports, Copenhagen Flames, Furia en Heroic kregen woensdag hun laatste kans om deel te nemen aan de Champions Stage op het Sportpaleis, en dus voor het Belgische publiek.

En laten we eerlijk zijn, de kijkers werden getrakteerd op drie geweldige wedstrijden. Heroic en Team Vitality begonnen eraan om 12 uur. Heroic opende de score met een prachtige eerste map, Mirage. Hoewel Vitality erin slaagde de Denen in te halen op Overpass, kon het roster de wedstrijd niet winnend afsluiten, ondanks geweldige optredens van aanvoerder Dan "apEX" Madesclaire en sterspeler Mathieu "Zyw0o" Herbaut. Vitality verloor met 16-12 op Inferno en liep zo de laatste kans op kwalificatie mis.

Daarna was het de beurt aan G2 Esports, tegen de Braziliaanse vertegenwoordigers van FURIA.  We verwachtten een G2 op het toppunt van hun kunnen, tegen een ploeg die de laatste wedstrijden aan kracht leek toe te nemen. Maar het lijkt erop dat het superteam van coach XQTZZZ nog heel wat werk voor de boeg heeft. G2 en FURIA hadden allebei hun map pick gewonnen, dus moest op Ancient alles beslist worden. G2 leek op die map onsamenhangend en ver beneden het niveau dat we gewend zijn, zowel individueel als collectief. m0NESY, JACKZ en hun teamgenoten konden FURIA niet overwinnen, dat zich uiteindelijk kwalificeerde met 16-11.

De laatste wedstrijd van de dag ging tussen het team van FalleN, Imperial Esports, en de Copenhagen Flames, die indruk maken sinds hun kwalificatie voor de Major PGL in Stockholm afgelopen november. De eerste kaart was een duidelijke nederlaag voor het meest populaire Braziliaanse roster op de planeet. FalleN en zijn collega's verloren met 16-2 en voelden zich duidelijk niet op hun gemak op Inferno, nochtans hun keuze. Op Vertigo kwam Imperials terug, tot een overtime die duurde tot de 40e ronde, waar de CPH de eindoverwinning pakte.

Wij kennen nu de samenstelling van de play-offs van het toernooi, die plaatsvinden op het podium van het Sportpaleis. En er staan enkele veelbelovende duels op het programma. FaZe zal het in de openingswedstrijd van de kwartfinales opnemen tegen de Zweedse organisatie NiP, terwijl de Denen van Heroic in de laatste wedstrijd op vrijdag zullen proberen titelverdediger NAVI af te schudden. De competitie gaat nu echt de eindfase in, en dat belooft CS:GO-actie van de bovenste plank.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top