IEM Cologne: FaZe kroont zich tot kampioen na vijf epische maps

Esports |

De grote finale van IEM Cologne 2022 werd een epische finale tussen NAVI en FaZe Clan. Na vijf razend spannende maps kwam de Majorkampioen als winnaar uit de bus. FaZe bevestigde zo zijn status als beste team ter wereld en komt op één overwinning van de Intel Grand Slam.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De grote finale van IEM Cologne 2022 heeft alle verwachtingen overtroffen. De aanwezige fans in de Lanxess Arena werden getrakteerd op een 7 uur lange strijd tussen FaZe Clan en NAVI. En het klasseverschil bleek miniem te zijn. Na vijf geweldige maps kroonde FaZe zich tot kampioen, na een van de beste finales in de geschiedenis van de esport.

De debatten werden geopend op Inferno, waar FaZe Clan met 16-13 het eerste punt pakte na een sterke CT side. Dat de niveaus van beide teams heel weinig verschilden, werd duidelijk op Overpass. NAVI maakte gelijk met dezelfde score als op de eerste map.

Op Ancient werd de spanning nog wat verder opgedreven. NAVI leek ongenaakbaar door de eerste helft te beëindigen met een reusachtige 12-3 voorsprong. Maar FaZe Clan gaf zich niet gewonnen. De troepen van karrigan knokten zich terug in de wedstrijd, en wonnen maar liefst 11 rondes op rij om overtime af te dwingen. NAVI herpakte zich in de verlengingen en kwam met 19-16 op één map van de titel.

De spelers van FaZe hadden echter hun zinnen gezet op de titel en gooiden alles in de strijd op Mirage. Resultaat: 16-9 en een vijfde map in deze grote finale! Nuke moest voor de beslissing zorgen, en beide teams gingen op de map tot het uiterste. Na 30 rondes moest NAVI zijn meerdere erkennen in de Majorwinnaars, die voor de eerste keer IEM Cologne wonnen.

De mannen van FaZe gaan dus naar huis met 400 000 dollar, NAVI moet zich tevreden stellen met 180 000 dollar. Daarnaast heeft FaZe Clan drie van de vier benodigde titels beet om het vierde seizoen van de Intel Grand Slam in de wacht te slepen. Daarvoor krijgen ze nog zes kansen, en de eerste biedt zich aan tijdens de ESL Pro League 16 die start in augustus. We zien jullie dan terug op Proximus Esports!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top