IEM Cologne: Groepsfase zorgt voor enkele verrassingen

Esports | De groepsfase van IEM Cologne werd afgelopen zondag afgerond. Er waren maar zes plaatsen in de play-offs voorzien, de spanning was dit weekend dus te snijden. NAVI en FaZe staan zoals verwacht in de halve finales, heel wat andere favorieten hebben het podium in Keulen niet gehaald.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De apotheose van IEM Cologne 2022 gaat vrijdag van start. De deelnemende teams moesten zich eerst door een groepsfase wurmen met heel wat grote namen. En zoals verwacht zijn FaZe Clan en NAVI de te kloppen teams. 

De Majorwinnaars lieten geen enkele map liggen tegen 00NATION, Team Spirit en Astralis. NAVI had het iets moeilijker, met nipte 2-1 zeges tegen MOUZ en Movistar Riders. De favorieten stelden allebei hun halve finaleplaats veilig en komen dus op zaterdag pas in actie.

De line-up van de kwartfinales was heel wat minder voorspelbaar. Te beginnen met MOUZ, dat sinds begin 2020 geen groot toernooi meer gewonnen heeft. De Duitse organisatie leek met Heroic, Team Vitality en NIP een onmogelijke opdracht te krijgen, maar tegen alle verwachtingen in leidde IGL dexter zijn team naar drie overwinningen.

Zij nemen het in de kwartfinales op tegen een al even verrassend Astralis. De gloriejaren van het Deense roster zijn ver weg, maar toch wisten ze tegen FURIA en Cloud9 een finaleplaats veilig te stellen. 

De andere kwartfinale zal gaan tussen de Spanjaarden van Movistar Riders, die sinds hun eindzege tijdens ESL Challengers Valencia in de vorm van hun leven verkeren, en Team Liquid. Het Noord-Amerikaanse roster vertrok vanuit de loser bracket na een nederlaag tegen Team Spirit, maar krijgt na zeges tegen 00NATION, Cloud9 en FURIA alsnog een plaats op het podium van de Lanxess Arena.

Je leest het goed: teams als G2 Esports, Team Vitality, NIP, Heroic, Cloud9 en FURIA zullen dus niet in de kathedraal van Counter-Strike verschijnen. Wie van de overgebleven teams verdient eeuwige roem? Het antwoord ontdek je zondag vanaf 15u50, live op Proximus Esports en op tv op Pickx Live!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top