Movistar Riders klopt titelverdediger Outsiders in finale ESL Challenger Valencia

Esports | Movistar Riders is de nieuwe kampioen van ESL Challengers na een marathonfinale tegen Outsiders. De Spanjaarden zorgden in Valencia voor een reverse sweep tegen de Russische titelverdedigers en winnen zo 50 000 dollar en een slot in de volgende ESL Pro League Conference.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De finales van de ESL Challenger in Valencia zorgden voor een weekend vol upsets. De grootste kwam van het Chinese Rare Atom, dat tot de halve finale raakte. Daar kwam het roster tegenover Outsiders te staan. De titelverdediger had heel wat moeite met het enige team uit Azië, maar het team van Jame verzekerde zich met nipte scores van 16-14 en 16-12 van een eerste finaleplaats.

De tweede halve finale ging tussen Movistar Riders en Sprout. De vijf Spanjaarden lieten voor eigen publiek geen steek vallen en stuurden het CIS-roster met 16-5 en 16-11 naar huis. De grote finale zou dus tussen de twee favorieten van de competitie gaan, die het hele toernooi nog geen enkele map hadden verloren.

Het niveauverschil bleek groot op de eerste map van de finale. Ondanks de luide Spaanse supporters pakten Outsiders het eerste punt op de Inferno, nochtans de keuze van de thuisploeg. Movistar Riders had op Overpass dus geen ruimte meer voor fouten.

De titelverdediger leek lang op weg naar een simpele 2-0 zege. Toch slaagden de Spanjaarden erin om met een nipte 16-14 de derde map af te dwingen. Die was zo mogelijk nog spannender. De Riders hielden het hoofd koel bij een 14-11 achterstand, en verzekerden zich met vijf opeenvolgende rondes van de eindzege.

Movistar Riders wint zo niet alleen de hoofdprijs van 50 000 dollar, maar ook een ticket voor de ESL Pro League Conference. Daar zal het Spaanse roster strijden voor een plaats in de zeventiende editie van de ESL Pro League. Hou Proximus Esports zeker in de gaten over de laatste nieuwtjes van die competitie!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top