LDLC OL neemt afscheid van roster met Belg Keoz

Esports | Op donderdag 20 januari kondigde LDLC OL aan dat ze afscheid nemen van het volledige CS:GO-roster. Het nieuws volgt enkele weken na het vertrek van Maka en SIXER. Onze landgenoot Keoz moet dus op zoek naar een nieuw team.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het avontuur van Nicolas “Keoz” Dgus bij LDLC OL is ten einde. Een jaar nadat hij werd aangenomen door de Franse organisatie, moet de Belg dus op zoek naar een nieuw team. Volgens bronnen van de gespecialiseerde nieuwssite 1pv liepen de onderhandelingen tussen de spelers en LDLC OL spaak. Enkele weken na het vertrek van Maka en SIXER, zijn ook Keoz, Lambert en hAdji vrije spelers.

Nochtans waren die gesprekken al vergevorderd. Er werd zelfs een overeenkomst bereikt over de komst van Jayson “Kyojin” Nguyen Van, voormalig lid van Team Vitality, om het roster te versterken. Maar sommige LDLC-spelers zouden te hoge eisen gehad hebben in verband met hun loon en contractduur. Daardoor besliste de organisatie om de onderhandelingen stop te zetten. Wat Keoz & co. nu van plan zijn, is nog niet bekend.

Ook de teleurstellende resultaten in 2021 lagen waarschijnlijk aan de basis van deze beslissing. LDLC OL werd in oktober dan wel Frans kampioen, internationaal kon het roster nooit potten breken. Qua grote toernooien dook het team van Keoz afgelopen jaar enkel op in de play-ins van IEM Cologne, waar het uitgeschakeld werd door Complexity.

Volgens 1pv heeft LDLC OL nu zijn zinnen gezet op de spelers van GenOne. Nochtans zouden twee van die spelers, Filip “Graviti” Brankovic en Ryan “Neityu” Aubry, al try-outs afgelegd hebben voor het nieuwe project van kennyS en AmaNEk. Als de onderhandelingen goed verlopen, krijgen CS:GO-fans na DBL Poney nog een ander volledig Frans roster om aan te moedigen.

Het nieuwe roster van LDLC OL zou er in dat geval als volgt uitzien:

  • Filip “Graviti” Brankovic ????
  • Remi “Diviiii” Alexandre ????
  • Ryan “Neityu” Aubry ????
  • Hugo “Brooxsy” Di Bono ????
  • Florian “ElectuS” Delearde ????

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top