LDLC OL verwelkomt Belg Keoz voor het seizoen 2021

Nieuws |

Het is binnenkort officieel. De Belg Keoz, einde contract bij zijn voormalige club K23, zal toetreden tot de organisatie LDLC OL en haar Counter-Strike-team voor het seizoen 2021. Hij krijgt gezelschap van de Fransman Maka.

 

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het is dus naar het Franse team LDLC, partner van Olympique de Lyon, dat de jonge Belg op weg is na meer dan anderhalf jaar in de GOS-regio. Het nieuws zou aan het eind van de week officieel moeten worden. Met de aanwerving van Keoz is het de Fransman bodyy die naar de uitgang zou worden geduwd bij LDLC.

Na afloop van zijn contract had de 20-jarige speler interesse getoond om terug te keren naar West-Europa om een verhuizing te vermijden. Volgens Keoz gaf het jaar 2020, ondanks een recente overwinning in het European Development Championship 1, geen of weinig voldoening. Hij speelde soms in moeilijke omstandigheden, waarbij hij vaak een extreem hoge ping moest aanvaarden om met zijn teamgenoten te kunnen spelen. Dat is een plaag in de professionele wereld waarin de kleinste milliseconde van het grootste belang is.

Sinds enkele weken al deden geruchten de ronde over een mogelijke transfer van Nicolas “Keoz” Dgus. De Belgische speler, onder contract bij K23 (voorheen Syman Gaming) sinds maart 2019, keek al enige tijd naar zijn verschillende opties. Eerst was er sprake van een mogelijke transfer naar Team Heretics, volop in de wederopbouw van een team. Ter herinnering, na het vertrek van Maka midden november verlieten ook teamgenoten Lucky, DEVIL, Python en flexOr het Heretics-schip na de niet-verlenging van hun contracten. Na het vertrek van die spelers werd de transfer van Keoz naar Spanje en Team Heretics afgeblazen.

Het is trouwens diezelfde Maka die ook het LDLC OL-team voor het jaar 2021 zou moeten vervoegen en vervolledigen. Het team zou er veelbelovend uitzien. Afwachten welke rol de Belg en de Fransman zullen opnemen in hun nieuwe team. Ondanks een mogelijke dubbele bezetting op de sniper lijkt het erop dat Maka de AWP-positie zou overnemen, terwijl de voormalige speler op die positie, SIXER, een rifler in de hand zou nemen. Keoz zou de entry fragger worden. Mocht je het vergeten zijn, LDLC OL heeft een MDL-spot voor het seizoen 2021. Het team zal dus zijn potentieel kunnen tonen.

Het volledige team:

  • Lambert “Lambert” Prigent
  • Ali “hAdji” Haïnouss
  • Christophe “SIXER” Xia
  • Bryan “Maka” Canda
  • Nicolas “Keoz” Dgus
  • Steeve “Ozstrik3r” Flavigni (coach)

Copyright afbeelding: HLTV

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top