CSGO: Belg Keoz in gesprek met Team Heretics

Door Proximus

Deel dit nieuws

Na het vertrek van protégé Nivera naar Team Vitality moest de Spaanse organisatie Team Heretics herbronnen en een team samenstellen dat zijn naam waardig is. En het lijkt erop dat de organisatie al aan het nadenken is over zijn volgende team. Team Heretics zou namelijk in gesprek zijn met Keoz over een mogelijke aanwerving.

Een volledig nieuw team

Het is nu meer dan een maand geleden dat het befaamde wonderkind Nivera vertrok bij Heretics om zijn carrière bij Vitality voort te zetten. Sindsdien volgen de mutaties elkaar op in het Frans-Spaanse team, in de hoop de trein op de rails te krijgen. Helaas is het moeilijk om een waardige opvolger voor Nivera te vinden, vanwege zijn enorme veelzijdigheid.

Python, die Nivera ondersteunde en soms zelf speelde als tweede sluipschutter, nam de rol van de jonge Belg over, maar het team bleek niet meer hetzelfde. De reproductie van hetzelfde recept zonder het hoofdingrediënt is niet eenvoudig. Begin november besloten ook xms (rifler) en Maka (sniper), twee ervaren spelers op het Franse toneel, het team te verlaten. Het laatste nieuws over het team was de komst van een speler met een sterk karakter maar met een schat aan ervaring: DEVIL. Met zijn opvallende passages bij LDLC, 3DMAX en The Dice heeft hij zijn naam zeker niet gestolen. Hij neemt nu weer de in-game lead op zich en wil het team zo snel mogelijk weer op de been krijgen.

Een open plek

Als je de veranderingen hebt kunnen volgen, heb je begrepen dat er nog steeds een vacante stoel is binnen Heretics. Wat als de oplossing rechtstreeks uit de Russischtalige scene kwam, meer bepaald uit Kazachstan? De in Oekraïne geboren Belg Keoz is er al enkele jaren gevestigd en speelt onder de voormalige kleuren van Syman Gaming, nu omgedoopt tot K23. Ondanks de rebranding heeft de organisatie het moeilijk om te presteren en heeft ze de afgelopen maanden slechts zeer matige resultaten laten optekenen. In een niet zo verre toekomst zou de Belg zijn team weleens kunnen verlaten om zich bij een ander team aan te sluiten.

Sinds kort lijkt het er inderdaad op dat Keoz en zijn makelaar in gesprek zijn met Team Heretics over een mogelijke transfer. Het mogelijke aanbod van Heretics zou er dus op het juiste moment komen. Als de deal doorgaat, zou Keoz de derde landgenoot zijn die deel uitmaakt van het team, na davidp en Nivera. Terwijl de lockdown het leven van de spelers heeft bemoeilijkt met het onmogelijk maken van elke vorm van bootcamp of reizen, zou deze overstap een goede gelegenheid zijn voor Keoz om dichter bij zijn vaderland en zijn familie te komen.

Wij houden je uiteraard op de hoogte zodra er een officiële aankondiging volgt.

Copyright afbeelding: HLTV

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top