Belgische organisatie HEET Gaming werft DBL Poney-roster aan

Door Proximus

Deel dit nieuws

Na bijna een jaar van experimenteren en onderhandelen met verschillende organisaties, zal DBL Poney in 2022onder de vlag van HEET Gaming spelen. Hoewel het roster bestaat uit verschillende grote namen uit de Franse CS:GO-scène, vond het nota bene in België zijn toevlucht.

Dit is het einde van een saga die bijna twaalf maanden heeft geduurd. Het 100% Franse roster DBL Poney, dat werd opgericht op 2 februari 2021, heeft onderdak gevonden bij HEET Gaming, een Belgische organisatie. De handtekening betekent het einde van een twaalf maanden lang avontuur voor de vijf spelers, die hun project zonder steun van buitenaf moesten verdedigen.

Het team bestond oorspronkelijk uit JACKZ, Lucky, bodyy, afro, en Djoko. Een andere Fransman, NBK, schoot zijn vrienden te hulp toen de eerstgenoemde werd teruggeroepen door G2 Esports. De Natural Born Killer mocht op zijn beurt plaatsnemen op de bank van OG Esports, waardoor Exercice de nieuwe vijfde speler werd. En ondanks deze last-minute vervangingen, heeft het team niet stilgezeten. In minder dan twaalf maanden slaagde DBL Poney erin op te klimmen naar de top 30 van de zeer prestigieuze HLTV-ranking, en liep het net de kwalificatie voor de PGL Major in Stockholm mis.

Stijgt België naar de top in CS:GO?

De aanwerving van een volledig roster is op zich niets bijzonders in het Counter-Strike-universum, maar dit verhaal is op vele manieren bijzonder. Ten eerste heeft het publiek de avonturen van de DBL Pony gevolgd, zowel op de server als tijdens hun onderhandelingen met verschillende organisaties die belangstelling voor het team toonden.

Ook de 100% Franse samenstelling heeft de populariteit van het roster ongetwijfeld verhoogd. In een tijd waarin nationale projecten worden ingeruild voor internationale teams, zoals bij Team Vitality, lijkt het idee van een nieuw Franstalig team in de wereldtop velen te hebben verleid.

En als het roster resultaten kan blijven halen in 2022, zou de Belgische vlag wel eens de hoogste sferen van Valve’s FPS kunnen bereiken. HEET Gaming is namelijk een organisatie van eigen bodem. De Gentenaren waren al lang van plan om een dergelijk team aan te werven.

“Zodra we kennismaakten met het roster van DBL Pony, waren we er van overtuigd dat dit team in onze familie zou passen. Een groep van 5 vrienden, meer dan een jaar strevend om de beste te zijn zonder steun van een organisatie, en toch in de top 30 van HLTV raken,” zei Jasur “Jazz” Avizov, COO van de organisatie.

De doelstellingen zijn als volgt: deelnemen aan de volgende Major, hun status als het beste Franse roster behouden, en naar de top 15 van de HLTV-ranking opklimmen.

Het CS:GO-roster van HEET:

  • Aurélien “afro” Drapier ????
  • Pierre “Ex3rcice” Bulinge ????
  • Alexandre “bodyy” Pianaro ????
  • Thomas “Djoko” Pavoni ????
  • Lucas “Lucky” Chastang ????
  • Vivien “Goy” Goyon (Manager) ????
  • Matthieu “matHEND” Roquigny (Coach) ????

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top