Belg Keoz en LDLC kronen zich tot Frans kampioen in CS:GO

Door Proximus

Deel dit nieuws

Dit weekend won Team LDLC de herfst-split van het Franse CS:GO-kampioenschap. Het team klopte Double Pony in de grote finale. De overwinning levert de Belg Nicolas “Keoz” Dgus en zijn teamgenoten een ticket op voor het 15e seizoen van de ESL Pro League Conference.

Terwijl de finales van ESL Benelux dit weekend worden gespeeld, lopen ook de andere nationale kampioenschappen van ESL op hun einde. Dit weekend was het de beurt aan onze Franse buren om hun grote finale te spelen. Voor beide teams stond er veel op het spel, want dit was hun laatste kans om door te stoten naar het 15e seizoen van de ESL Pro League en de grote competities.

De finale zette twee dominante rosters van de Franse scene tegenover elkaar. Aan de ene kant vonden we Team LDLC, titelverdediger van het lentesegment. Double Poney, een bekend team in de Franse scene en de Europese subtop, had zich dan weer gekwalificeerd na een opmerkelijke reeks resultaten.

© ESL

Double Poney bleek voor de grote finale geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Een herinnering aan het uitstekende niveau van de spelers van dit team, die na acht maanden zonder organisatie naar hun beste vorm toegroeiden.

Derde titel op rij voor Team LDLC

En toch bleek het team uit Lyon sterker in de grote finale op zondag 24 oktober. Double Pony opende de score op eigen map pick Ancient, maar ging vervolgens in de fout op Nuke. LDLC kon zo de 1-1 op het scorebord zetten.

Op Inferno werd de strijd om de titel uitgevochten. Die mondde al snel uit in het voordeel van Team LDLC, dankzij een zeer goede T-side. De spelers wonnen met een eindstand van 2-1 (5-16; 16-9; 16-8), en vestigden daarmee een record van drie opeenvolgende titels in het Franse kampioenschap.

De Belg Keoz voegt zo een nieuwe titel toe aan zijn palmares na een succesvol 2021, waarin hij beide segmenten van het Frans kampioenschap won. Dit jaar was hij ook te zien op IEM Cologne en won hij de play-offs van de ESL National Championships, dat de winnaars van de verschillende nationale kampioenschappen samenbracht.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top