Tijd voor film: nu in de bioscoop (11 september)

Films | Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Er verschijnt weer heel wat lekkers in de Belgische zalen deze week: er is o.a. 'The Best of Dorien B.', het speelfilmdebuut van Anke Blondé, de meesterlijke horrorthriller 'It Chapter Two',  de maatschappijkritische Zuid-Koreaanse film 'Parasite' die in mei nog  de Gouden Palm wegkaapte in Cannes, de ontroerende komedie 'Fisherman's Friends' vol authentieke zeemansliederen uit Cornwall en twee prachtige Franse dramatische komedies, 'Fourmi' en 'Deux Moi'. Rep je dus naar de dichtstbijzijnde bioscoop om jouw favoriete film mee te pikken.

De meeste films die nu in de bioscoop te zien zijn, verschijnen ongeveer vier maanden later in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

It Chapter Two

Na het fantastische It, is It: Chapter Two waarschijnlijk de horrorfilm waar we op dit moment allemaal het meest naar uitkijken. En we hebben zéér goed nieuws voor jou want It: Chapter Two verschijnt deze zomer nog. Al moet je wel nog even geduld oefenen tot de release op 18 september (al kan dat ook twee weken vroeger zijn, dat is voorlopig nog niet duidelijk).

Het kwaad vestigt zich opnieuw in het stadje Derry als regisseur Andy Muschietti in It Chapter Two de Losers Club weer bij elkaar brengt, daar waar het allemaal begon. Bereid je voor op de finale van de grootste horrorfilm allertijden.

Horrorfilm van Andrés Muschietti, met Bill Skarsgård, James McAvoy, Jessica Chastain en Bill Hader

IMDb-score: 7,1/10


It (2017), de originele horrorfilm  waarin een bijna ongrijpbare clown centraal staat, werd onlangs toegevoegd op Netflix.

Kies nu voor Netflix als tv-bonus in je Tuttimus , Familus of Minimus pack van Proximus Pickx en bekijk deze serie rechtstreeks op je tv-scherm (menu ‘op aanvraag’ > series of via kanaal 204)!

Lees ook:
Clowns in de hoofdrol: hip of horror?

The Hummingbird Project

De neven Vincent (Jesse Eisenberg) en Anton (Alexander Skarsgård) werken op Wall Street in de complexe sector van High-Frequency Trading, oftewel flitshandel. Winst of verlies wordt bepaald op een milliseconde. Hun grote droom? Een glasvezelkabel in rechte lijn van Kansas naar New Jersey trekken, die de dataoverdracht van hun investeerders een cruciale milliseconde sneller maakt dan de concurrentie en hen miljoenen kan opleveren. Maar dat is buiten Eva Torres (Salma Hayek) gerekend. Hun voormalige werkgever is even machtig als manipulatief, en doet er alles aan om hen te laten falen. Vincent en Anton zijn echter vastbesloten om letterlijk dwars door Amerika heen te boren en hun krankzinnige plan ten koste van alles te voltooien.

Thriller van Kim Nguyen, met Jesse Eisenberg, Alexander Skarsgård en Salma Hayek

IMDb-score: 6,2/10

The Best of Dorien B

'The Best of Dorien B.' is een komisch drama van regisseur Anke Blondé, over een vrouw die zichzelf te midden van alle chaos herontdekt. Dorien (37) heeft alles om gelukkig te zijn: een charmante en succesvolle man, twee schattige kinderen en een goed draaiende dierenartsenpraktijk. Maar wanneer ze haar moeder betrapt op jarenlang overspel, haar man te close blijkt te zijn met een collega en ze bovendien een knobbeltje in haar borst ontdekt, dreigt ze de pedalen te verliezen. Hoog tijd om alles op een rijtje te zetten. Heeft ze wel de juiste keuzes gemaakt? Is dit het leven waar ze van gedroomd had?

Dramatische komedie van Anke Blondé, met Kim Snauwaert, Jelle De Beule, Katelijne Verbeke, Wine Dierickx en Dirk Van Dijck

IMDb-score: 7,1/10

Fisherman's Friends

Het waargebeurde verhaal van Port Isaac's Fisherman's Friends, een groep van tien vissers uit Cornwall die een contract kregen van Universal Records, en onverwacht een hit scoorden met hun album vol zeemansliederen.

Een cynische platenbaas wordt tijdens een vrijgezellenweekend in Cornwall in de maling genomen: zijn collega's overtuigen hem ervan het lokale zeemanskoor een contract aan te bieden. Hij gaat de uitdaging aan, maar de vissers laten zich niet zomaar overtuigen. Ondertussen raakt de man steeds meer gecharmeerd van het dorpsleven. Bovendien valt zijn oog op de dochter van één van de koorleden.

Komedie van Chris Foggin, met Daniel Mays, James Purefoy, Noel Clarke, Christian Brassington en David Hayman

IMDb-score: 6,9/10

Parasite

Ki-taek en zijn werkloze familie verkeren in geldnood. Ze leven in een krappe en duistere woning zonder toegang tot Wi-Fi. Zijn kinderen besluiten op een dag om een diploma te vervalsen zodat zoon Ki-woo de privéleraar van Da-hye, dochter van de rijke familie Park, kan vervangen. Wanneer Ki-woo in de wereld van de rijke familie belandt, maakt hij van zijn nieuwe positie misbruik om ook zijn gezinsleden aan een baan te helpen. Terwijl ze doen alsof ze elkaar niet persoonlijk kennen, werken de gezinsleden zich in een mum van tijd in de luxueuze woning van de familie Park binnen. Hun nieuwe bestaan loopt echter niet zoals gepland.

De maatschappijkritische Zuid-Koreaanse film Parasite won dit jaar de Gouden Palm op het filmfestival van Cannes.

Tragikomedie van Bong Joon Ho, met Kang-ho Song, Sun-dyun Lee, Yeo-jeong Jo en Woo-sik Choi

IMDb-score: 8,5/10

Fourmi

Théo, alias 'Fourmi', is de enige zoon van gescheiden ouders. Terwijl zijn moeder Chloë het begin zag van een nieuw liefdesavontuur, lijkt zijn vader Laurent vast te zitten in een leven zonder vooruitzichten. Op 12-jarige leeftijd is Théo een echt voetbaltalent. Wanneer een rekruteerder van een prestigieuze Engelse club in hem geïnteresseerd is, ziet hij de mogelijkheid om zijn vader enige hoop te geven. Maar ondanks zijn inspanningen is 'Fourmi' niet geselecteerd vanwege zijn kleine gestalte. Hij besluit tegen zijn vader te liegen en laat hem geloven dat hij voor het volgende seizoen is aangenomen. Deze leugen zal Théo duur te staan komen en zijn leven en dat van zijn verwanten verstoren.

Dramatische komedie van Julien Rappeneau, met Ludivine Sagnier, François Damiens en André Dussollier

IMDb-score: 7,0/10

Deux Moi

Rémy en Mélanie zijn dertig jaar oud en wonen in hetzelfde district in Parijs. Zij heeft heel wat gemiste afspraken op sociale netwerken, terwijl hij er moeite mee heeft om iemand te ontmoeten. Beiden zijn ze slachtoffer van de eenzaamheid in de grote steden. Dat verandert als ze elkaar ontmoeten en er een band ontstaat.

Dramatische komedie van Cédric Klapisch, met François Civil, Ana Girardot en Camille Cottin

IMDb-score: 7,4/10

Top-5 meest bezochte films in de bioscoop deze week

1. The Lion King: 'Live action'-remake van de Disneyklassieker dooor John Favreau, met de stemmen van Donald Glover, Seth Rogen, Beyoncé en Keegan-Michael Key (O.V.)
2. Once Upon a Time in Hollywood: Misdaaddrama van Quentin Tarantino, met Margot Robbie, Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Emile Hirsch, Dakota Fanning, Luke Perry, Damian Lewis, Kurt Russell, Lena Dunham en Al Pacino
3. Angel has Fallen: Actiethriller van Ric Roman Waugh, Gerard Butler, Morgan Freeman en Jada Pinkett Smith
4. Fast & Furious : Hobbs & Shaw: Actie/avonturenfilm van David Leitch, Dwayne Johnson, Jason Statham, Idris Elba, Vanessa Kirby  en Helen Mirren
5. Scary Stories: Horrorfilm van André Øvredal met Dean Norris, Gil Bellows, Lorraine Toussaint, Zoe Margaret Colletti, Michael Garza, Austin Zajur en Gabriel Rush

Lees ook:
The Lion King na een maand op één na meest succesvolle film in België ooit
Welke films moet je deze zomer absoluut zien?
Een vleugje horror om je zomer mee op te leuken? Deze films mag je niet missen
Once Upon a Time in Hollywood: Tarantino op z'n best
Quentin Tarantino: zijn meest kwaadaardige personages
Cultrollen uit de koker van Quentin Tarantino
Straffe duo's: de leukste buddyfilms
Live action movies: ze zijn niet meer weg te denken uit de bioscoopzalen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top