Tijd voor film: nu in de bioscoop (14 augustus)

Films | Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Er verschijnt weer heel wat lekkers in de Belgische zalen deze week: er is o.a. 'Once Upon a Time in Hollywood', de langverwachte negende film van cultregisseur Quentin Tarantino en de allereerste film waarin Leonardo DiCaprio en Brad Pitt het scherm delen, de avontuurlijke familiefilm 'Dora and the Lost City of Gold' en 'Only You', een warm en intiem eigentijds Brits liefdesverhaal dat illustreert dat zelfs na de meest sprookjesachtige ontmoetingen en in de meest liefdevolle relaties sommige tegenslagen onoverkomelijk lijken. Rep je dus naar de dichtstbijzijnde bioscoop om jouw favoriete film mee te pikken.

De meeste films die nu in de bioscoop te zien zijn, verschijnen ongeveer vier maanden later in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Once Upon a Time in Hollywood

Quentin Tarantino's 'Once Upon a Time in Hollywood' speelt zich af in het Los Angeles van 1969, een tijd waarin alles aan het veranderen is. TV-ster Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) en zijn vaste stuntdubbel Cliff Booth (Brad Pitt) proberen aan de bak te komen in een filmindustrie die ze bijna niet meer herkennen. De negende film van schrijver en regisseur Quentin Tarantino is een eerbetoon aan het gouden Hollywood-tijdperk, met meerdere verhaallijnen en een imposante ensemblecast.

Misdaaddrama van Quentin Tarantino, met Margot Robbie, Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Emile Hirsch, Dakota Fanning, Luke Perry, Damian Lewis, Kurt Russell, Lena Dunham en Al Pacino

IMDb-score: 8,4/10


Lees ook:
Once Upon a Time in Hollywood: Tarantino op z'n best
Quentin Tarantino: zijn meest kwaadaardige personages


Dora and the Lost City of Gold

Dora heeft weliswaar haar jeugd voornamelijk met haar ouders in de jungle doorgebracht, maar niets kon haar voorbereiden op de grootste uitdaging ooit: de middelbare school. Als haar ouders worden vermist moet de avontuurlijke Dora hen opsporen. Ze schakelt de hulp in van het aapje Boots, Diego, een geheimzinnige jungle-bewoner en een groep tieners. Samen proberen ze haar ouders te redden en het mysterie van de verloren gouden stad op te lossen.

Avontuurlijke familiefilm van James Bobin, met Isabela Moner, Eva Longoria, Temuera Morrison, Michael Peña, Eugenio Derbez en Jeff Wahlberg

IMDb-score: 5,8/10

Only You

Een koude nieuwjaarsnacht in het herfstachtige Glasgow nadert de vroege uurtjes. Jake en Elena beëindigen hun avondje uit al ruziënd om de enige taxi in de nabije omgeving. Delen dan maar. De taxi raakt echter niet verder dan Elena's appartement en de ontzettend aantrekkelijke en uiterst beschonken vreemden zetten de avond samen verder.

De twee laten er geen gras over groeien: al snel evolueert hun onenightstand in cohousing. Maar tegen alle verwachtingen in gaat het samenwonen hen goed af. Tot Elena haar leugentje om bestwil onthult: eigenlijk is ze niet 29 jaar oud zoals ze Jake eerst had verteld, maar wel 35. En ze zou heel graag snel aan kindjes beginnen.

Romantisch drama van Harry Wootliff, met Laia Costa en Josh O'Connor

IMDb-score: 6,7/10

Top-5 meest bezochte films in de bioscoop deze week

1. The Lion King: 'Live action'-remake van de Disneyklassieker dooor John Favreau, met de stemmen van Donald Glover, Seth Rogen, Beyoncé en Keegan-Michael Key (O.V.)
2. Fast & Furious : Hobbs & Shaw: Actie/avonturenfilm van David Leitch, Dwayne Johnson, Jason Statham, Idris Elba, Vanessa Kirby  en Helen Mirren
3. Playmobil: De Film: Animatiefilm van Lino DiSalvo, met de stemmen van Dino Andrade, Gabriel Bateman en Ian James Corlett (O.V.) / Cathy Petit, Dries Van Cauwenbergh, Wouter Hendrickx, Jan Van Hecke, Jelle Cleymans, Door Van Boeckel, Maja Van Honsté, Pieter Verelst, Ann Van den Broeck, Joyce Beullens, Ron Cornet en Kirsten Cools (Vlaamse versie)
4. Toy Story 4: Animatiefilm van Josh Cooley, met de stemmen van Keanu Reeves, Christina Hendricks, Tom Hanks, Tim Allen en Joan Cusack (O.V.) / Gilles Van Bouwel, Tatyana Beloy, Ben Segers, Pieter Embrechts, Hubert Damen, Andrea Croonenberghs, Warre Borgmans, Jeroen Van Dyck, Vic De Wachter en Alejandra Theus (Vlaamse versie)
5. Spider-Man: Far From Home: Actiefilm van Jon Watts, met onder meer Tom Holland, Jon Favreau, Angourie Rice, Zendaya, Samuel L. Jackson en Jake Gyllenhaal

Lees ook:
Welke films moet je deze zomer absoluut zien?
Een vleugje horror om je zomer mee op te leuken? Deze films mag je niet missen
Zomerfilms voor kinderen van 5 tot 95
De pareltjes van Pixar

Straffe duo's: de leukste buddyfilms
Live action movies: ze zijn niet meer weg te denken uit de bioscoopzalen



Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top