De pareltjes van Pixar

Met Toy Story 4 maakt Pixar een vervolg op de animatiefilm waarmee het in 1995 allemaal begon.
De pareltjes van Pixar © Isopix

Pixar werd in 1979 opgericht als divisie van de computerafdeling van Lucasfilm en ontwikkelde de PhotoRealistic RenderMan, software om computergeanimeerde beelden van hoge kwaliteit af te leveren. Pas toen het daarmee aan de slag ging en als eerste studio een volledige 3D-animatiefilm maakte, maakte het naam. Ondertussen brachten de films van Pixar 13 miljard dollar op en waren ze goed voor maar liefst vijftien Oscars!

Wij zetten de pareltjes van de animatiestudio op een rij.

Toy Story

Toy Story © Isopix

Met Woody (de stem van Tom Hanks), een ouderwetse opgevulde cowboypop, begon het allemaal voor Pixar. Het favoriete speeltje van Andy en daarmee ook de leider van alle speelgoedjes wordt van zijn sokkel geduwd door Buzz Lightyear, Andy's nieuwste cadeautje. Het begin van de rivaliteit tussen Woody en Buzz.

Toy Story bracht in zijn openingsweekend in de V.S. meteen meer dan 191 miljoen dollar op! De film werd alom geloofd voor zijn grappig en intelligent scenario en zijn technisch vernieuwende look. Goed voor een Academy Special Achievement Award voor John Lasseter, de regisseur van Toy Story, en drie nominaties!

Toy Story kreeg een eerste sequel in 1999, maar Pixar brak vooral potten met Toy Story 3 (2010), die meer dan 1,066 miljard opbracht en daarmee de vierde meest succesvolle animatiefilm is allertijden. De film won de Oscar voor beste animatiefilm en beste originele song (voor You’ve Got a Friend In Me) en werd genomineerd in de categorie beste film als derde animatiefilm ooit.

Monsters Inc

Monsters Inc © Isopix

Pixar bevestigde in 1998 met A Bug’s Life, maar Monsters, Inc uit 2001 werd pas helemaal een schot in de roos. Met Monsters, Inc maakte het een vertederende film over de monsters onder het bed, die mogelijk nog banger zijn voor kinderen dan omgekeerd.

De film bracht wereldwijd 525 miljoen dollar op, een record voor Pixar op dat moment. Met de stemmen van John Goodman en Steve Buscemi had Monsters, Inc ook heel wat sterren aan boord. De film won de Oscar voor beste originele song (voor If I Didn’t Have You), maar moest wel de duimen leggen voor Shrek in de pas opgerichte categorie beste animatiefilm.

In 2014 kwam er met Monsters University een vervolg op de film, die het origineel met een opbrengst van 744 miljoen dollar nog overtrof.

Finding Nemo

Finding Nemo © Isopix

In 2003 kaapte Pixar wel de Oscar weg voor beste animatiefilm voor Finding Nemo, dat ook op het vlak van opbrengst alle records brak met 940 miljoen dollar. De film over een clownvis die in de oceaan op zoek gaat naar zijn verloren zoon werd de tweede meest succesvolle film van het jaar na The Lord of the Rings: The Return of the King. Met meer dan veertig miljoen exemplaren is het nog steeds de best verkochte dvd allertijden. Met de stemmen van Albert Brooks, Ellen DeGeneres en Willem Dafoe.

In 2016 verscheen het langverwachte vervolg Finding Dory over de vis met het slechtste kortetermijngeheugen ooit. Met een opbrengst van 1,028 miljard deed deze het nog beter dan het origineel.

The Incredibles

The Incredibles © Isopix

The Incredibles (2004) werd de eerste film van Pixar opgehangen aan een volledige cast van menselijke personages. Nu ja, een familie superhelden dan toch, met de stemmen van Craig T. Nelson, Holly Hunter en Samuel L. Jackson. Door het geweld dat de familie gebruikt om criminelen uit te schakelen, ook al doen ze dat ongewapend, kreeg de film wel een PG-rating (ouderlijk toezicht). Critici toonden zich alweer zeer lovend en The Incredibles was goed voor twee Oscars, waaronder die voor beste animatiefilm.

Gezien de opbrengst van 633 miljoen dollar kon een sequel niet uitblijven. Die kwam er vorig jaar en werd meteen de tweede meest succesvolle animatiefilm allertijden (na Frozen) met 1,242 miljard dollar.

Cars

Cars © Pixar

Een sterren geen gebrek in Cars! Owen Wilson, Paul Newman, Michael Keaton, Jay Leno, Arnold Schwarzenegger, Michael Schumacher, ... Heel wat beroemde acteurs wilden maar wat graag een van de auto's leven inblazen. De film kreeg een Oscarnominatie als beste animatiefilm, maar verloor van Happy Feet. Met een opbrengst van 462 miljoen dollar deed Cars het iets minder dan zijn voorgangers, maar dankzij de uitgebreide merchandising, kunnen we zeker spreken van een succesverhaal!

Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de film ondertussen twee sequels kreeg, in 2011 en 2017. Met Planes kwam er zelfs twee spin-offs, maar die werden niet gemaakt door Pixar, maar wel door Disney, dat Pixar in 2006 volledig overnam.

Ratatouille

Ratatouille © Isopix

In 2007 was het alweer bingo met Ratatouille, over de rat Remy die er van droomt een grote Franse chef-kok te worden. Om de keuken, de ingrediënten en Parijs er zo realistisch mogelijk te doen uitzien, gingen er maanden voorbereiding vooraf aan het maken van deze film. Met succes, want de films kreeg maar liefst vijf Oscarnominaties, een record voor een computergeanimeerde film op dat moment. Uiteindelijk kon het alleen de Oscar voor beste animatiefilm binnen halen, de derde al voor Pixar.

Met een opbrengst van 620 miljoen dollar werd Ratatouille ook op commercieel vlak een succes. Daarvoor had het geen grote sterren in de stemmencast nodig, al was er wel een kleine rol weggelegd voor Peter O’Toole.

WALL-E

WALL-E © Isopix

Robotliefde in de ruimte: ook daar maakte Pixar een succesverhaal van! Opvallend, aangezien er in WALL-E nauwelijks gecommuniceerd wordt met woorden, maar wel met lichaamstaal en stemachtige geluiden. Met zes Oscarnominaties, brak WALL-E (2008) het record van Ratatouille. Daarvan won het er wel maar één, opnieuw die voor beste animatiefilm. Met een opbrengst van 533 miljoen dollar overschreed Pixar alweer de grens van een half miljard.

Up

Up © Pixar

Een jaar later had Pixar alweer een pareltje klaar. De tiende langspeelfilm van Pixar mocht meteen ook het filmfestival van Cannes openen, als eerste animatiefilm ooit. Met brompot Carl als hoofdpersonage koos Pixar opnieuw voor een weinig waarschijnlijke held voor zijn verhaal. Maar dat kan de pret niet derven, integendeel zelfs!

Up was goed voor vijf Oscarnominaties, waaronder de meest prestigieuze voor beste film. Het won uiteindelijk alleen in de categorie beste animatiefilm. Bij het publiek haalde Up 735 miljoen dollar op.

Brave

Brave © Isopix

Geen stereotiepe Disneyprinses in Brave (2012): de Schotse prinses Merida luistert liever niet naar haar moeder en bekwaamt zich in het boogschieten. Ook deze film werd zowel bij pers als publiek een succes. Pixar won er al zijn zevende Oscar voor als beste animatiefilm en de film was goed voor een opbrengst van 540 miljoen dollar. Met de stemmen van Kelly Macdonald, Billy Connolly, Emma Thompson en Julie Walters.

Inside Out

Inside Out © Isopix

In 2015 bracht Pixar twee originele films uit: The Good Dinosaur in het najaar en Inside Out in de zomer. Met een opbrengst van 332 miljoen dollar haalde The Good Dinosaur het slechtste resultaat sinds A Bug’s Life, maar dat werd volledig goed gemaakt door Inside Out.

Inside Out speelt zich volledig af in het hoofd van het meisje Riley en volgt haar emoties: plezier, angst, woede, afkeer en verdriet. Een geniaal idee alweer van Pixar, dat uitgewerkt werd met de hulp van verschillende psychologen. De film kreeg zijn première op het filmfestival van Cannes en was goed voor twee Oscarnominaties. De Oscar voor beste animatiefilm haalde het ook binnen. De film met stemmen van Amy Poehler, Bill Hader en Mindy Kaling was goed voor een opbrengst van 857 miljoen dollar.

Coco

Coco © Isopix

De meest recente film van Pixar die geen sequel is. Coco (2017) speelt zich af in Mexico en draait rond de Dia de los Muertes. Een op het eerste zicht niet zo voor de hand liggend thema voor een familiefilm, maar niet voor Pixar. De aanpak van het verhaal mét respect voor de Mexicaanse cultuur leverde alweer heel wat lof op. Coco was goed voor twee Oscars: voor beste animatiefilm en voor beste originele song (Remember Me). Met een opbrengst van 807 miljoen dollar scheerde Pixar alweer hoge toppen.

Op komst

Op komst © Pixar

Een animatiefilm van Pixar is stilaan min of meer gelijk aan een kwaliteitslabel. Dat de filmmaatschappij in 2020 twee originele films plant, is dan ook goed nieuws!

In het voorjaar kijken we uit naar Onward, een film die zich afspeelt in een magische wereld vol elfen, trollen en zeemeerminnen. Onward vertelt het verhaal van twee broers die onderzoeken of magie hun vader kan terugbrengen uit de dood. Met de stemmen van Tom Holland, Chris Pratt, Julia Louis-Dreyfus en Octavia Spencer.

In de zomer zou Pixar met Soul nog nieuwe film uitbrengen. Over deze film zijn er nog geen details bekend gemaakt, behalve deze omschrijving: "een reis door de straten van New York naar kosmische werelden om antwoorden te vinden op de belangrijke vragen in het leven". Ben jij al benieuwd?

Waag je kans en win

Bekijk alles

Music Maestro

Bekijk alles
De muzikanten met de kortste carrières

De muzikanten met de kortste carrières

Sommigen stierven vroegtijdig, anderen beslisten om andere dingen te gaan doen. En dan zijn er ook muzikanten die echt wel verrassende plotwendingen hebben meegemaakt. Een overzicht van de muzikanten van wie de carrière te snel voorbij was.

De tien meest misbegrepen lyrics

De tien meest misbegrepen lyrics

Ken Li! Of hoe je zingt wat je niet hoort! De tien meest misbegrepen songs ooit.  Herinner je je de doortocht van die Bulgaarse zangeres bij ‘Music Idol’ Bulgarije, die de songs ‘Ken Lee’ van Mariah Carey te berde bracht?

Start to hiphop: 10 must-have albums

Start to hiphop: 10 must-have albums

Sinds de jaren ‘70 heeft de hele hiphopcultuur de planeet veroverd. Van graffiti tot breakdance, van dj’en tot beatboxen. Zin om je te verdiepen in de rap? Maak alvast kennis met de 10 beste albums uit de gouden hiphoptijden, de periode tussen eind jaren ’80 en ’90 waarin het genre z’n hoogtepunt kende.

Billie Eilish: eerst Pukkelpop, dan de wereld

Billie Eilish: eerst Pukkelpop, dan de wereld

Als we de media mogen geloven - de andere media - dan is er voor Billie Eilish maar één scenario mogelijk: sterrendom. Talent, branie en songschrijfschap in één. En ze is nog niet eens twintig! Zeventien pas, ja!

Pukkelpop 2019: mis deze bands niet!

Pukkelpop 2019: mis deze bands niet!

Wat een affiche alweer, deze editie. Dat wordt schemaatjes maken en met het schaamrood op de wangen merken dat je wellicht niet alles kan zien wat je wil zien. Wij helpen je graag bij de selectie! Tien bands die je niet mag missen. Veel van eigen bodem ook!

Tien Belgische topproducers? Hier zijn ze!

Tien Belgische topproducers? Hier zijn ze!

Belgische bands zijn hot. Sant in eigen land en alom bejubeld in het buitenland. Maar wie zit er achter de knoppen van pakweg de nieuwste van PEUK? Reena Riot? Faces on TV? Sennek? Belgische topproducers. Een greep uit het aanbod!

Ariana Grande, voorbij het drama

Ariana Grande, voorbij het drama

Op 30 augustus brengt Ariana Grande haar Sweetener World Tour naar het Sportpaleis. Het is haar langverwachte terugkeer naar België na het uitverkochte, geannuleerde concert van mei 2017.Sinds de aanslag tijdens haar concert in Manchester kwam Ariana Grande sterker terug dan ooit en bracht ze maar liefst twee succesalbums uit. Ontdek hier alles wat je moet weten over het populairste popsterretje van het moment!

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand

Deze muzieksterren overleden afgelopen maand

In juli verloor de muziekwereld weer heel wat talent. De volgende sterren blijven schitteren in ons geheugen.

Twenty One Pilots: Kiewit in de broekzak!

Twenty One Pilots: Kiewit in de broekzak!

'Stressed Out'. Dat ken je. En je hebt hen misschien al eens live gezien, bij hun vorige doortochten op Pukkelpop. Hoe het ook zij: Twenty One Pilots is een band van nu. En ze maken muziek van morgen.

IDLES: kopstoten op Pukkelpop!

IDLES: kopstoten op Pukkelpop!

Nieuwe lichting postpunkers, garagerockers, vuilbekkers, ratjetoe aan heren die muilperen uitdelen aan de eerste rijen fans. IDLES is het allemaal. Met twee albums op hun conto belooft het een broeierig onderonsje te worden op Pukkelpop.

Electronic Dance Music: verschillende genres onder één vlag

Electronic Dance Music: verschillende genres onder één vlag

EDM… Drie letters die de pop en de elektronische muziek de laatste jaren helemaal op hun kop hebben gezet. De Electronic Dance Music slaat namelijk op het commerciële aandeel van de dance en de electro. EDM is zeker geen undergroundgenre en blijft dus ver weg van alle raveparty’s, maar wordt wel grijsgedraaid in nachtclubs, openluchtstadia en op festivals. Maar welke genres vallen nu eigenlijk onder deze noemer?

Compact Disk Dummies: beats of love!

Compact Disk Dummies: beats of love!

Waar was jij toen Compact Disk Dummies in 2012 HUMO's Rock Rally wonnen? Vlak voor het podium? Dan was je erbij toen er muziekgeschiedenis geschreven werd, want Compact Disk Dummies waren de eerste dance-act ooit die een Rock Rally op hun naam mochten schrijven.

Sport in de kijker

Bekijk alles
Tien om te zien op de US Open: de next generation bij de vrouwen

Tien om te zien op de US Open: de next generation bij de vrouwen

De US Open staat voor de deur. Terwijl bij de mannen andermaal wordt gekeken naar het trio Nadal-Federer-Djokovic, is het bij de vrouwen de vraag wie er ditmaal verrast. Er staat in ieder geval veel vrouwelijk talent klaar om de tennishemel te bestormen. We schotelen je 10 namen voor.

Wat moet je allemaal weten over de Red Lions, de beste hockeyploeg ter wereld?

Wat moet je allemaal weten over de Red Lions, de beste hockeyploeg ter wereld?

De Red Lions zijn momenteel de beste hockeyploeg ter wereld. Ze kroonden zich vorig jaar tot wereldkampioen en voeren de wereldranking aan. Maar hoe kwamen ze zover? Een bloemlezing.

Dodelijke ongevallen tijdens wielerwedstrijden

Dodelijke ongevallen tijdens wielerwedstrijden

Het overlijden van onze landgenoot Bjorg Lambrecht deze week in de Ronde van Polen is de zoveelste klap voor de wielerwereld. Lambrecht is jammer genoeg niet de enige wielrenner die een ongeval tijdens een wedstrijd niet overleefde. Bekijk het tragische lijstje met enkele van zijn bekendste voorgangers.

Bjorg Lambrecht: een groot wielertalent is niet meer

Bjorg Lambrecht: een groot wielertalent is niet meer

De wielerwereld is in rouw door het tragische overlijden van de 22-jarige Bjorg Lambrecht. De renner van Lotto-Soudal kwam maandag zwaar ten val in de Ronde van Polen en smakte met zijn borstkas tegen een betonnen duiker. Lambrecht werd nog gereanimeerd maar overleed later op de operatietafel.

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in augustus allemaal volgen bij Proximus Pickx

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in augustus allemaal volgen bij Proximus Pickx

In augustus trekken de Europese voetbalcompetities zich na een kleine zomerpauze opnieuw op gang. Daarnaast wordt er nog gefietst, gehockeyd, getennist en geracet dat het een lieve lust is. En zoals steeds is Proximus Pickx je vaste leidraad.

Diego Maradona: God in Napels, rebel daarbuiten

Diego Maradona: God in Napels, rebel daarbuiten

Is hij de beste speler ooit? Die vraag zal nooit een definitief antwoord kennen. Feit is wel dat Diego Armando Maradona een van de meest geniale voetballers ooit was. Ook naast het veld leidde hij een flitsend leven, al ging dat niet altijd even goed. Genoeg stof voor een uitgebreide film in ieder geval. 'Diego Maradona' van Asif Kapadia is vanaf 31 juli te bekijken in de bioscoop.

Vive le vélo: de beste koersfilms

Vive le vélo: de beste koersfilms

De karavaan van de Tour de France baant zich momenteel een weg door de mooiste landschappen van Frankrijk. Ook voor niet-wielerfanaten is de meest legendarische wielerwedstrijd ter wereld puur genieten (en niet alleen van de ontblote kuiten van de renners). En wij doen daar nog een flinke schep bovenop met deze reeks films die de koers, of op zijn minst de fiets in de kijker zet.

Vooruitblik op de Tour: wie zijn de kanshebbers?

Vooruitblik op de Tour: wie zijn de kanshebbers?

Op 6 juli gaat de 106de editie van de Tour de France van start in Brussel. Door het afzeggen van Chris Froome en Tom Dumoulin lijkt de Tour dit jaar onthoofd.

Eddy Merckx en de Ronde van Frankrijk 1969

Eddy Merckx en de Ronde van Frankrijk 1969

Dit jaar is het precies 50 jaar geleden dat Eddy Merckx zijn eerste van vijf eindzeges pakte in de Ronde Van Frankrijk. België had 30 jaar moeten wachten op een nieuwe Tourwinnaar, na Sylvère Maes die de Tour van 1939 had gewonnen. Om de 50e verjaardag van de eerste Tourzege van De Kannibaal te vieren, start de Ronde van Frankrijk in 2019 in Brussel. Wij blikken terug op een bewogen 1969 van Eddy Merckx.

10 Touretappes om naar uit te kijken

10 Touretappes om naar uit te kijken

Op 6 juli is het weer zover: dan gaat met de Ronde van Frankrijk de jaarlijkse hoogmis van het wielrennen van start. En dit jaar ligt de Grand Départ in Brussel. Vanaf onze hoofdstad gaan we drie weken lang op zoek naar een opvolger voor Geraint Thomas. Naar welke tien ritten moeten we zeker uitkijken?

Merci Merckx: zesdelige ode aan de Kannibaal op Eén

Merci Merckx: zesdelige ode aan de Kannibaal op Eén

Vanaf maandag 1 juli gaat Karl Vannieuwkerke op zoek naar de erfenis van Eddy Merckx. Zes dagen lang trekt hij door acht landen op drie continenten. Hij spreekt er met ex-ploegmaats, familieleden, journalisten, supporters, mecaniciens, vrienden en rivalen van de grootste wielrenner aller tijden, maar ook met toevallige passanten. Wat heeft Merckx voor hen betekend?

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in juli allemaal volgen bij Proximus

Niet te missen: deze sportevenementen kan je in juli allemaal volgen bij Proximus

Hoezo, in juli ligt het voetbalseizoen stil? Het clubvoetbal mag dan wel een break nemen, maar de voetballiefhebber komt via Proximus ook tijdens de komende maand aan zijn trekken. Verder is het vooral uitkijken naar de Tour en Wimbledon, en is er traditioneel veel motorsport. Ook in juli zit je goed bij Proximus.

Focus op films, series & tv

Bekijk alles
Tijd voor film: nu in de bioscoop (21 augustus)

Tijd voor film: nu in de bioscoop (21 augustus)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

Cultrollen uit de koker van Quentin Tarantino

Cultrollen uit de koker van Quentin Tarantino

Met Once Upon a Time in Hollywood heeft Quentin Tarantino zonder twijfel een van zijn beste films afgeleverd. Met onvergetelijke rollen voor Leonardo DiCaprio als Rick Dalton, de tv-acteur die het probeert te maken in het veranderende Hollywood van 1969 en Brad Pitt als Cliff Booth, zijn vaste stuntdubbel, chauffeur en manusje-van-alles.

Hi-la-risch: de beste komediefilms om te kijken met het hele gezin

Hi-la-risch: de beste komediefilms om te kijken met het hele gezin

Lachen, gieren, brullen en stiekem gniffelen om de ‘volwassen’ mopjes die de kleinsten nog niet helemaal begrijpen. Wat is er leuker dan met het hele gezin naar een komediefilm kijken? Plan wat quality time in en kijk gezellig samen naar de grappigste (kinder)films. We geven onze suggesties: huilen van het lachen verzekerd!

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (16 augustus)

Nieuw in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx (16 augustus)

Vind je niet direct je gading bij de reguliere tv-zenders? Waarom dan niet genieten van een film in de op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

MINDHUNTER, seizoen 2: Son of Sam, Charles Manson en veel gruwelijke misdaden

MINDHUNTER, seizoen 2: Son of Sam, Charles Manson en veel gruwelijke misdaden

Bijna twee jaar na het succesvolle eerste seizoen komt David Fincher met nieuwe afleveringen van MINDHUNTER. Vanaf 16 augustus op Netflix!

De week in showbizzland

De week in showbizzland

Danny Fabry verloor twee tanden na een ongelukje, Kaye Styles moet een gevangenisstraf uitzitten, Hof Ter Smissen uit Thuis gaat gedeeltelijk tegen de vlakte en Evy Gruyaert brengt een boek uit over migraine. Lees hier wat er de afgelopen dagen reilde en zeilde in BV-land en Hollywood!

Tijd voor film: nu in de bioscoop (14 augustus)

Tijd voor film: nu in de bioscoop (14 augustus)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

Get moving: de meest sportieve films

Get moving: de meest sportieve films

Of het nu een warme zomeravond is of een regenachtige herfstdag, sporten is altijd gezond. Heb je je favoriete sport nog niet gevonden? Bekijk dan zeker deze 10 sportieve films en wie weet vind je een nieuwe hobby, van dans tot tennis, basketbal of zelfs boksen!

Las Chicas del Cable: alles over seizoen 4!

Las Chicas del Cable: alles over seizoen 4!

Goed nieuws voor liefhebbers van Spaanse series met een stevig vleugje zuiders drama: Las Chicas del Cable heeft er intussen een vierde seizoen bij.

Live action movies: ze zijn niet meer weg te denken uit de bioscoopzalen

Live action movies: ze zijn niet meer weg te denken uit de bioscoopzalen

Live-actionfilms zijn de laatste maanden niet meer weg te denken uit de cinemazalen. De techniek gebruikt fotografie in plaats van animatie. Vaak gaat het om een remake van originele animatiefilms, maar ook om actiefilms waarin mensen naast fictieve wezens spelen. Het mag dan ook niet verbazen dat Walt Disney een kei is in het maken van live action movies. Onze favoriete sprookjesfiguren en pluizige beestjes komen tot leven en ‘spelen’ zij aan zij naast echte acteurs. Maar ook actiefilms en superhelden krijgen een nieuwe dimensie dankzij live action.

True crime: nagelbijtende reeksen om je zomervakantie mee te vullen

True crime: nagelbijtende reeksen om je zomervakantie mee te vullen

True crime kent de laatste jaren een enorme stijging in populariteit. Waarom kijken mensen zo graag naar (onopgeloste) moordzaken? Het mysterie errond? Het grote whodunnit-gehalte? Of om in het brein van een moordenaar te kunnen kijken? Wij weten het niet, maar pluis gerust zelf deze tien series en documentaires over waargebeurde zaken uit en vorm je eigen mening!

Het heetste showbizznieuws van de week

Het heetste showbizznieuws van de week

Er gaat geen week voorbij zonder verse showbizzroddels… Brigitta Callens werd beschuldigd van diefstal, Jo Vally biechtte zijn overspel op en Rihanna haalde uit naar Donald Trump. De opmerkelijkste nieuwtjes uit het BV- en Hollywooduniversum lees je hier!

Nieuws van het esports-front

Bekijk alles
Ongemeen spannende eindfase in LEC

Ongemeen spannende eindfase in LEC

Dit weekend werden de laatste wedstrijden in het reguliere seizoen van de Summer Split in de LEC afgerond en met nog enkele teams die streden voor de laatste plekjes in de play-offs werd het ongemeen spannend.

NBA-ster Kevin Garnett investeert in esports

NBA-ster Kevin Garnett investeert in esports

Kevin Garnett, een voormalige ster uit de NBA, de Amerikaanse basketbalcompetitie, heeft via zijn bedrijf Big Ticket Sports geïnvesteerd in Triumph Esports, dat teams heeft in verschillende games.

Fortnite-wereldkampioen slachtoffer van swatting

Fortnite-wereldkampioen slachtoffer van swatting

Kyle “Bugha” Giersdorf, de 16-jarige winnaar van het solotoernooi op de Fortnite World Cup, is het slachtoffer geworden van swatting. Politie viel zo met getrokken wapens zijn kamer binnen.

Play-offtickets bijna allemaal verdeeld in LEC

Play-offtickets bijna allemaal verdeeld in LEC

De reguliere competitie van de Summer Split in de LEC nadert zijn conclusie. Het voorbije weekend was het voorlaatste voor de play-offs en de plekjes geraken stilaan ingevuld.

OpTic plaatst zich als laatste voor ESL One New York

OpTic plaatst zich als laatste voor ESL One New York

Alle deelnemers voor ESL One New York zijn bekend. OpTic was het laatste team dat zich kon plaatsen voor ESL One New York, nadat het zich de beste had getoond in de GG.BET New York Invitational.

Prijzenpot The International 9 blijft groeien

Prijzenpot The International 9 blijft groeien

We lieten onlangs al even vallen dat de prijzenpot van het Dota 2-toernooi The International 9 naar ongekende hoogtes was gestegen en een week voor de start van het toernooi blijft die prijzenpot maar groeien.

Sector One viert terugkeer van Tafikay

Sector One viert terugkeer van Tafikay

Sector One heeft woensdag de nieuwe truitjes voor het team gepresenteerd en heeft daarnaast de terugkeer van Eli 'Tafikay' Bonny gevierd. Die komt het team wel niet versterken als speler.

Belgische Street Fighter-pro presteert sterk op EVO 2019

Belgische Street Fighter-pro presteert sterk op EVO 2019

Het voorbije weekend vond EVO 2019 plaats, de hoogmis voor alle esporters in fighting games. Ook België was vertegenwoordigd en er werden zelfs mooie resultaten opgetekend.

Project Benelux stelt Rainbow Six-team voor

Project Benelux stelt Rainbow Six-team voor

Project Benelux heeft zijn line-up voor zijn Rainbow Six-team voorgesteld. Het team zal bestaan uit vijf Nederlanders en één Finse wisselspeler.

Spanning loopt op in eindfase Summer Split LEC

Spanning loopt op in eindfase Summer Split LEC

We naderen stilaan de eindfase van de reguliere competitie voor de Summer Split in de LEC en de spanning begint zachtjes toe te nemen. Dat zagen we ook dit weekend met enkele verrassende uitslagen.

FIFA eWorld Cup: Nieuwe kampioen is gekend

FIFA eWorld Cup: Nieuwe kampioen is gekend

Dit weekend werd de FIFA eWorld Cup afgehaspeld in de O2 Arena in Londen. Met Stefano Pinna hadden we ook een ijzer in het vuur, maar hij slaagde er jammer genoeg niet in om zijn prestatie van vorig jaar te herhalen.

AVANGAR laat fitch vertrekken

AVANGAR laat fitch vertrekken

Het Kazachse AVANGAR heeft laten weten dat Bektiyar "fitch" Bahytov voortaan een free agent is. De speler stond al een tijdje op de transferlijst, maar mag nu dus gewoon vertrekken.

Top