Tijd voor film: nu in de bioscoop (7 augustus)

Films | Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Er verschijnt weer heel wat lekkers in de Belgische zalen deze week: er is o.a. de nieuwe 'Fast & Furious : Hobbs & Shaw', een vleugje nostalgie met 'Playmobil: The Movie', de ongelooflijk amusante documentaire 'Ask Dr. Ruth' en het ontroerende 'The Art Of Racing in the Rain', van de makers van Marley and Me. Rep je dus naar de dichtstbijzijnde bioscoop om jouw favoriete film mee te pikken.

De meeste films die nu in de bioscoop te zien zijn, verschijnen ongeveer vier maanden later in de Op aanvraag-catalogus van Proximus Pickx.

Fast & Furious : Hobbs & Shaw

Wanneer de genetisch verbeterde anarchist Brixton (Idris Elba) de controle neemt over een biologische dreiging die de mensheid voor altijd zou kunnen veranderen, zullen de twee gezworen vijanden hun krachten moeten bundelen om de wereld te redden.

Actie/avonturenfilm van David Leitch, Dwayne Johnson, Jason Statham, Idris Elba, Vanessa Kirby  en Helen Mirren

IMDb-score: 7,2/10


Lees ook:
Straffe duo’s: de leukste buddyfilms

Playmobil: The Movie / Playmobil: De Film

Wanneer haar broertje Charlie plots verdwijnt in het magische Playmobiluniversum, begint Marla halsoverkop een gevaarlijke zoektocht naar hem. Dit avontuur leidt haar naar fantastische, nieuwe werelden en wel héél verrassende vrienden, zoals de gladde vrachtwagenchauffeur Del, de charmante geheime agent Rex Dasher, een schattige robot en een extravagante fee. Tijdens hun wonderlijke reis leren Marla en Charlie dat werkelijk alles mogelijk is, zolang je maar in jezelf gelooft!

Voor iedereen die houdt van dit mooie speelgoed is deze film een feest van herkenning, dat afhankelijk van je leeftijd mogelijks gepaard gaat met een heerlijk gevoel van nostalgie.

Animatiefilm van Lino DiSalvo, met de stemmen van Dino Andrade, Gabriel Bateman en Ian James Corlett (O.V.) / Cathy Petit, Dries Van Cauwenbergh, Wouter Hendrickx, Jan Van Hecke, Jelle Cleymans, Door Van Boeckel, Maja Van Honsté, Pieter Verelst, Ann Van den Broeck, Joyce Beullens, Ron Cornet en Kirsten Cools (Vlaamse versie)

IMDb-score: 4,8/10

Ask Dr. Ruth

Deze ongelofelijk amusante documentaire boekstaaft het bijzondere leven van Dr. Ruth Westheimer, een Holocaust-overleefster die Amerika's beroemdste seksuologe werd. Met haar tomeloze energie, kleine gestalte en zwaar Duits accent is ze een opmerkelijke verschijning. Bovendien nam ze nooit een blad voor de mond en stond ze zo mee op de barricaden van de seksuele revolutie. Terwijl haar 90ste verjaardag naderbij komt, kijkt ze terug op haar pijnlijke jeugd en opmerkelijke carrière.

Documentaire van Ryan White, met met Susan Brown, Jonathan Capehart, Leora Einleger en uiteraard Ruth Westheimer zelf

IMDb-score: 7,6/10

The Art Of Racing in the Rain

Vanuit het perspectief van hond Enzo wordt het verhaal verteld van Denny Swift, een man die de droom heeft om autocoureur te worden. Door de innige band onderling heeft Enzo veel inzicht gekregen in de menselijke staat en de technieken die nodig zijn om alles in het leven te bereiken wat je maar wil. Die levenslessen zijn van belang in alle tegenslagen die ze op hun pad zullen tegenkomen.

Dramatische komedie van Simon Curtis, met Kevin Costner, Amanda Seyfried en Milo Ventimiglia

Top-5 meest bezochte films in de bioscoop deze week

1. The Lion King: 'Live action'-remake van de Disneyklassieker dooor John Favreau, met de stemmen van Donald Glover, Seth Rogen, Beyoncé en Keegan-Michael Key (O.V.)
2. Toy Story 4: Animatiefilm van Josh Cooley, met de stemmen van Keanu Reeves, Christina Hendricks, Tom Hanks, Tim Allen en Joan Cusack (O.V.) / Gilles Van Bouwel, Tatyana Beloy, Ben Segers, Pieter Embrechts, Hubert Damen, Andrea Croonenberghs, Warre Borgmans, Jeroen Van Dyck, Vic De Wachter en Alejandra Theus (Vlaamse versie)
3. Spider-Man: Far From Home: Actiefilm van Jon Watts, met onder meer Tom Holland, Jon Favreau, Angourie Rice, Zendaya, Samuel L. Jackson en Jake Gyllenhaal
4. Midsommar: Horrorfilm van Ari Aster, met Florence Pugh, Jack Reynor, Will Poulter, William Jackson Harper en Anna Åström
5. Huisdierengeheimen 2: Animatiefilm van Chris Renaud en Jonathan del Val, met de stemmen van Patton Oswalt, Kevin Hart, Harrison Ford, Eric Stonestreet en Tiffany Haddish (O.V.) / Sven De Leijer (Max), Erhan Demirci (Sneeuwbal), Eline De Munck (Gidget), Walter Baele (Bompie), Hilde De Baerdemaeker (Daisy), Sean Dhondt (Buddy), Tiany Kiriloff (Prinses), Sebastien Dewaele (Duke), Bart Cannaerts (Mel), Isabelle Van Hecke (Chloe), Warre Borgmans (Tiberius), Joris Hessels (Norman) & Hubert Damen (Rooster) (Vlaamse versie)

Lees ook:
Welke films moet je deze zomer absoluut zien?
Een vleugje horror om je zomer mee op te leuken? Deze films mag je niet missen
Zomerfilms voor kinderen van 5 tot 95
De pareltjes van Pixar

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top