Nu in de bioscoop (17 april)

Zin in een avondje uit? Dan is een film meepikken altijd een uitstekend idee. Ontdek hier wat voor fraais je deze week kan gaan bekijken in 's lands filmzalen, en welke de meest bezochte bioscoopfilms van het moment zijn.
Nu in de bioscoop (17 april) © Warner Bros.

Er verschijnt weer heel wet lekkers in de Belgische zalen deze week: er is o.a. het romantische drama 'After', de Nederlandse politiefilm 'Baantjer, Het Begin', de Spaanse politieke thriller 'El reino', een Duits waargebeurd historisch drama, een paar angstaanjagende horrorfilms en enkele knotsgekke Franse komedies. Rep je dus naar de dichtstbijzijnde bioscoop om jouw favouriete film mee te pikken.

De meeste films die nu in de bioscoop te zien zijn, verschijnen ongeveer vier maanden later in de Op aanvraag-catalogus van Proximus TV

The Curse Of La Llorona

The Curse Of La Llorona © Warner Bros.

La Llorona. De huilende vrouw. Een gruwelijke verschijning, gevangen tussen hemel en hel, opgesloten in een verschrikkelijk lot dat ze zichzelf aangedaan heeft. Enkel het noemen van haar naam zorgt wereldwijd al generaties lang voor angst. Toen ze nog leefde, verdronk ze haar eigen kinderen uit pure jaloezie, waarna ze zichzelf huilend van de pijn in een kolkende rivier wierp. Nu laat ze haar tranen eeuwig lopen. Die zijn dodelijk en iedereen die 's nachts haar dodelijke geroep hoort, is verdoemd. La Llorona verbergt zich in de nachtelijke schaduwen en heeft het voorzien op kinderen, om wanhopig haar eigen kinderen te vervangen. Naarmate de eeuwen zijn verstreken, is haar verlangen heftiger geworden en haar methoden angstaanjagender.

In het Los Angeles van de jaren zeventig besluipt La Llorona de nachten op zoek naar kinderen. Na het negeren van een duistere waarschuwing van een moeder die verdacht wordt van het in gevaar brengen van kinderen, wordt een sociaal medewerker, samen met haar eigen kleine kinderen, aangetrokken tot een angstaanjagend bovennatuurlijke wereld. Hun enige hoop om de wraakzucht van La Llorona te overleven, ligt in de handen van een gedesillusioneerde priester en de mythische praktijken die hij erop nahoudt om het kwaad te verdrijven.

Horrorfilm van Michael Chaves, met Linda Cardellini, Raymond Cruz en Patricia Velasquez

IMDb-score: 6,4/10


Let's go creepy: tien niet te missen horrorfilms bij Proximus TV!
Legendarische scream queens: niemand kan akeliger krijsen dan deze horroractrices

After

After © Anna Todd / aftermovie@Instagram

Tessa is een leergierige studente, lieve dochter en een trouwe vriendin. Vol grote ambities voor haar toekomst begint ze aan haar eerste semester op de universiteit, waar een hele nieuwe wereld voor haar open gaat. Wanneer ze de mysterieuze Hardin Scott ontmoet, valt ze als een blok voor hem en beginnen ze aan een stormachtige relatie. Hardin laat haar twijfelen aan alles wat ze dacht te weten over zichzelf en over het leven. Maar wat weet ze eigenlijk over het leven van Hardin? 'After' is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Anna Todd.

Romantisch drama van Jenny Gage, met Hero Fiennes Tiffin, Josephine Langford en Selma Blair

IMDb-score: 6,1/10

Baantjer, Het Begin

Baantjer, Het Begin © Kinepolis

In de roerige jaren '80 wordt rechercheur De Cock gestationeerd in het rauwe politiestation op de Warmoesstraat in Amsterdam. Samen met zijn nieuwe partner Montijn stuit De Cock op een moordzaak die leidt naar een mogelijke aanslag tijdens de kroning van prinses Beatrix. Ze moeten alles op alles zetten om een drama op de kroningsdag te voorkomen.

Politiefilm van Arne Toonen en Marco Maas, met Waldemar Torenstra, Tygo Gernandt, Fedja van Huêt en Lisa Smit

Emma Peeters

Emma Peeters © K Films

Emma Peeters staat op het punt om 35 te worden. Al jaren probeert ze in Parijs tevergeefs door te breken als actrice. Om toch iets van haar leven te maken, beslist ze zelfmoord te plegen. Ze prikt de datum de week daarna, op haar verjaardag. Toevallig ontmoet ze Alex Bodart, een lichtjes bizarre uitvaartverzorger die haar hulp wil bieden... of ze dat nu leuk vindt of niet.

Romantische komedie van Nicole Palo, met Monia Chokri, Stéphanie Crayencour, Fabrice Adde en Andrea Ferreol

IMDb-score: 7,2/10

Just a Gigolo

Just a Gigolo © Kinepolis

Alex is gigolo van beroep en wil graag rijk worden. Hij heeft al ongeveer vijfentwintig jaar de inmiddels tachtigjarige Denise als klant en kan dankzij haar een luxeleven leiden. Maar Alex komt in de problemen wanneer Denise hem ontslaat. Hij moet noodgedwongen intrekken bij zijn zus en haar tienjarige zoontje. Die situatie bevalt Alex niet. Hij gaat op zoek naar een nieuwe, welgestelde klant.

Komedie Olivier Baroux, met Kad Merad, Anne Charrier en Léopold Moati

Ballon

Ballon © StudioCanal

Tijdens de Koude Oorlog lieten ongeveer duizend mensen het leven toen ze probeerden Oost-Duitsland te ontvluchten en op verschillende manieren de grens naar West-Duitsland over te steken. In 1979 was er echter een ontsnappingspoging die even sensationeel als succesvol was: de families Strelzyk en Wetzel beslisten de Berlijnse muur te omzeilen door de oversteek te maken in een zelfgestikte luchtballon. Naast vrijheid voor de betrokken families levert hun avontuur ook een onverstelbaar – maar dus waargebeurd – verhaal op.

Historische drama van Michael Herbig, met Friedrich Mücke, Karoline Schuch en David Kross

IMDb-score: 7,7/10

El reino

El reino © Tornasol Films

Manuel werkt voor een niet nader bepaalde politieke partij en vult zijn dagen met geld witwassen, vastgoedfraude en andere vormen van witteboordencriminaliteit. Wanneer hij kans maakt op een promotie wordt een video gelekt die zijn niet al te eerbare activiteiten aan het licht brengt en een nationaal schandaal veroorzaakt. Bovendien wordt al snel duidelijk dat zijn partijgenoten er niet al te veel problemen mee hebben om Manuel als zondebok naar voor te schuiven zodat zij verder kunnen gaan met hun illegale handeltjes. Dat is echter buiten de ambitieuze, koelbloedige politicus geregeld: hij draait de rollen om en wordt een klokkenluider die zijn voormalige collega's helpt ontmaskeren.

Politieke thriller van Rodrigo Sorogoyen, met Antonio de la Torre, Mónica López en Josep Maria Pou

IMDb-score: 7,4/10

Top-5 meest bezochte films in de bioscoop deze week

Top-5 meest bezochte films in de bioscoop deze week © Walt Disney Pictures

1. Dumbo: Familiefilm van Tim Burton, met Eva Green, Colin Farrell, Danny DeVito en Michael Keaton / Vlaamse versie met de stemmen van o.a. Urbanus, Sven De Ridder, Ben Segers, Frances Lefebure en Sien Eggers
2. Shazam!: Komische fantasy/avonturenfilm van David F. Sandberg, met Zachary Levi, Mark Strong, Jack Dylan Grazer, Zachary Levi, Michelle Borth en Djimon Hounsou
3. Corgi: Animatiefilm van Ben Stassen en Vincent Kesteloot, met de stemmen van Julie Walters, Sheridan Smith en Ray Winstone (O.V.) / An Lemmens, Kobe Van Herwegen, Clara en Jelle Cleymans, Ivan Pecnik, Thomas Van Goethem, Wanda Joosten, Mieke Laureys en Ludo Hellinx (Vlaamse versie)
4. Pet Sematary: Horrorfilm van Kevin Kölsch en Dennis Widmyer, met Jason Clarke, Amy Seimetz en John Lithgow
5. Missing Link: Animatiefilm van Chris Butler, met de stemmen van Zoe Saldana, Hugh Jackman en Emma Thompson (O.V.) / Matteo Simoni, Peter Van Den Begin, Sien Eggers, Gert Lahousse, Griet Dobbelaere, Gert Winckelmans, Michael Pas, Charly Luske en Birgit Schuurman (Vlaamse versie)

Dumbo: Tim Burton brengt Disneymagie tot leven
De wondere wereld van Tim Burton
De meest memorabele rollen van Danny DeVito

De meest griezelige dieren uit de filmgeschiedenis
Let's go creepy: tien niet te missen horrorfilms bij Proximus TV!
Legendarische scream queens: niemand kan akeliger krijsen dan deze horroractrices
Sidder en beef met de beste Stephen King-verfilmingen

Top