‘Dead Ringers’ op Prime Video: de glansrollen van Rachel Weisz

Films |

Prime Video biedt vanaf vandaag de gevierde miniserie ‘Dead Ringers’ aan. Het psychologische thrillerdrama is gebaseerd op de gelijknamige film van David Cronenberg uit 1988. Rachel Weisz speelt een tweeling, die beide gynaecoloog zijn. Pickx zet de 52-jarige Brits-Amerikaanse actrice in de schijnwerpers met haar beste rollen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

‘The Mummy’ (1999)

Deze blockbuster zette Weisz op de kaart, en ruim twee decennia later is het nog steeds een van haar beste films. Ze speelde Evelyn "Evie" Carnahan (later O'Connell), een briljante maar ongelukkige bibliothecaresse die gefascineerd is door het oude Egypte. Ze gaat op avontuur met haar broer Jonathan (John Hannah) en de stoere avonturier Rick (Brendan Fraser). Weisz speelt Evie met de perfecte mix van innemende eigenzinnigheid en stoere heldhaftigheid.

Tijdens een archeologische opgraving in de oude stad Hamunaptra wordt per ongeluk een mummie tot leven gewekt. Het blijkt om Imhotep te gaan, een Egyptische priester die 3.000 jaar eerder levend vervloekt werd omdat hij de farao had vermoord. Imhotep gaat op zoek naar de reïncarnatie van zijn grote liefde. Bij die zoektocht verwoest hij alles wat hem in de weg staat.

Na zijn laatste verschijning in ‘The Mummy’ verdween Fraser uit beeld. Hij laste een sabbatperiode in en zwoer de grote filmrollen af. Hij strikte over een lengte van jaren slechts een handvol tv-rollen, totdat hij vorig jaar een glorieuze comeback maakte met zijn bekroonde glansrol in ‘The Whale’.

The Mummy’ is beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus

‘About a Boy’ (2002)

In deze romantische komedie over de rommeligheid van het leven speelt Hugh Grant de hoofdrol van Will, een onverantwoordelijke man die zich aansluit bij een groep voor alleenstaande ouders om vrouwen te ontmoeten. De twist? Hij heeft eigenlijk geen kinderen.

In een cast met Grant en Toni Collette, die beiden een Golden Globe-nominatie ontvingen voor hun acteerprestaties, weet Weisz toch op te vallen als Grants love interest. Hoewel ze pas halverwege de film opduikt, draagt ze het gewicht van de film en dient ze als katalysator voor Will om zijn gedrag te veranderen. Als tegenspeelster van Grant spatten Weisz’ klasse en zelfvertrouwen van het scherm.

‘The Whistleblower’ (2010)

Weisz vertolkte in dit biodrama, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, de rol van Kathryn Bolkovac, een politieagente uit Nebraska die werd gerekruteerd als VN-vredesbewaker in het verscheurde Bosnië en Herzegovina in 1999. Als ze een Bosnische mensensmokkelbende ontdekt, die gedoogd wordt door de internationale vredesmacht, neemt ze het heft in eigen handen.

De film is somber en beklemmend, en het is moeilijk om niet weg te kijken tijdens expliciete scènes. Maar de manier waarop Weisz Bolkovac neerzet als een onverzettelijk figuur, die weigert weg te kijken en dapper genoeg is om deze verschrikkingen aan te kaarten, blijft aan de ribben kleven. De actrice incarneert de mensenrechtenactiviste als een felle en onverbiddelijke vrouw die zowel inspireert als kwetsbaar is.

‘The Lobster’ (2015)

Het absurdistische ‘The Lobster’ is uniek in zowel verhaal als toon. De film speelt zich af in een surrealistische wereld waar vrijgezellen in dieren worden veranderd als ze er niet in slagen om binnen 45 dagen een partner te vinden. We volgen het lot van David (Colin Farrell), die worstelt om een partner te vinden en uiteindelijk liefde vindt op de meest onverwachte - en ongelegen - plaatsen.

‘The Lobster’, geregisseerd door Yorgos Lanthimos, is alles wat je van zijn films verwacht: vreemd, donker en waanzinnig grappig. Weisz houdt al die dingen moeiteloos in evenwicht en bewandelt naadloos het koord tussen komedie en tragedie. Weisz betovert met haar uiterst charmante vertolking. Het concept van de film mag dan bizar zijn, de emoties zijn echt en herkenbaar.

‘The Favourite’ (2018)

Ook Weisz’ tweede samenwerking met Lanthimos stelt niet teleur. ‘The Favourite’ neemt ons mee naar het Britse hof, aan het begin van de achttiende eeuw. Koningin Anne zit op de troon, maar het is haar vertrouwelinge en geliefde Sarah, de hertogin van Marlborough (Weisz), die de touwtjes in handen heeft. Wanneer het jonge dienstmeisje Abigail (Emma Stone) aan het hof komt, verandert alles. Er ontstaat een rivaliteit tussen Sarah en Abigail, die strijden om de gratie van de koningin en alles uit de kast halen om hun invloed uit te oefenen op de koningin en op het paleis. Een verhaal van verleiding, jaloezie, manipulatie en verraad.

‘The Favourite’ geeft een verfrissende en hilarische draai aan het genre van het kostuumdrama. In deze rol etaleert Weisz opnieuw haar veelzijdigheid. Ze laat een heerlijke, vrolijke meedogenloosheid zien tijdens haar scènes met Abigail, maar het zijn haar kwetsbaarheid en oprechte zorg voor Anne die diepte toevoegen aan haar rol. Ja, Lady Sarah kan bot en ambitieus zijn, maar ze probeert wel het beste te doen voor Anne.

‘The Favourite’ sleepte maar liefst tien Oscarnominaties in de wacht, en wist er ook een te verzilveren voor Olivia Colman in de categorie beste actrice. Voor haar glansrol in deze film won ze bovendien ook een BAFTA én een Golden Globe.

‘Dead Ringers’ is beschikbaar via Prime Video. Het volledige aanbod van Prime Video kan je nu streamen vanaf je Android TV Box. Meer informatie over deze optie vind je hier terug.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top