Zal Julius Randle potten breken tegen de Clippers van Kawhi Leonard?

Basketbal | In de nacht van zaterdag op zondag kan je naar een van de spannendste wedstrijden in de NBA kijken. De Clippers zullen het opnemen tegen de Knicks. De New Yorkers konden afgelopen weken hoge ogen gooien, mede met dank aan Julius Randle. Tegen de Knicks is het belangrijk om een hevige Kawhi Leonard in toom te houden.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De wedstrijden van de komende weken kondigen zich aan als beslissend. Aan de ene kant strijden de Knicks immers om een rechtstreekse plaats in de play-offs in de Eastern Conference. In het westen is het nog krapper voor de Clippers: met twee overwinningen staan ze op een zuchtje van het podium, maar met twee nederlagen zijn ze veroordeeld tot het play in-toernooi. Kortom zal dit duel tussen de Knicks en de Clippers op meerdere vlakken beslissend zijn.

Randle in topvorm

New York is de afgelopen seizoenen inconsistent geweest, maar dit seizoen lijkt goed te zijn begonnen. Hoewel ze in het begin van de week zijn geklopt door Charlotte, hebben de Knicks negen opeenvolgende zeges aan elkaar geregen, waardoor ze weer in de top 5 van de Eastern Conference staan. De mannen van Tom Thibodeau kunnen rekenen op het succesvolle duo Jalen Brunson en Julius Randle. Die laatste werd enkele dagen geleden uitgeroepen tot speler van de week.

De New Yorkse power forward tekende in vier wedstrijden 29,5 punten, 8,3 rebounds en 4,8 assists op en haalde met zijn team vier zeges, waaronder één op Boston en de andere op Miami, met dank aan Randle. Op 28-jarige leeftijd heeft de speler in 4 jaar tijd slechts 13 wedstrijden gemist, dus hij is niet zo'n grote fan van "Load Management", een trend die tegenwoordig leeft bij sommige spelers in de NBA. "Als ik het gevoel heb dat ik hard werk en ik rust neem, heb ik het gevoel alsof ik een gewichtheffer ben die stopt wanneer hij een beetje pijn heeft en vervolgens een nieuwe blessure krijgt wanneer hij herbegint. Het is beter om consistent in je training te zijn, dat is gewoon mijn werkwijze."

Onhoudbare Leonard

Over Load Management gesproken: bij de Clippers zijn ze fan van dat systeem. Kawhi Leonard, die sinds juni 2021 niet kan spelen vanwege een kruisbandletsel, keerde afgelopen november terug op het parket. Het is enkel dankzij load management dat hij zich terug kan inwerken. Het is voor Leonard immers onmogelijk om verschillende dagen na elkaar te spelen.

Dit weerhoudt de voormalige Raptor er echter niet van om in goede vorm te verkeren, in zeer goede vorm zelfs. De 31-jarige speler scoort gemiddeld 23 punten voor 6 rebounds en 4 assists. En de afgelopen paar games, met de komst van Russell Westbrook die het spel naar zijn hand zette, heeft Leonard zijn afwerkvaardigheden nog meer kunnen benutten - met gemiddeld 31 punten en percentages die fors omhoog gingen. Er rest enkel nog de vraag of dit genoeg is om de Knicks te verslaan.

Het NBA-programma dit weekend op Eleven:

Zaterdag 11 maart

Zondag 12 maart

Volg de NBA het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports.

Lees ook:

Cam Thomas neemt het op tegen de Celtics van Jayson Tatum in een spannende strijd 
Gaan Giannis Antetokounmpo en de Bucks met positieve flow richting de titel? 
New Orleans Pelicans geplaagd door blessures

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top