Gaan Giannis Antetokounmpo en de Bucks met positieve flow richting de titel?

Sport | Milwaukee is bezig aan een winning streak van acht opeenvolgende wedstrijden. Sterkhouder van de ploeg is nog steeds Giannis Antetokounmpo, die in uitstekende vorm verkeert. Het doel van de franchise? Net zoals in 2021 de titel pakken.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De laatste jaren spelen de Bucks vaker en vaker consistent en denderen ze als een platwals door het seizoen. Dit seizoen verliep dat een beetje anders. Heel wat spelers kampten met blessures, waardoor het team niet vaak op z’n best was. Khris Middleton, Jrue Holiday en ook Giannis Antetokounmpo, de drie leiders van de ploeg, waren elk meerdere weken uit door blessures. Sinds half februari presteert de ploeg opnieuw op volle kracht, zelfs al staat Middleton iets minder lang op het veld. De winnaars van de titel in 2021 wonnen maar liefst hun acht laatste wedstrijden.

Sterkste cijfers ooit

Giannis Antetokounmpo, die onlangs werd uitgeroepen tot speler van de week met 41,0 punten, 17,3 rebounds en 5,3 assists gemiddeld, toonde zich ook tegen de Clippers opnieuw in uitstekende vorm. Hij maakte maar liefst 54 doelpunten en 19 rebounds in de wedstrijd tegen de ploeg uit Los Angeles afgelopen vrijdag. Nadat hij in januari vijf wedstrijden moest missen door een knieblessure, is de MVP van 2019 en 2020 helemaal terug op zijn oude niveau.

Ook dit seizoen is de Griek nog in de running voor een titel als MVP. Hoewel hij intussen in heel wat geschiedenisboeken staat, ziet Antetokounmpo zichzelf nog jaar na jaar beter worden. “Ik heb nog heel veel in mijn mars. Ik ben nu 28, dus zelfs als ik dit seizoen niet op mijn best ben, volgt volgend jaar een nieuwe kans. Dan word ik 29 en kan ik misschien nog een hoger niveau halen. Ik wil niet arrogant zijn, maar in 37 wedstrijden heb ik gemiddeld 31 punten gemaakt. Ik heb in mijn hele carrière nog nooit zo’n cijfers gehaald. Zelfs op school haalde ik geen 31 punten per wedstrijd”, vertelde hij aan The Athletic.

Meer driepunters

Door zijn fysieke kracht heeft Giannis Antetokounmpo niet al te veel moeite om door de verdediging van de tegenstander te breken. Maar de laatste seizoenen probeert de 28-jarige speler ook op andere vlakken te verbeteren. Zo werkt hij hard aan zijn driepunters. Hoewel hij er veel op traint, blijft het maken doelpunten op lange afstand niet zijn sterkste punt. In de laatste vier seizoenen is zijn driepunterspercentage slechts 26 procent. Eigenlijk vormt de speler pas vanaf de mid-range een bedreiging voor de verdediging, en daar wil hij iets aan doen.

"Ik weet dat ik kan schieten. Ik denk dat een deel van mijn spel bestaat uit schieten vanaf mid-range. Ik denk dat bijvoorbeeld ook Kevin Durant zijn spel op zijn 32e nog kon veranderen. Ik weet niet of dat intussen al in de statistieken te zien is, maar ook LeBron (James) wordt nog beter op bepaalde aspecten van het spel. Ik zie ook Steph (Curry) nog verbeteren, en hij is 34 jaar oud!” Tegenstanders zijn dus gewaarschuwd voor Greak Freak 3.0!

Het programma van de NBA deze week op Eleven Sports:

Zaterdag 11 februari

Zondag 12 februari
Volg de NBA het hele seizoen lang op de zenders van Eleven Sports, beschikbaar in de tv-optie Pickx Sports van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top