Cam Thomas neemt het op tegen de Celtics van Jayson Tatum in een spannende strijd

Sport | De Nets zitten de laatste weken in een dipje door het vertrek van Kevin Durant en Kyrie Irving. De Celtics daarentegen blijven momentum opbouwen richting de play-offs.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Om te beginnen moeten we benadrukken dat we Cam Thomas en Jayson Tatum niet in dezelfde categorie zouden durven zetten. Dat zou een belediging zijn voor de fameuze speler van Boston. Hij werd 4 keer All-Star, was MVP van de laatste editie van de All-Star Game, is Olympisch kampioen en nu al NBA-finalist. Cam Thomas heeft daarentegen niets van dat alles en heeft vooral naam gemaakt door een paar weken geleden drie wedstrijden met meer dan 40 punten op zijn naam te schrijven. De vraag is of hij zich nog kan opwerken tegen titelkandidaat Tatum?

Zoals Giannis

In februari haalden twee NBA-spelers gemiddeld meer dan 25 punten binnen een tijdsbestek van minder dan 30 minuten op de vloer. Niet verrassend was één van de twee Giannis Antetokounmpo. Maar verrassend genoeg is de andere speler Cam Thomas. Vanaf het vertrek van Durant en Irving was hij titularis en moest hij aan de kar trekken tot de vervangers zich hadden ingewerkt. Dat heeft hij met verve gedaan, gezien het verbluffende puntensaldo van 40 punten en meer in de afgelopen drie wedstrijden.

Maar sindsdien speelt Thomas opnieuw de rol van vervanger en moet hij regelmatig een wedstrijd op de bank volgen. De 21-jarige speler is aanvallend sterk en vindt vrij gemakkelijk de weg naar de basketring, maar het zijn eerder zijn defensieve tekortkomingen die hem parten spelen. "Er is een verschil tussen titularis zijn en spelen tegen andere titularissen, en tegen wie je als titularis moet verdedigen. Ik denk ook aan dat aspect van de strategie. Weet ook dat Dorian Finney-Smith een van onze beste verdedigers is, dus het is moeilijk om hem uit de startopstelling te halen. Zeker als je je realiseert dat hij de gaten dekt die door verschillende forwards worden gecreëerd", aldus Nets-coach Jacque Vaughn in een interview aan New York Post.

Tatum, de stille kracht

Jayson Tatum is op zijn beurt bezig aan een geweldig seizoen met 30 punten, bijna 9 rebounds en 5 assists. Met deze prestaties is hij in de running voor de MVP-award, zeker nu zijn team voor de eerste plaats in de Eastern Conference vecht. Zijn laatste wedstrijd tegen Cleveland bevestigt nog eens zijn hoog niveau in de NBA: hij behaalde daar 41 punten, 11 rebounds en 8 assists dankzij zijn proactieve mentaliteit en werkte zo zijn twintigste wedstrijd af met 40 punten of meer.

Deze successen zijn voor Tatum een opsteker, vooral omdat hij sinds zijn laatste All-Star Game een beetje uitgeblust leek. "Het is zo goed om weer thuis te zijn... Tussen de All-Star Game en de wedstrijd in Indiana heb ik twee weken amper in mijn bed geslapen", zei hij tegen ESPN.

Het weekendprogramma van de NBA via Eleven:

Zaterdag 4 maart
Zondag 5 maart
Volg de NBA het hele seizoen lang op de tv-zenders van Eleven Sports, beschikbaar via de tv-optie Pickx Sports.

Lees ook:

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top